G4Media.ro

VIDEO O nouă specie de izopod uriaș de mare adâncime, descoperită în…

captura youtube

VIDEO O nouă specie de izopod uriaș de mare adâncime, descoperită în Golful Mexic

Un nou crustaceu care trăiește la e mare adâncime și care seamănă izbitor de mult cu personajele din „Alien” a fost identificat în Golful Mexic, potrivit CNN.

Bathynomus yucatanensis este o specie de izopode gigant, crustacee care caută hrană pe fundul oceanului. Corpul lor segmentat, cu 14 picioare, seamănă cu ruda lor mult mai mică, păduchele. Dimensiunea de 30 de centimetri a acestor izopode gigantice a fost atribuită gigantismului de mare adâncime, același fenomen care duce la apariția calmarilor giganți pe fundul oceanelor noastre.

 


Un grup de cercetători taiwanezi, japonezi și australieni și-au propus să descrie noua specie de izopode gigant și să o deosebească de bathynomus giganteus, izopodele gigant care se găsesc în apele tropicale din vestul Atlanticului. Cercetarea lor a fost publicată marți în Journal of Natural History.

Cercetătorii au colectat specimene ale noii specii identificate în largul peninsulei Yucatán din Mexic. Comparând crustaceele masive cu alte crustacee colectate în jurul Taiwanului și Hong Kong-ului, ei au reușit să identifice caracteristicile distinctive, cum ar fi culoarea galben-cremă și proporțiile mai subțiri ale corpului.

Analiza ADN a arătat, de asemenea, că bathynomus yucatanensis este distinctă de rudele sale apropiate. Dar, deoarece diferitele specii sunt destul de asemănătoare, oamenii de știință au recunoscut că „există o lungă istorie de identificare greșită a speciilor din acest gen”.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter