G4Media.ro

VIDEO Preotul unei mănăstiri din Neamț, discurs violent anti-vaccin. Biserica Ortodoxă se…

VIDEO Preotul unei mănăstiri din Neamț, discurs violent anti-vaccin. Biserica Ortodoxă se delimitează: Amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința, preluată delirant de pe site-uri conspiraționiste

Preotul stareț al unei mănăstiri din județul Neamț a ținut un discurs violent anti-vaccin, potrivit publicației locale Stiri-Neamt.ro. În încercarea de a-i convinge pe enoriași să nu se vaccineze, preotul le-a spus că administrarea serului „va favoriza apariția solzilor pe corpul uman”.

Mai mult, preotul de la Mănăstirea Nechit le-a spus credincioșilor că cei care se vaccinează ”nu vor avea putere să meargă, vor fi zombi, exact cum îi vedem pe cei drogați”.

Biserica Ortodoxă Română a respins categoric discursul anti-vaccinist al preotului nemțean.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a declarat că ”Biserica Ortodoxă și celelalte culte religioase din România sprijină actul curat de informare cu privire la vaccinare (act care nu e o campanie a Bisericii, ci o reacție a bunului-simț) și îndeamnă la formarea unei opțiuni personale la adăpost de dezinformare. Faptul ca există persoane, inclusiv clerici precum acest părinte stareț, care, departe de lumea reală a informației medicale, nu împărtășesc această poziție normală, rațională, poziție care nu are si nu poate avea nicio conotație religioasă sau teologică, spune multe despre gradul de adecvare la realitate al acestora. Amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința și teologia, confundarea aberantă a planurilor, punerea in opoziție a credinței cu rațiunea, a Tainelor Bisericii cu actele medicale, toate acestea si multe alte confuzii alimentate și preluate delirant de (pe) site-uri conspiraționiste care dezinformează programatic, nu se intersectează niciodată cu realismul creștin și cu atitudinea echilibrată a Bisericii. Cred că, din fericire, impactul lor este si va rămâne minor in societate”.

Imagini de la slujba oficiată de preotul nemțean:

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

 1. Apocalipsa 13

  3. Şi unul din capetele fiarei era ca înjunghiat de moarte, dar rana ei cea de moarte fu vindecată şi tot pământul s-a minunat mergând după fiară.
  4. Şi s-au închinat balaurului, fiindcă i-a dat fiarei stăpânirea; şi s-au închinat fiarei, zicând: Cine este asemenea fiarei şi cine poate să se lupte cu ea?
  5. Şi i s-a dat ei gură să grăiască semeţii şi hule şi i s-a dat putere să lucreze timp de patruzeci şi două de luni.
  6. Şi şi-a deschis gura sa spre hula lui Dumnezeu, ca să hulească numele Lui şi cortul Lui şi pe cei ce locuiesc în cer.
  7. Şi i s-a dat să facă război cu sfinţii şi să-i biruiască şi i s-a dat ei stăpânire peste toată seminţia şi poporul şi limba şi neamul.
  8. Şi i se vor închina ei toţi cei ce locuiesc pe pământ, ale căror nume nu sunt scrise, de la întemeierea lumii, în cartea vieţii Mielului celui înjunghiat.
  9. Dacă are cineva urechi – să audă!
  10. Cine duce în robie de robie are parte; cine cu sabia va ucide trebuie să fie ucis de sabie. Aici este răbdarea şi credinţa sfinţilor.

  • Profeţii cutremurătoare făcute de Nostradamus pentru anul 2021: foamete biblică, apocalipsa zombi, cutremure şi impactul Pământului cu un Asteroid.

   1. Apocalipsa zombi
   Pare desprinsă dintr-un film horror, dar cei care au studiat catrenele lui Nostradamus confirmă că acesta a anunţat pentru 2021 o adevărată apocalisă zombi. Totul va urma să pornească în Rusia, care a creeat o armă biologică. Aceasta va produce un virus care i-ar lăsat între viaţă şi moarte pe cei care iau contact cu el

   2. Foamete biblică
   Nostradamus a prezis pentru 2021 şi o foamete de proporţii. De altfel, nu este pentru prima dată când se vorbeşte despre aşa ceva. Pandemia de coronavirus a zguduit economia mondială şi experţii susţin că trebuie să ne aşteptăm la o foamete de mari proporţii.

   3. O furtună solară
   Tot în 2021 va avea loc şi o furtună solară, cu grave consecinţe pentru Pământ: ”Vom vedea cum apa creşte şi pământul cade sub ea”, este unul dintre versurile care anunţă dezastrul. Profeţiile lui Nostradamus confirmă că oamenii vor emigra astfel înspre zonele sigur şi va începe o uriaşă luptă pentru puţinele resurse care vor rămâne.

   4. Pământul va fi lovit de un asteroid
   Impactul Pământului cu un corp venit din spaţiu ar fi dus la dispariţia dinozaurilor, susţin cercetătorii. Nostradamus susţine că, în 2021, Pământul va fi lovit din nou de un asteroid. De altfel, NASA a avertizat că există acest risc. Marea ameninţare vine de la asteroidul 2009 KF1, care se află la o distanţă destul de mică de pământ. Experţii de la NASA susţin că acest asteroid ar urma să treacă cel mai aproape de Pământ şi nu exclud ca forţa gravitaţională să-l atragă pe Terra.

   5. Un cutremur devastator
   Tot pentru anul 2021, Nostradamus a prezis un cutremur devastator. Acesta va avea loc în California, pe 25 noiembrie 2021. De altfel, California este zguduită frecvent de cutremure cauzate de activitatea Pământului pe celebra falie San Andreas, unde se întâlnesc două mari plăci tectonice.

   6. Soldaţi cu cipuri implantate în creier
   Potrivit profeţiilor, soldaţii vor beneficia din plin de inteligenţa artificială şi în creierul lor vor fi implantate cipuri, pentru a-i transforma în super războinici, capabili să beneficieze de abilităţi incredibile. Aceşti super soldaţi vor fi aparent necesari pentru a salva rasa umană de la dispariţie.

  • Mai bine spus,imposibil!
   Adevarat!

 2. Care sunt „argumentele științifice” ale voastre, mai, useristilor/neomarxiștilor? „Vaccinurile conțin călătorii, libertate, distracție”? Argumentele astea funcționează doar la cei mai proști oameni și sunt destui in Romania.

  Ați auzit de Luc Montagnier? Sa nu îmi spuneți că vă pricepeți mai bine la vaccinuri decât el…

  „Virusologul francez, câștigător al Premiului Nobel pentru Medicină, Luc Montagnier, a numit vaccinarea în masă în timpul pandemiei ca fiind „de neimaginat” și o eroare istorică, ducând la „crearea de noi tulpini” și provocarea de decese.

  „Este o eroare uriașă. O eroare științifică și o eroare medicală. Este o greșeală inacceptabilă”, a declarat Montagnier într-un interviu publicat de RAIR Foundation USA.

  „Cărțile de istorie vor consemna aceasta, deoarece vaccinarea este cea care provoacă tulpinile.”

  Mulți epidemiologi știu și totuși „păstrează tăcerea” despre această problemă cunoscută ca „amplificarea dependenței de anticorpi”.

  „Anticorpii produși de virus fac ca infecția să devină mai puternică”, a declarat Montagnier într-un interviu cu Pierre Barnérias de la Hold-Up Media realizat luna aceasta.

  Tulpinile unui virus pot apărea în mod natural, însă Montagnier spune că vaccinarea accelerează procesul. „Ce face virusul? Moare sau găsește o altă soluție?”
  „Este clar că noile tulpini sunt create prin selecția mediată de anticorpi provocată de vaccinare.”

  Vaccinarea în timpul unei pandemii este „de neimaginat” și provoacă decese, a afirmat laureatul din 2008 al Premiului Nobel pentru Medicină.

  „Noile tulpini sunt un rezultat al vaccinării. Puteți vedea în fiecare țară, este același lucru: în fiecare țară, după vaccinare urmează decesele”, a spus virusologul francez.

  Un video publicat săptămâna trecută pe YouTube folosește date de la Institute for Health Metrics and Evaluation de la Universitatea din Washington pentru a ilustra creșterile numărului de decese în numeroase țări de pe glob după începerea vaccinării anti-COVID, confirmând observația lui Montagnier.

  Pierre Barnérias l-a întrebat pe Luc Montagnier în legătură cu datele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) care arată că, de când au apărut vaccinurile în ianuarie, numărul noilor infectări a „explodat”, împreună cu decesele, „în special în rândurile tinerilor”.

  „Da”, a fost de acord virusologul francez care este profesor la Universitatea Jiao Tong din Shanghai. „Și cu trombozele etc.”

  Trombozele – sau cheagurile de sânge – s-au dovedit o problemă neașteptată a vaccinurilor împotriva coronavirusului și motivul pentru care vaccinul de la AstraZeneca a fost oprit în câteva țări.

  Montagnier a declarat că în prezent efectuează cercetări pe persoane care au fost infectate cu COVID după ce au fost vaccinați.

  „Voi demonstra că ei creează tulpini rezistente la vaccin”, a spus Montagnier.

  Faimosul virusolog francez a provocat valuri în aprilie 2020 când a declarat la o televiziune din Franța că SARS-CoV-2 a fost creat de om în laborator.

  „Prezența de elemente HIV și germeni de malarie în genomul coronavirusului este foarte suspectă și caracteristicile virusului nu puteau apărea în mod natural”, a declarat el.

  Deși a fost ridiculizat de unii experți francezi pentru că are o „concepție conspiraționistă care nu are legătură cu știința reală”, Montagnier a publicat un articol în iulie 2020 în sprijinul afirmațiilor sale că noul coronavirus își are probabil originea în experiențe umane de laborator.

  Această teorie este în prezent considerată cea mai plauzibilă pentru a explica originea virusului.”

  Sursa: https://m.activenews.ro/stiri/Laureat-Nobel-%E2%80%9EVaccinarea-este-o-eroare-uriasa%E2%80%A6-Creeaza-noi-tulpini-si-provoaca-decese-166972

  • Nenea Nationalistul!!!
   Nu cred ca iti trebuie multa scoala sa observi din statisticile la zi si evolutia cazurilor versul vaccinare ca Montagnier nu anticipeaza corect situatia.
   Pe de alta parte, nu cred ca suntem noi in postura de a contrazice un co-castigator de Nobel. Afirmatia ca mai „multi epidemiologi stiu si totusi pastreaza tacerea” consider ca este de natura speculativa, sustinuta in vederea argumentarii teoriei si convingerilor personale.
   Cred ca cel mai indicat ar fi sa-i lasam pe ei, oamenii de stiinta sa se contrazica, iar noi sa urmam sfaturile majoritatii acestora fara a fi neaparat indragostiti de unii sau altii (gen afirmatii jignitoare cum tocmai ti-ai inceput pledoaria).
   Uite cum oamenii de stiinta se contrazic constructiv:
   https://www.healthline.com/health-news/no-vaccines-do-not-cause-new-sars-cov-2-variants#block-a878f2dc-2f9b-4773-9fbc-a2f4ab3cb753

  • Noroc cu tine .. tinand cont ca „Mulți epidemiologi” tac.
   Stii ce procent din populatia lumii o ia razna .. asa , de la prea multa inteligenta sau chiar prea putina ?
   Fara studii si citate din showuri cacacioase de la tv … iti spun eu, chiar si 0.000001 % e sucifient ca sursa ta de incredere sa se incadreze in scenariu.

 3. Stiam eu ca e mana Reptilienilor!

 4. propaganda „pravoslavnicilor” da roade; plus ceva reptilieni ce si-au bagat coada. ..ca nu-mi explic de unde mai vin si solzii respectivi.

 5. Bai, sa stiti ca are dreptate. Mie mi-au crescut solzi acum, la o luna dupa rapel. Nu e de gluma.
  Totusi, pt gusturile mele arata cool, nu mai am nevoie sa-mi fac tatuaje 🙃🤪

 6. Jigodiior astea le trebuie refuzat serviciul medical de orice natura sau complexitate. Inclusiv medicina de urgenta. Interzis in spital. Oricum nu platesc nimic. Nici impozite nici asigurare, absolut nimic.

 7. In afara de faptul ca s-au delimitat, ce masuri au luat? Cateva luni de ascultare la vreun schit nu i-ar strica. Macar atat.

 8. nu mai zic nimanui ca vin din Jud. Neamt
  dar mi-ar placea sa stiu ce fumeaza nenea

 9. …..”oamenii isi vor pierde libertatea de gandire”…..
  Ia uite matale cata libertate d-aia de zici talica le ofera biserica!!!😁

 10. O, la, la, o să pot înota pe sub apă, după care ies si-l bântui pe sfinția sa.
  Acum, eu nu stiu dacă există diferențe intre vaccinuri: unul poate te face rechin, altul hering, altul soparla sau sirenă.
  Poate revine sfinția sa cu detalii.

 11. Trăim încă într-o tară aproximativ democratică.
  Eu nu mă vaccinez el nu se vaxinează ea nici atat.
  Omul se poate încă exprima.
  Chiar dacă ați vrea vaccinarea nu este și nu poate fi obligatorie.
  Nu vă convine aveți multe opțiuni.
  Voi vreți lagare ,atat vă duce neuronul.
  Voi telectualilor veți face rapid a treia a4-a ,a5-a.

 12. „Biserica Ortodoxă se delimitează”

  Vasile BANescu nu s-a delimitat in niciun fel de elucubratiile „popii” in discutie. N-a afirmat in niciun moment ca „popa” ala va fi tras la raspundere, sau ca Biserica se opune ideilor propovaduite de acel „popa”. Ba, din contra, il lasa in pace, pentru ca… „sunt putini aia care-l cred”…

  Iar gusterul cu gusa de deasupra… refuza, gustere, asistenta medicala. Si pentru tine, si pentru ma-ta. Si, cu ajutorul lui Dumnezeu, in cateva generatii, scapam de voi, „telectualii lu peste. La protap.”

 13. Mai bine spus,imposibil!
  Adevarat!
  Bravo,Deci!

 14. Dacă o să crească solzi să sperăm că vom avea și branhii, să putem trăi în mare. Să ne luăm, vorba cântecului, la vară /Trei săptămâni concediu pe pământ.

 15. Si pentru cine tinea staretul predica elucubranta? Pentru niste babe-mosi semidocti si bigoti? E interesant ca BOR se „delimiteaza” dar nu pomeneste de nicio masura. Oricum, BOR a ajuns stat in stat cu legile si ECONOMIA proprie.

 16. Omul este in acelasi timp trup si suflet . Viata nu a primit-o de la sine si prin sine . Fiecare e liber ( dupa educatia primita ) sa se ingrijeasca mai mult de trup si mai putin de suflet si invers . Sau deloc . La asta se reduce esenta oricarei discutii .
  Ne ingrijim de trup in fel si chip ( il mutilam pentru a-l face diferit fata de cel ce l-am primit de la Creator ) . De regula pentru orgoliul propriu si pentru a impresiona pe altii . La inmormintare trupul nu mai impresioneaza pe nimeni . El merge acolo de unde a fost luat . Sufletul il terfelim intr-un trup denaturat . Vai noua !

 17. Mai oameni buni, haideți să mai lăsăm aberațiile astea deoparte. Nu am nimic cu preotul sau cu Biserica, însă nu este bine deloc ceea ce a zis. Eu am vorbit acum vreo câteva luni de zile, cu preotul paroh, iar el mi-a spus să fac cum doresc, pentru că fiecare avem dreptul de a alege. Așa trebuia să facă și acest părinte, nu să bage intriga între vaccinați și nevaccinati. Atât am avut de zis.

 18. Violenta e cand dai cu parul sau cutitul. Cuvantul nu are cum sa fie violent. Cel putin asa era pe vremea mea. Omul nici macar nu vorbeste despre acte violente, nu ii duce pe corupti la tepe in Piata Victoriei.

  Cum spunea Burduja pe 9 august?
  “Eu vă invit, prieteni, să facem o plimbare
  în mâini cu furci, cu barde, cu sape și topoare,
  nu pentru a lupta… ci doar să le-arătăm
  că de nu pleacă singuri, intrăm și-i îngropăm!
  Veniți pe zece-a-opta, cu pace – sperăm noi
  să ne luăm România, cu dragoste -napoi!”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.