G4Media.ro

VIDEO Noul ambasador al Israelului, Reuven Azar, a sosit la Bucureşti și…

Sursa foto: captură video

VIDEO Noul ambasador al Israelului, Reuven Azar, a sosit la Bucureşti și a transmis un scurt mesaj în limba română

Noul ambasador desemnat al Statului Israel în România, Reuven Azar, a sosit la Bucureşti, informează, joi, un comunicat de presă al misiunii diplomatice.

Diplomat de carieră, Reuven Azar a deţinut până de curând funcţia de director al grupului de lucru Israel-SUA-China din cadrul Ministerului israelian de Externe.

Acesta a transmis un scurt mesaj video în limba română, precizând că a început să învețe româna în urmă cu câteva luni.

Până în septembrie 2021, Azar a fost consilier adjunct pentru securitate naţională şi politică externă în cadrul Consiliului Naţional de Securitate Naţională, dar, în acelaşi timp, a fost consilier de politică externă al prim-ministrului Israelului.

În perioada 2014-2018, Reuven Azar a fost vice-ambasador la Washington DC, SUA. Anterior acestui mandat, a fost şeful Departamentului de Cercetare pentru Orientul Mijlociu în cadrul Ministerului de Externe israelian, precum şi vice-ambasador la Amman, în Iordania.

De-a lungul activităţii sale, diplomatul s-a ocupat şi de aspecte ale cooperării şi negocierii cu Autoritatea Palestiniană. A fost, de asemenea, şeful misiunii Economice a Ambasadei Israelului la Cairo, în Egipt (1996-2000), precum şi consilier pentru afaceri politice, timp de patru ani, la Washington, SUA (2003-2006).

Reuven Azar s-a născut în Argentina, în 1967, a absolvit Universitatea Ebraică de la Ierusalim (cu master în Relaţii internaţionale), vorbeşte fluent engleză, spaniolă şi arabă iar în prezent studiază limba română.

Sursa: Agerpres

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Fostul ambasador a ridicat nivelul foarte sus o sa ai de muncit

  2. va rugam nu mai lasati black cube si alti sacali praduitori in romania…bun venit atunci si hai sa fim prieteni adevarati …shalom israel ❤️🇷🇴🇮🇱🇷🇴🇮🇱🇷🇴🇮🇱🇷🇴🇮🇱🇷🇴🇮🇱🇷🇴

  3. Cuvinte in Limba Romana , Sarmale , Mititei , Tochitura Moldoveneasca , Mamaliguta cu Branza si Smantana , Cotlet de Porc la Frigare cu Cartofi Prajiti , Ciorba de Perisoare , Ciorba de Vacuta .