G4Media.ro

VIDEO Peste 1.500 de militari din 20 de ţări au participat două…

Sursa foto; Facebook / U.S. Southern Command (SOUTHCOM)

VIDEO Peste 1.500 de militari din 20 de ţări au participat două săptămâni la exerciţii militare sub egida SUA în Guyana, pentru a se antrena să facă față amenințărilor la adresa „securităţii emisferei vestice”

Peste 1.500 de militari din 20 de ţări au participat timp de două săptămâni la exerciţii militare sub egida Statelor Unite în Guyana pentru a se antrena să facă faţă ameninţărilor la adresa „securităţii emisferei vestice”, notează AFP, citată de Agerpres.

„Peste 1.500 de soldaţi şi-au perfecţionat competenţele în domeniul operaţiunilor maritime, securităţii terestre şi colaborării între agenţii”, a subliniat şefa Comandamentului de Sud al Statelor Unite (Southcom Commander), Laura Richardson, în cursul ceremoniei de închidere a exerciţiilor care au reunit 15 ţări din Comunitatea Caraibelor (Caricom), dar şi Franţa, Mexic, Canada şi Marea Britanie.

Operaţiunile au avut loc în special „în jungla de-a lungul râului Essequibo”, o regiune bogată în petrol pe care Venezuela o revendică de la Guyana.

 

Această ediţie a fost „cea mai complexă” în 38 de ani de astfel de exerciţii, a declarat Laura Richardson, citând problemele tot mai mari pe care le generează criminalitatea transnaţională, criminalitatea cibernetică, corupţia la nivel înalt şi migraţia ilegală.

„Aceste fenomene cresc în amploare şi intensitate şi reprezintă o provocare importantă pentru securitatea naţională a emisferei vestice. Aceste exerciţii au permis consolidarea colaborării regionale şi capacităţilor de reacţie. Pe lângă personalul militar, la exerciţiu au participat şi funcţionari ai agenţiilor regionale de securitate civilă şi de răspuns la dezastrele naturale”, a precizat ea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...