G4Media.ro

VIDEO O prezentatoare BBC a fost surprinsă când arăta degetul mijlociu la…

Sursa foto: x.com/@BBCMaryam

VIDEO O prezentatoare BBC a fost surprinsă când arăta degetul mijlociu la cameră în direct, în deschiderea jurnalului de știri

Maryam Moshiri, care prezintă „BBC News Now” la principalul post britanic de ştiri, a deschis jurnalul făcând un semn cu degetul la cameră, fără să-şi dea seama că era în direct, relatează AFP, citată de news.ro.

Când s-a încheiat cunoscuta numărătoare inversă, miercuri seara, jurnalista a făcut acest gest obscen zâmbind, după care a luat foarte repede un aer serios şi a prezentat titlurile actualităţii.

Sursa foto: x.com/Chris Rosé

”În direct, de la Londra, priviţi BBC News”, spune deschizând jurnalul cu ştirea despre scuzele prezentate de către fostul premier britanic Boris Johnson familiilor victimelor covid-19.

Secvenţa a fost preluată pe reţele de socializare şi a devenit virală. Ea a fost văzută de câteva mii de ori în doar câteva ore.

Prezentatoarea şi-a cerut scuze joi dimineaţa. Ea spune că a fost o ”glumă privată” cu colegi din studio care nu trebuia să ajungă pe post.

„Salut tuturor, ieri, chiar înainte de ora de vârf, am glumit puțin cu echipa din galerie. Mă prefăceam că număr invers în timp ce regizorul mă număra de la 10-0.. inclusiv cu degetele pentru a arăta numărul. Deci, de la 10 degete până la 1.

Când am ajuns la 1, am întors degetul în glumă și nu mi-am dat seama că acest lucru va fi filmat.

A fost o glumă privată cu echipa și îmi pare foarte rău că a ieșit în direct! Nu a fost intenția mea ca acest lucru să se întâmple și îmi pare rău dacă am jignit sau supărat pe cineva. Nu am vrut să „fac cu ochiul” la telespectatori sau chiar la o persoană.

A fost o glumă prostească, destinată unui număr mic de prieteni de-ai mei.”, a scris ea pe platforma X.

Unii interpretează gestul obscen ca pe un simbol al creşterii taxei anuale de abonament pentru BBC, confirmată joi de către Guvernul lui Rishi Sunak. Guvernul a anunțat că actuala taxă de licență TV, în valoare de 159 de lire sterline, va crește cu 10,50 lire sterline – o creștere de 6,6%. Cifra a fost stabilită pe baza ratei inflației din luna septembrie, și nu pe baza unei medii din ultimul an, scrie BBC. Decizia de a o majora cu un procent mai mic va lăsa un deficit de finanțare preconizat de aproximativ 90 de milioane de lire sterline, mai notează radiodifuzorul britanic.

BBC nu a comentat gestul prezentatoarei.

Acest incident aminteşte de alt deget arătat pe acelaşi post, în urmă cu peste 13 ani.

În august 2010, meteorologul Tomasc Schafernaker, care credea că nu este în emisie, i-a arătat degetul jurnalistului Simon McCoy, după acesta l-a tachinat cu blândeţe.

BBC a publicat atunci un comunicat în care şi-a cerut scuze.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Probabil calupul de știri începea cu informații din Rusia…

  2. (I)esca noastra, cea de toate zilele, chiar a pronuntat cuvintul ala pe post.