G4Media.ro

VIDEO „Poartă de dezinfectare” construită de studenții craioveni pentru cadrele medicale

VIDEO „Poartă de dezinfectare” construită de studenții craioveni pentru cadrele medicale

Studenții din Craiova au realizat o „poartă de dezinfectare” pentru medicii, asistentele și ceilalți angajați ai Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Craiova, acolo unde sunt tratați pacienții infectați cu COVID-19. Fondurile au venit atât din donații, cât și din partea unei firme din oraș.

„Dragi studenți, Felicitări! Este minunat ceea ce faceți! Acest spital vital în lupta împotriva Coronavirusului are nevoie de mai multe astfel de porți. Prin donațiile dvs. puteți contribui la protejarea personalului medical din Linia I și, implicit, la protejarea noastră și la grăbirea finalului epidemiei de Coronavirus. Astfel de porți de dezinfectare sunt necesare în serviciile de urgență, dar și în alte spitale din Craiova. Materialele necesare asamblării unei porți de dezinfectare costă undeva între 1.000-1.400 lei. De construirea unor porți noi se vor ocupa studenții voluntari, sprijiniți de SIM SECURITY SRL. Această acțiune face parte din proiectul „Fabrica de fericire” – Împreună în lupta împotriva Covid-19, inițiat de către Asociația Studenților Facultății de Științe Sociale din Craiova (ASFSSC), împreună cu Convenția Organizațiilor Studențești (COS) și asociațiile membre, Universitatea din Craiova”, se arată în mesajul de pe pagina de Facebook a Facultății de Științe Sociale.

Poarta permite cadrelor medicale să se dezinfecteze rapid pe toată suprafaţa corpului, fără a intra în contact cu suprafeţe contaminate. „Este un lucru foarte important pentru noi pentru că este un dispozitiv care ne ajută la decontaminare. (…) Mulţumim şi domnilor care ne-au ajutat, mulţumim şi societăţii civile că nu rămâne impasibilă la greaua încercare prin care noi trecem”, spune Adina Turcu, manager Spitalul de Boli Infecţioase Craiova.

Potrivit reprezentanţilor studenţilor din Craiova, joi erau deja 30 de solicitări de la spitale din Dolj şi chiar din Bucureşti pentru a construi astfel de porţi dezinfectante.

Asociația Studenților Facultății de Științe Sociale are o campanie de strângere de donații.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Sursa foto: Facebook Facultatea de Științe Sociale

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. A proteja doar politicienii, nu şi medicii, poate face iar din România o ţară originală şi, mai rău, cu statistici sumbre. Tineretul înţelege mai repede decât gazetarii care au lăudat Mineriada, că nu de frica coronavirusului au apărut protestele.

  2. Anuntati DNA sigur e un PSDist in spate la afacerea asta.

    • Ia, că vine acuma bușcul hoț de la mafia PRO-PSD și zice el cine e, folosind numele furat al lui bad@.