G4Media.ro

VIDEO New Yorkul a sărbătorit trecerea dintre ani în emblematica Times Square…

sursa foto: captura

VIDEO New Yorkul a sărbătorit trecerea dintre ani în emblematica Times Square din centrul Manhattanului

În ciuda faptului că New Yorkul se confruntă cu un nou val de coronavirus, în „oraşul care nu doarme niciodată” a  fost pregătită o amplă petrecere pentru întâmpinarea Noului An, în emblematica Times Square din centrul Manhattanului, cu tradiţionala coborâre a bilei de cristal, numărătoarea inversă şi aruncarea cu confeti.

Petrecăreţii au început să se adune de la mijlocul după-amiezii în emblematica Times Square, unde Revelionul se sărbătorește încă de la începutul secolului al XX-lea. Mii de persoane aşteaptă în fiecare an numărătoarea inversă chiar înainte de miezul nopţii, coborârea bilei de cristal şi aruncarea cu confetti care marchează intrarea în noul an.

La Revelionul de anul trecut, după îngrozitoare luni de pandemie, evenimentul plin de culoare şi muzică renumit în întreaga lume, a avut loc într-o zonă fără acces pentru populaţie.

Pentru 2021, primarul democrat Bill de Blasio, căruia la 1 ianuarie îi succede Eric Adams, a promis că sărbătoarea va avea loc, dar numai cu 15.000 de persoane în Times Square, faţă de 60.000 în mod obişnuit, toate mascate şi vaccinate, relarează Agerpres, conform AFP.

În faţa unei creşteri foarte accentuate a contaminărilor cu varianta Omicron din ultimele săptămâni şi cu teama de a retrăi coşmarul din 2020, când New Yorkul a fost epicentrul pandemiei de COVID-19, oraşul şi statul New York pariază totul pe vaccinuri şi testare.

Vineri, guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a raportat că în ultimele 24 de ore peste 76.500 de persoane au fost testate pozitiv la coronavirus, pentru aproximativ 340.000 de teste efectuate, un nou record pentru acest stat de 20 de milioane de locuitori.

Şi aproape 8.000 de pacienţi se află în spital.

Times Square, în centrul Manhattanului, la intersecţia dintre Broadway şi 42nd Street, este iluminată zi şi noapte de emblemele teatrelor, musicalurilor, tuburile de neon şi ecranele publicitare gigantice şi a dat New Yorkului reputaţia sa de „oraş care nu doarme niciodată”. Dar capitala culturală şi economică a Statelor Unite nu şi-a recăpătat încă efervescenţa legendară dinainte de criza sanitară.

 

Sursa foto: captura

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter