G4Media.ro

VIDEO O pasăre rară a reapărut în Parcul Natural Bucegi, după o…

Sursa foto: Brașov.net

VIDEO O pasăre rară a reapărut în Parcul Natural Bucegi, după o lungă absență / Ierunca, sau găinușa de alun, este extrem de greu de găsit în mediul său natural

O pasăre rară a reapărut în Parcul Natural Bucegi după o lungă absență, notează Brașov.net. Este vorba despre ierunca, cunoscută și sub denumirea de găinușa de alun, o specie de pasăre fascinantă și extrem de greu de găsit în mediul său natural.

Ierunca  se cuibărește în scorburi naturale ale copacilor și este cunoscută pentru sunetele caracteristice pe care le emite, amestec de sunete metalice și ciocănituri specifice. Întâlnirea cu o astfel de pasăre rară în sălbăticie este o experiență de neprețuit pentru iubitorii naturii și pasionații de observarea păsărilor.

„Imagini rare și frumoase cu o ieruncă în Parcul Natural Bucegi, într-o filmare realizată de către colegul nostru Vali Bălan.

Ierunca, cunoscută și ca găinușa de alun, este o pasăre rară și foarte greu de întâlnit în natură. Trăiește la limita pădurilor de foioase cu cele de rășinoase, preferând pădurile dese. Se hrănește cu fragi, zmeură, afine, lujeri fragezi și muguri, iar uneori cu insecte și viermi.

Femelele și masculii se aseamănă, singura diferență fiind o gușă neagră și mărginită cu alb la masculi. Au o greutate de circa 500 de grame, sunt monogami, iar împerecherea are loc toamna, masculul având un ritual de împerechere spectaculos”, a scris Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe pagina oficială de Facebook.

Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, este unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilvași are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Să mergem repede in Parcul National cu pet-uri de bere, mici, manele, atv-uri, mașini, să vedem si noi minunea!

  2. Nu e rară, doar greu de vazut, nu a „reapărut” deoarece nici nu a dispărut.