G4Media.ro

VIDEO Palatul Versailles poate fi vizitat în realitate virtuală

VIDEO Palatul Versailles poate fi vizitat în realitate virtuală

Unul dintre cele mai populare obiective turistice din lume, Palatul Versailles, poate fi vizionat de posesorii căştilor de realitate virtuală fără se urce în avion sau să stea la interminabilele cozi de la intrare, transmite News.ro.

În urma unui parteneriat cu Château de Versailles, Google a creat un tur virtual al reşedinţei lui Ludovic al XIV-lea, în ceea ce numeşte cel mai amplu proiect de fotogrammetrie realizat vreodată la Palatul Versailles.

Pot fi vizionate astfel 21 de camere cu o suprafaţa totală de aproximativ 36 kilometri pătraţi, unde pot fi văzute peste 100 de picturi, sculpturi şi alte opere de artă.

Apartamentele regilor şi ale reginelor, Opera Regală, Capela Regală şi Coridorul Oglinzilor sunt câteva dintre încăperile care pot fi văzute acum în VR.

Ceea ce diferenţiază acest nou proiect de altele realizate înaintea lui este detaliul cu care pot fi observate interiorul castelului şi obiectele din acesta.

Proiectul ocupă 4 TB pe serverele companiei, iar suprafaţa însumată a texturilor ajunge la 15 miliarde de pixeli.

Experienţa virtuală este disponibilă pentru căştile HTC Vive şi Oculus Rift. Cei care nu deţin o astfel de cască, pot viziona cele peste 390 de imagini disponibile pe site-ul Google Arts & Culture.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Se casatoreste posesorul castii virtuale. Nu ca as regreta, dar casa de piatra, Serghei!

  2. 21 de camere cu o suprafaţa totală de aproximativ 36 kilometri pătraţi? Adica in medie 1,7 kmp pe fiecare camera? Adica fiecare camera ar fi cam un patrat cu latura de 1300 metri?

    • Am impresia ca se refera la suprafata totala a camerei, inclusiv pereti si tavan.

    • Cand te afli intr-o camera poti sa vezi si podeaua si tavanul si peretii laterali. Toate suprafetele astea se aduna. Probabil asa a fost calculata suprafata totala.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.