G4Media.ro

VIDEO Planul economic al administrației Biden: Creșterea impozitelor pentru cei bogați, reducerea…

sursa foto: Facebook/ Joe Biden

VIDEO Planul economic al administrației Biden: Creșterea impozitelor pentru cei bogați, reducerea costurilor din sănătate pentru cei săraci / Plan de investiții de 1.200 de miliarde de dolari

Impozitarea celor mai bogaţi şi răsfăţarea clasei de mijloc, aceasta este viziunea economică a preşedintelui american Joe Biden, care a apărat joi un plan gigantic de cheltuieli publice, proiect emblematic al mandatului său, pe care Congresul urmează să îl voteze, transmite Agerpres, care citează AFP.

Promite să nu se atingă de impozitele americanilor din clasa de mijloc

Preşedintele Biden a declarat într-un discurs la Casa Albă: „În ultimii patruzeci de ani bogaţii au devenit mai bogaţi”, iar marile companii „şi-au pierdut simţul responsabilităţii”. „Americanii de rând, care muncesc din greu, au fost pur şi simplu eliminaţi din jocul economic”, a spus el.

Au trecut mai multe săptămâni de când liderul democrat de la Casa Albă, în vârstă de 78 de ani, îşi accentuează discursul economic şi social în favoarea unui program despre care a dat asigurări joi că ar putea „schimba traiectoria (Statelor Unite) pentru anii sau chiar deceniile viitoare”.

Biden doreşte să crească impozitarea marilor corporaţii şi a celor mai bogaţi prin anularea deciziei predecesorului său, Donald Trump, care a redus impozitele, dar promite să nu se atingă de impozitele americanilor din clasa de mijloc. Intenţionează, de asemenea, să reducă costurilor de sănătate, ale educaţiei şi îngrijirii copiilor.

Planuri de 3.500 de miliarde de dolari

Aceste promisiuni sociale măreţe, a căror factură ajunge la 3.500 miliarde de dolari, sunt susţinute de un program mai consensual de investiţii în infrastructură (poduri, drumuri, reţele de electricitate etc), în valoare de 1.200 miliarde de dolari.

Această ultimă componentă, pentru care democraţii pot chiar conta pe voturile opoziţiei republicane, se află într-o etapă mai avansată a procesului legislativ.

Următoarele săptămâni vor reprezenta un adevărat test pentru preşedintele american.

Publicitate electorală

SUA riscă să rămână fără bani în luna octombrie, în abesnța unui acord

Anumite persoane importante din partidul preşedintelui Biden sunt foarte îngrijorate de perspectiva acestor cheltuieli sociale gigantice, care riscă, în opinia lor, să determine o creştere a preţurilor şi să afecteze puterea de cumpărare a populaţiei.

Pe de altă parte, un grup de 15 laureaţi ai Premiului Nobel pentru economie au publicat o scrisoare deschisă în sprijinul proiectelor preşedintelui, pe care Joe Biden nu a omis să o menţioneze în discursul său de joi.

„Deoarece acest program investeşte în capacitatea economică pe termen lung şi va creşte posibilitatea ca mai mulţi americani să participe productiv la viaţa economică, va reduce presiunile inflaţioniste pe termen lung”, apreciază cei 15 laureaţi ai Premiului Nobel pentru economie, printre care Joseph Stiglitz, Paul Romer, Edmund Phelps sau Angus Deaton.

În absenţa unui acord, Statele Unite riscă să rămână fără bani în luna octombrie, a avertizat administraţia Biden. Ceea ce înseamnă că nu va mai putea să îşi ramburseze împrumuturile, să plătească salariile angajaţilor federali sau pensiile acestora.

sursa foto: Facebook/ Joe Biden

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Taxe si iar taxe se pare ca asta e solutia peste tot, oricum bogatyi sint cu averea prin paradisuri fiscale sau fundatia „galusca verde”, armata de avocati care se ocupa cu optimizarea fiscala vor lucra din greu.
  Pina la urma tot clasa medie va plati distractia ca intodeauna.

 2. Planul lui Biden într-un cuvânt : stângism !
  Vechile idei comunistoide, să ia de la bogați, să dea niște mărunțiș la săraci.
  S-o fi inspirat de la Psd. Sau de la Obama.

  • Aberezi. Sistemele de impozite, taxe si protectie sociala americane sunt oricum atat de „de dreapta” incat ceea ce lor li se pare stangism ar „depasi prin dreapta” orice guvernare liberala de la noi, de ex. Cu sindicatele aproape nesemnificative ca influenta (fata de trecut), cu un salar minim inferior fata de economii echivalente europene, fara pensii de stat, cu asigurari medicale gratuite la nivel penibil de minimal, totul e facut sa favorizeze bogatii. Averea miliardarilor nu doar ca nu a avut de suferit in pandemie, chiar a luat avant. Putem spune acelasi lucru despre clasa de jos? O echilibrare spre stanga a sistemului e posibila usor, e destula marja pentru a nu afecta clasa bogata prea mult.

 3. Comunismul în plin avânt. Unii să muncească pe brânci ca să spargă alții semințe pe toate drumurile.

  • Mai bine pune mana pe cartile de istorie sa citesti, si cu mare greutate pentru tine poate o sa intelegi ce inseamna feudalism, socialism, comunism si capitalism. Prostovanule.

 4. De acord cu tine. Mai ales partea cu PSD…..😄😄😄

 5. Unul de cateva zeci de trilioane, cat a costat doar cel mai recent razboi pierdut(dar pe + cu cash-ul)(pe carca Democratiei, se stie) n-ar indrazni.