G4Media.ro

VIDEO Noi imagini spectacuoase trimise de Perseverance. Roverul a făcut prima sa…

VIDEO Noi imagini spectacuoase trimise de Perseverance. Roverul a făcut prima sa „excursie” pe Marte

Noi imagini au ajuns vineri pe Pământ și arată detalii ale Planetei Roșii, la două săptămâni după ce robotul Rover Perseverance și-a scos roțile șenilate și a făcut prima sa „excursie” pe suprafața planetei Marte, relatează Digi24.

Până acum, roverul a trimis de două ori imagini de pe Marte, de la asolizare, dar și un fișier audio, în care se aud sunetele celei de-a patra planete de la Soare.

Imaginile care au ajuns vineri pe Pământ arată că excursia roverului a fost scurtă, iar roverul a făcut o întoarcere. Sunt vizibile urmele șenilelor lăsate de rover în praful planetei, dar și unul dintre brațele sale robotice.

Roverul Perseverance, construit de NASA, a călătorit mai bine de jumătate de an până să ajungă pe Marte. Este cel mai complex laborator științific trimis până acum pe Planeta Roșie și are printre misiuni inclusiv „producerea” de oxigen, însă prioritatea este explorarea craterului Jezero, din apropierea zonei ecuatoriale a planetei, în căutarea unor dovezi ale unei vieți care a existat eventual cândva. Misiunea presupune parcurgerea a 15 kilometri în următorul an marțian (însemnând circa doi ani pe Pământ), însă înainte ca Perseverance să-și înceapă această misiune de explorare, va trimite în recunoaștere un mic elicopter pe care îl are la bord.

În următoarele săptămâni, roverul se va mișca din locul unde se află în prezent pentru a căuta terenul propice pentru ca elicopterul Ingenuity să poată atinge solul în siguranță. În prezent, Ingenuity este în „hangarul” de sub rover.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Pe bune? Șenile? Voi dați știri cu copy/paste fără să le citiți/verificați înainte?

  2. Marea „civilizatie” chineza a reusit sa transmita doar 2-3 foto, fara aterizare. Si alea ingalbenite…Mai aveti cca. 50-60 ani de inteligenta + munca, nu copiere + furt tehnologic. Apropos, mai aveti caini in meniul zilnic?? Sigur da.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.