G4Media.ro

VIDEO Mircea Geoană, la TIFF: Rusia este o ţară de o mare…

sursa foto: Captură video

VIDEO Mircea Geoană, la TIFF: Rusia este o ţară de o mare cultură, de o mare profunzime culturală, e un contributor masiv la cultura universală. A păstra legătura cu elitele care au o viziune diferită faţă de viitorul Rusiei nu este un lucru rău

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a afirmat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), că Rusia reprezintă „un contributor masiv la cultura universală”, transmite Agerpres.

Răspunzând la o întrebare adresată în cadrul TIFF Talks cu privire la decizia organizatorilor de a primi în festivalul de la Cluj producţii ruseşti, lucru care nu s-a întâmplat la alte evenimente de anvergură din cinematografie, Mircea Geoană a precizat că nu trebuie abandonată speranţa că Rusia ar putea într-un anumit orizont, nu neapărat să ajungă o democraţie de tip occidental, dar să nu mai accepte să trăiască aşa cum o face acum şi a subliniat că pentru un astfel de deziderat cultura ar putea fi o şansă.

„Nu avem niciun fel de interes sau de intenţie să comentăm subiecte care sunt absolut deciziile lor (ale organizatorilor, n.r.). Pot să spun că am încredere totală în Tudor Giurgiu şi în modul în care el şi echipa lui judecă astfel de situaţii. (…) Totuşi, Rusia este o ţară de o mare cultură, de o mare profunzime culturală, e un contributor masiv la cultura universală. (…) A păstra legătura cu elitele care au o viziune diferită faţă de viitorul Rusiei nu este un lucru rău. A închide totul cu regimul Putin, cu maşinăria de război a lui Putin, a tăia legăturile acestora cu barbarismul pe care îl desfăşoară în Ucraina este un lucru. (…) Şi poate cultura este până la urmă şansa. Până la urmă cultura este mai puternică. Comunicarea vizuală şi nonvizuală prin simboluri este de multe ori mai puternică decât comunicarea politică sau diplomatică sau militară”, a menţionat secretarul adjunct al NATO.

Mircea Geoană a participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la o discuţie pe baza documentarului Navalnîi, în regia lui Daniel Roher despre Alexei Navalnîi, oponentul lui Vladimir Putin care a supravieţuit unei tentative de asasinare în august 2020.

Geoană a apreciat filmul ca fiind unul „profesionist” şi a spus despre producţie că i-a provocat sentimente „amestecate” de furie, de admiraţie, dar şi de dubiu şi anxietate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

 1. Păi da!

  • Mrusia ‘mare cultura’?! Piutin scoate mii de copii ucraineni din tara ca sa-si piarda identitatea ca ‘arta intunecata practicata de n. Aazisti’ si tu jeoana vrei sa zici ca asta e cultura ?!
   piutin separa copiii de parinti ca instrument de p. Eedeapsa deci incalca Conventia de
   g. Eenocid si Conv.ONU, bre jeoana si tu ridici in slavi rusia! Rusine jioana

  • Mrusia… ‘mare cultura’? N-au gresit cu nimic ucrainenii, copiii lor nici atat, n. Eemernicul face genocit in Ucraina si tu, jeoana ridici statuie lui piutin si ni-l bagi pe gat? Ti-ai pierdut mintile jeoana?! Pleaca jeoana cu a. Bberatiile tale cu tot! Te-ai facut de toata rusinea, jeoana! Pleaca jioana in ‘profunzimea culturii rusesti ‘ si ia-l si pe nastase ca tare-i plac si lui ‘profunzimile’. Rusine jioana!

  • Merusia ‘mare cultura’?! Piutin scoate mii de copii ucraineni din tara ca sa-si piarda identitatea ca ‘arta intunecata practicata de n. Aazisti’ si tu jeoana vrei sa zici ca asta e cultura ?!
   piutin separa copiii de parinti ca instrument de p. Eedeapsa deci incalca Conventia de
   g. Eenocid si Conv.ONU, bre jeoana si tu ridici in slavi rusia! Rusine jioana

  • Merusia… ‘mare cultura’? N-au gresit cu nimic ucrainenii, copiii lor nici atat,
   n. Eemernicul face g. Eenocit in Ucraina si tu, jeoana ridici statuie lui piutin si ni-l bagi pe gat? Ti-ai pierdut mintile jeoana?! Pleaca jeoana cu a. Bberatiile tale cu tot! Te-ai facut de toata rusinea, jeoana! Pleaca jioana in ‘profunzimea culturii rusesti ‘ si ia-l si pe nastase ca tare-i plac si lui ‘profunzimile’. Rusine jioana!

 2. Putem în cazul tău să utilizăm un citat din iliescu ? Ăla cu e un pro….

 3. Care elite? Cele care tocmai au fugit din Rusia în țări normale? Elitele cenzurate de Kremlin, sau cele întemnițate politic? Care elite? Un roman rusesc de acum 100 de ani nu mă încălzește când rușii trag cu rachete în copii.

 4. Rusia este o tara de o mare cultura si profunzime , care se manifesta ciclic prin: GENOCID, VIOL, CRIMA, JAF….. numai fapte marete de toata stima. Nea Geoana cultura nu ne face mai buni, ci faptele noastre din fiecare zi…

 5. Din păcate nu cu „elitele” trebuie ținuta legătura. „elite” pot fi și unii ca Soigu, Lavrov etc.
  Ar trebui ținută legătură mai mult cu rusii normali, singuri care îl pot convinge pe puțin sa renunțe la operațiunea speciala. Mesajul „elitelor” la care se gândește Geoana nu e prea bine văzut de către rusii obișnuiți.

 6. Pacat de cultura lor, ca au ramas aceleasi animale salbatice si psihopate. Cultura cam ciordita de pe la altii, aia de i-au invadat, dar na. Cultura stalinista. Ca nu-s continuatorii bizantinilor ei oricum.

 7. Așa, dragule, încă un semnal că clociți un tratat de pace de r@h@t. Bravo.

 8. Ai grijă ce spui că te dau ăia afară de la NATO!

 9. Rusia e o tara prea mare pentru ce zice ca e, vrei sa spui, camarade…

 10. Cultura ruseasca care a distrus poporul rus ! As fi mai reticent cu asemenea afirmatii !

 11. Ce nu te duci si matale, Geoana, sa traiesti acolo, in cuibul culturii si profunzimii.

 12. Geoana, mare dobi.toc, s-a pus pe elogiat tara betivilor vodkari de parca fiecare mujic rusnac e vreun dostoievski, tolstoi, ceaikovski….ce pui la cale, rusofillule cu vizite dese la moscova, pe urmele lu’ tac-tu, generalul rosu?
  Mihrrrcea, vorbeste mai putin, esti penibil!

 13. Se pare ca cineva știe ca a călcat pe bec!!! După cum se vede, războiul asta care nu este războiul Europei ci al unor grupuri de interese ne aduce din ce in ce mai multe probleme, atât de mari încât f mulți nu-și vor mai reveni. Cântați in strună unora sau altora despre ce este drept și strâmb intr-un război…vom apuca răsplata!!!

 14. Asta una doua apare cu cate o declaratie d-asta „linsa”.A sarit peste obuze,rachete,unde era treaba lui,si a ajuns chiar la cultura „profunda”rusa.Probabil ca a avut în vedere si filozofia lui Lenin,aia cu microcosmosu'(copiata de la occidentali)ca stie de la ta-su.
  „Joana”,ce faci?Sau strans sefii cei mari in sedinta la NATO si tu ai iesit la o plimbare electorala? Si te-ai gandit,din reflex,sa te pui bine cu puterea de unde va trageti voi seva.Si-ai luat-o pe ocolite,cu cultura profunda!Pai aia care e profunda a ramas pe fundul istoriei,fiindca a fost abandonata de comportamentul duplicitar bolsevic,care s-a altoit cu ortodoxia trunchiata a lui Kiril,alunecosu.Soljenitîn se rasuceste in mormant,vazand ce efect pervers au avut sfaturile sale legate de ortododexie.Intelectualii Rusiei sunt,cu cateva exceptii(Navalnîi,de ex.)manjiti cu privilegii si impunitati putiniste,ca sa nu miste in front.
  Dar de ce nu te-ai referit la Navalnîi,ca de,avea-i NATO in spate,si te-ai folosit de limbajul lui Bombonel,ca sa sucesti mintile tinerilor?!
  P.S. Acuma sa nu-l copiezi si la gramatica!Stii ca Bombonel,ca sa faca impresie,cand era pe val,îsi etala cu „generozitate”cunostintele de gramatica.