G4Media.ro

VIDEO Mesajele rasiste de pe o insulă exclusivistă din Germania provoacă indignare…

Sursa foto: syltevent.com

VIDEO Mesajele rasiste de pe o insulă exclusivistă din Germania provoacă indignare / Un grup de tineri poartă haine elegante, cântă și dansează:  „Germania pentru germani, străinii afară!” / ”Nu vrem să îi mai vedem pe Sylt”

O înregistrare video dintr-un club de noapte de pe insula Sylt din Marea Nordului în care se văd tineri care scandează sloganuri de extremă dreapta a stârnit revoltă, relatează DW. Politicienii au reacționat cu consternare și a fost deschisă o anchetă penală.

Videoclipul, care face acum vâlvă în cercurile politice din Berlin, are doar 15 secunde. În el apar tineri pe terasa unui restaurant scump din Sylt, o insulă de la Marea Nordului foarte frecventată de turiștii germani bogați.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DW News (@dwnews)

Scurta secvență a fost înregistrată în ceea ce pare a fi o seară blândă de început de vară. Tinerii poartă haine elegante și dansează. Cinci dintre ei cântă: „Germania pentru germani, străinii afară”.

Și cel puțin unul dintre participanți pare să facă salutul hitlerist, ținând două degete între buza superioară și nas, ca și cum ar imita o mustață hitleristă.

Joi, clubul de noapte Pony din orașul luxos Kampen de pe insulă s-a distanțat de acest videoclip pe Instagram. Videoclipul a fost realizat în afara clubului de noapte, aparent fără știrea proprietarilor.

„Suntem profund șocați”, a declarat proprietarul restaurantului într-un comunicat. „Fiecare oaspete este binevenit aici, indiferent de etnie.”

Clubul cunoaște acum numele persoanelor din videoclip. „Vom raporta acest comportament dezgustător și vom face uz de toate mijloacele disponibile în conformitate cu legislația penală”, spune proprietarul.

Joi seară, poliția din Flensburg, la granița germano-daneză, a luat cunoștință de înregistrarea video, care a fost înregistrată probabil în timpul weekendului de sărbători de acum o săptămână.

Purtătorul de cuvânt al poliției din Flensburg, Arne Hennig, a declarat pentru DW: „Acuzațiile sunt incitare la ură și folosirea de simboluri ale unor organizații neconstituționale. Înregistrarea video arată o persoană care își ridică brațul drept”. O anchetă este deja în curs de desfășurare.

Până vineri, scandalul a ajuns la politicienii din Berlin. „Oricine strigă sloganuri naziste precum „Germania pentru germani, afară străinii” este o rușine pentru Germania”, a declarat ministrul de interne, Nancy Faeser, pentru grupul media Funke.

„Se pune întrebarea dacă nu cumva avem de-a face aici cu oameni care trăiesc într-o societate paralelă neglijată din cauza bogăției lor și care calcă în picioare valorile Constituției noastre”, a adăugat ea.

Și, în numele partidului neoliberal de guvernământ, Democrații Liberi (FDP ) de la Berlin , secretarul general Bijan Djir-Sarai a declarat: „Este șocant să vezi așa ceva”. Acest lucru este valabil mai ales având în vedere dezbaterea actuală despre cum să protejăm mai bine democrația în Germania.

Barurile și cluburile de noapte din Sylt au fost un loc de întâlnire pentru cei bogați și puternici încă din anii 1960. Numeroși oameni de afaceri, politicieni, vedete de film și televiziune au case aici.

Tim Becker, patronul restaurantului, se teme acum că incidentul va fi asociat cu clubul său și cu insula în general. El a declarat pentru agenția DPA că, pe viitor, oaspeții vor fi încurajați să raporteze incidentele rasiste personalului de securitate.

Incidentul a afectat întreaga insulă. „Toată lumea este tristă că s-a întâmplat acest lucru”, a declarat Becker. El este convins că cele cinci persoane implicate nu numai că vor fi interzise pe viață în Pony. „Nu vrem să îi mai vedem pe Sylt”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. facut la betie de un tanar e urmat de reactii POLITICE total exagerate. asta e deja fanatism

    • Comentariu care incearca sa reduca gravitatea situatiei expuse in video si sa identifice fanatism NU! la rasistii care instiga la ura din video, ci la reactiile unora din spatiul public care reclama instigarea la ura din video.