G4Media.ro

VIDEO Petre Daea: Noi nu producem mai mult de 20.000 de tone…

sura foto: captura video

VIDEO Petre Daea: Noi nu producem mai mult de 20.000 de tone de pește în țară; Potențialul este de 50.000-60.000 de tone pe an

România produce în jur de 20.000 de tone de peşte pe an, dar are posibilitatea de a realiza 50.000 – 60.000 de tone, a afirmat, sâmbătă, ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Târgul Pescăresc de toamnă, eveniment organizat în curtea instituţiei.

„Dumneavoastră ştiţi că sectorul acesta este predilect şi am spus-o de fiecare dată: românii să mănânce mai mult peşte decât cormoranii. Pentru că, din nefericire, la această dată şi sper să se valideze în Parlamentul României acea iniţiativă, în aşa fel încât se reducem populaţiile de cormorani pentru a putea satisface consumul în România, întrucât la această dată noi nu producem mai mult de 20.000 de tone de peşte în ţară, faţă de posibilităţile pe care le avem de a realiza peste 50.000 – 60.000 de tone de peşte. Iată că acest raport trebuie să ne îngrijoreze, motiv pentru care am dat acel semnal cunoscut de dumneavoastră, multiplicat pe ecranele de televiziune şi nu numai, în aşa fel încât să înţelegem o dată pentru totdeauna că este nevoie să punem regulile în domeniu în aşa fel încât ecosistemul să rămână în echilibru cu interesul uman în centrul lui”, a declarat Petre Daea, citat de Agerpres.

Întrebat dacă a început vânătoarea de cormorani, şeful MADR a afirmat că aceasta a început în urma prevederilor legale pe care le-a elaborat Parlamentul României, „dar este o vânătoare secvenţială, întrucât există numai pentru o perioadă, într-un anumit interval de timp”.

„A fost şi perioada aceasta pandemică, când focul de armă nu putea să se audă în direcţia păsărilor acestea ihtiofage care ne creează mari probleme”, a subliniat ministrul Agriculturii.

Acesta a negat faptul că peştele este un lux pentru români, menţionând însă că este greu de procurat.

„Nu, nu este un lux pentru români, este rar şi mic, pentru că nu-l avem noi de unde să-l luăm. (…) Într-o dimineaţă, pe la orele 6:10 când am ajuns la minister, am citit un mail al unei persoane pe care o respect şi care mă întreba „de ce sunt atât de înverşunat împotriva cormoranilor pentru că nu mi-a luat peştele din frigider”, iar eu am zis că mi l-a luat înainte de a-l introduce în frigider. Am frigiderul gol. De aceea trebuie să interpretăm cum se cuvine această secvenţă. Însă, revenind la preocuparea zilei şi la imaginea aceasta pe care dumneavoastră o vedeţi de respect pentru consumul de peşte în România şi de efortul pe care-l fac piscicultorii în acest domeniu, trebuie şi ei să poată să beneficieze de rezultatul muncii lor şi noi să putem folosi produsele pe care ar trebui şi firesc să le găsim în consumul zilnic, pentru că este o hrană foarte sănătoasă şi merită să o avem”, a explicat Daea conform Agerpres.

În ceea ce priveşte redeschiderea Bursei de Peşte de la Tulcea, ministrul Agriculturii a subliniat că şi aici vom vedea „lucruri importante şi acţiuni concrete în aşa fel încât lucrurile să funcţioneze”.

Petre Daea a deschis sâmbătă Târgul Pescăresc de toamnă, organizat în curtea ministerului. El a făcut un tur al târgului, a cumpărat produse de la standurile producătorilor, a băut must şi a dat flori jurnalistelor prezente la eveniment, relatează Agerpres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

 1. sigur e foarte profitabil, de aia e bataie la productie :)) e mai profitabil sa-l importi de oriunde se pare decat sa-l produci!

 2. Cormoranii sunt de vina

 3. Știm tovarășe !
  Dezvoltarea țării nu vă iese dar la furat și la mâncat k-kat sunteți neîntrecuți ! 😂😂😂😂😂😂

 4. Un comunist senil analfabet care nu are ce cauta în politică de fapt ca tot partidul sau mafiot din care face parte. Dar prostimea îl asculta și merg ca oile la vot și votează psd.

 5. Se aștepta cineva ca mumia asta bolșevică proasta și hoață să facă ceva bun ?

 6. Este oglinda votantilor…

 7. De data asta au bel… cormoranii. Pacat ca individul e atat de ingust la minte si ca i se permite sa ia astfel de decizii.

 8. De ce sa împușcam cormoranii?
  Sunt ființe frumoase, elegante, dar un pic lacome.
  Avem cormorani in Romanica peste tot, si la tevile de gaze și la comapaniile de curent și la benzinării și mai ales in curtea guvernului și la stâna la mine la Kotorcen.

  • Majoritatea iazurilor din tara sunt folosite pt pescuit sportiv și noi importam peste de la bulgari..

 9. plastic fish

 10. Cormoranii mananca 30-40000 t

 11. Nu votez PSD,dar are dreptate ,pestele in Romania e in mâna mafiotilor.Suntem o tara cu potential care produce putin si scump !

 12. Cormoranii ne distrug tara prin privațiune de peste de 33 de ani.

 13. „Potential” de rahat, poate….

 14. Iar a început asta cu cormoranii, e bolnăvior săracu . .
  Are o fata a lui, o afacere in domeniu și numai asta știe, văi de capul lui.
  Ce ar tb sa știe acest Dino Park, de ex crapul, nu carasul, deci crapul, trăiește pe toate canalele prin Spania și nu e considerat peste de mâncat, ii dau românii în cap pe acolo că oricum e din belșug.
  Ce pește produce mă România, că sa produci tb să muncești, cine muncește mă in Romania?!?
  Slugile muncesc la stăpâni, iar stăpâni au afaceri de unde se fură in România și atât.
  Daca vrei sa populezi cu puiet o baltă amărâtă, tb sa faci import de la bulgari, asta spune tot.
  Romania = furt = imobiliare = furt = pensii speciale = furt.

 15. Mică producția de pește, dar mare producția de proști și hoti…toneee, tone, an de an.

 16. Avem destui „pesti” si ” pestisori” mãgarule doar ca la cat esti de incuiat nu ai pus la socoteala pe cei din Parlament si pe cei din afara…

 17. scoate mîna din buzunar, că-ți mîncă aia unghiile!

 18. Pestele se creste, NU se produce!
  Jurnalism de cacao!!!