G4Media.ro

VIDEO Operațiunea „Breaking Dawn”. Comandant de rang înalt al Jihadului Islamic, ucis…

Sursa foto: Mohammed ABED / AFP

VIDEO Operațiunea „Breaking Dawn”. Comandant de rang înalt al Jihadului Islamic, ucis de rachetele lansate de armata israeliană în Fâșia Gaza / Cel puțin șapte morți, inclusiv o fetiță de 5 ani, și 40 de răniți în urma atacului

UPDATE 18:02 Jihadul Islamic palestinian confirmă moartea comandantului de rang înalt Tayseer Jabari într-un atac aerian israelian în nordul Fâșiei Gaza, relatează Times of Israel.

Jabari l-a înlocuit pe Baha Abu al-Ata în funcția de comandant al Jihadului Islamic în nordul Fâșiei Gaza, după asasinarea acestuia de către Israel în 2019.

Știrea inițială

Israelul a lansat vineri rachete asupra unor ținte din Gaza, se arată într-un comunicat al armatei israeliene, relatează CNN, BBC și The Guardian.

Comunicatul a precizat că țintele aparțin Jihadului Islamic, cea mai mică dintre cele două grupări militante principale din Gaza.

Ministerul palestinian al Sănătății a declarat că cel puțin șapte persoane au fost ucise, inclusiv o fetiță de cinci ani, iar alte 40 au fost rănite.

Un comunicat al Jihadului Islamic a precizat că „inamicul a început un război care vizează poporul nostru, iar noi toți avem datoria de a ne apăra pe noi înșine și pe poporul nostru și de a nu permite inamicului să scape cu acțiunile sale care au ca scop subminarea rezistenței și a fermității naționale.”

O „situație specială” a fost declarată în zonele din jurul Fâșiei Gaza, în așteptarea unor posibile tiruri de rachete, sau alte atacuri de represalii, a declarat armata israeliană.

Operațiunea împotriva Jihadului Islamic se numește „Breaking Dawn”, a adăugat armata.

Atacurile au fost efectuate după ce Israelul l-a arestat pe Bassam al-Saadi, un lider important al grupării Jihadului Islamic Palestinian, în timpul unui raid în oraşul ocupat Jenin din Cisiordania, la începutul acestei săptămâni.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Slava Ucrainai!

  2. Bineînțeles! Slavă Ucrainei! Erorilor Slavă! N-are nici o treabă Sulla cu Prefectura! Sunt multe conflicte pe fața pământului active acum dar asta din Ucraina este existențial pentru noi cei din zonă și pentru toată ordinea mondială, tot aranjamentul de securitate și economic după WWII.

    • A trecut cam mult timp de la ww2, doar „incremenitii in proiect” pot avea „idei” de-astea…de ce ww2 si nu evul mediu?

  3. Ăsta e articol scris de Petru Clej?

  4. Baaa ce tot aveți cu slava Ucrainei ! Analfabeților nu va este rușine

  5. Totul pt. o istorie care are maxim 3000 de ani, ignorand restul de 300 000, minim.