G4Media.ro

VIDEO Parisul cere Frontex să se ocupe și de nordul Europei în…

VIDEO Parisul cere Frontex să se ocupe și de nordul Europei în problema imigrației ilegale

Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a afirmat sâmbătă, în cursul unei vizite la Calais ca parte a luptei împotriva imigraţiei ilegale, că a cerut agenţiei europene pentru frontiere Frontex „să se ocupe de nordul Europei”, notează AFP, citată de Agerpres.

„Eu însumi am sesizat Frontex, Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră care în prezent se ocupă mai mult de sudul Europei, şi le-am cerut să se ocupe de nordul Europei, în special de litoralul Nord – Pas-de-Calais”, a declarat el într-un briefing de presă pe tema portului Calais, folosit de migranţi pentru a încerca să traverseze Canalul Mânecii şi să ajungă în Anglia.

„Aproximativ 60% dintre migranţii care ajung aici vin din Belgia, deci spectrul nostru trebuie să fie foarte larg, avem nevoie de supraveghere aeriană europeană”, a continuat el.

De la sfârşitul lui 2018, traversările ilegale ale Canalului Mânecii de către migranţii dorind să ajungă în Regatul Unit au crescut, în pofida avertismentelor repetate ale autorităţilor care subliniază pericolul legat de traficul intens, curenţii puternici şi temperatura scăzută a apei.

Gérald Darmanin a salutat, de asemenea, „acordul” încheiat marţi cu britanicii: Regatul Unit s-a angajat la o investiţie financiară de 62,7 milioane de euro în 2021-2022 „pentru a sprijini Franţa în acţiunea sa de dotare cu echipament şi de luptă împotriva imigraţiei ilegale”. Franţa a promis că „va consolida prezenţa forţelor de ordine” de-a lungul coastelor sale, potrivit ministrului de interne.

„Există deja peste 5.000 de poliţişti şi jandarmi în Pas-de-Calais, o mare a acestora participând la lupta împotriva imigraţiei (…) Vom mări aceste efective”, a spus el.

În 2020, au fost înregistrate peste 9.500 de traversări sau tentative de traversare de acest tip, de patru ori mai mult decât în 2019, potrivit autorităţilor franceze. În total, şase persoane şi-au pierdut viaţa acolo şi trei au fost date dispărute, după patru morţi în 2019.

sursa foto: Twitter\ Gerard Darmanin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Problema pentru ei nu este că mor emigranți încercând să traverseze marea, pe ei îi doare că vin să fure , să omoare etc . Și au dreptate, pentru că majoritatea sunt sălbatici. Mulți dintre ei nu știu să tragă nici apa la WC.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.