G4Media.ro

VIDEO Ponta, despre împrumutul de 3 miliarde de euro: Are cel mai…

VIDEO Ponta, despre împrumutul de 3 miliarde de euro: Are cel mai mare cost din istoria României/ Sunt pentru cheltuieli curente, adică pensii, salarii, nu rămâne nimic în urma lor/ Rămâne doar o datorie de 5,2 miliarde pe care trebuie să o plătim cu toţii

Împrumutul de 3 miliarde de euro atras recent de Guvern „are cel mai mare cost din istoria României”, dobânda fiind de aproximativ 2,2 miliarde de euro, a afirmat, duminică, într-o conferinţă de presă, preşedintele Pro România, Victor Ponta.

El a vorbit despre împrumutul „de 3 miliarde de euro pe care Guvernul, Ministerul de Finanţe l-a luat într-o singură zi”.

„Pe lângă valoarea sumei, cu siguranţă este cel mai mare împrumut luat într-o singură zi de România, 3 miliarde de euro, este cel mai lung termen, de 30 de ani, şi are cel mai mare cost din istoria României (…), azi când vorbim o să plătim o dobândă de 2,2 miliarde pe parcursul creditului”, a spus el, citat de Agerpres.

Totodată, liderul Pro România a afirmat că respectivul credit a fost luat pentru „cheltuieli curente”.

„Dacă acest credit se lua pentru o investiţie (…), este un împrumut pe care eu l-aş fi lăudat (…). Din păcate, după cum ştiţi, cei 3 miliarde sunt pentru cheltuieli curente, adică pensii, salarii şi alte cheltuieli… se duc, nu rămâne nimic în urma lor. Rămâne doar o datorie de 5,2 miliarde pe care trebuie să o plătim cu toţii”, a punctat Ponta.

El a afirmat că, dacă un asemenea credit ar fi fost făcut pentru un proiect anume, România s-ar fi putut împrumuta de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) sau Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

„Dacă am fi avut un proiect pentru care ceream banii, am fi putut să ne împrumutăm de la instituţiile financiare internaţionale, de la BEI, de la BERD, cu dobândă la jumătate, poate mai puţin de jumătate. Dar dacă n-ai proiecte, te duci, iei de la bănci, băncile îţi dau şi îţi iau o dobândă uriaşă. (…) Ne-am împrumutat 3 miliarde, dăm 5 miliarde înapoi şi nu facem nimic cu banii”, a spus Ponta.

Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat miercuri 3 miliarde de euro în urma lansării unor noi serii de obligaţiuni în programul-cadru de emisiuni de titluri de stat „Medium Term Notes”. Conform Ordinului publicat în Monitorul Oficial, emisiunea a fost administrată de către Citigroup Global Markets Limted, Erste Group Bank AG, ING Bank N.V, JP Morgan Securities plc şi Societe Generale. Suma aferentă emisiunii va fi utilizată pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea şi rambursarea anticipată a datoriei publice guvernamentale.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. « Ba nenorocitilor … « 
  Bine le zice domnul Rebenciuc

 2. Asta ati votat, dragilor. Daca nu vroiati saracie, de ce n-ati fost la vot?

 3. Zise Ponta: „Din păcate, după cum ştiţi, cei 3 miliarde sunt pentru … pensii…”.
  Omise Ponta: „DINTRE CARE, PENSIILE SPECIALE EU LE-AM REINTRODUS, CĂ NESIMȚITUL EMIL BOC LE TĂIASE”.
  Sictir, Ponta!

 4. Iar Opozitia doarme!!!

 5. Mită pt votanții lor pensionarii și bugetarii . Nu se face ceva viabil cu ei ,vor lua unii 5 lei in plus la pensie și alții vouchere de vacanțe și sporuri grase și vor spune( ce bun e PSD ul că ne DĂ.)Nu mi se pare corect să plătească copii nostrii și urmașii lor totală viața împrumuturile și dobânda ei nebieficind cu nimic de pe urmă banilorl.Si te întrebi De ce pleacă tinerii ? Din cauze ca ăsta.

 6. PSD si PNL au inscaunat mafia in Romania iar acum disemineaza in structuri diversificate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.