G4Media.ro

VIDEO Melodia „Bella Ciao” a răsunat în mai multe moschei din Turcia…

VIDEO Melodia „Bella Ciao” a răsunat în mai multe moschei din Turcia după un atac informatic

Cântecul partizan „Bella Ciao” a răsunat în mai multe moschei din Turcia difuzat de sistemul de megafoane care anunţă chemarea la rugăciune, în urma unui atac informatic care a suscitat acuzaţii politice şi lansarea unei anchete a poliţiei în plin Ramadan, relatează joi EFE.

„Sabotajul a fost realizat de persoane necunoscute care au accesat sistemul central al ‘adhan’ (chemarea la rugăciune). Problema a fost adusă în atenţia autorităţilor judiciare şi a fost depusă o plângere penală”, a anunţat biroul pentru probleme religoase al oraşului Izmir.

Sistemul de sunet al mai multor minarete din oraş a început să difuzeze vineri, în jurul orei 14:00 GMT, cu puţin înainte de cea de-a treia chemare la rugăciune a zilei, cântecul „Bella Ciao”, simbol al rezistenţei italiene împotriva fascismului în cel de-al Doilea Război Mondial, recent popularizat de serialul spaniol „La Casa de Papel”.

Surprinzătoarea difuzare a cântecului a fost înregistrată şi postată pe reţele de socializare de mai mulţi locuitori din Izmir, devenind virală în Turcia.

Procuratura a deschis o anchetă pentru „atingere adusă în public valorilor religioase” împotriva celor care au distribuit înregistrarea pe internet.

În 2017 a avut loc un incident similar atunci când hackeri au difuzat banda sonoră a unui film pornografic la megafoanele minaretelor din Kastamonu, un oraş de la malul Mării Negre.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. hackerii turci au simtul umorului 10/10

  2. Ce misto! Chiar e o piesa care merge pusa la maximum.
    Prima oara cand am fost in Turcia am intepenit cand a inceput sa urle megafonul de pe minaret chiar in spatele meu… mai ales ca lumina – ioc. Era un sat amarat la capatul unei benzi transportoare de minereu. Megafinul avea mai multi wati decat toate becurile din sat.
    Astia n-au frica de Bill Gates si transmit chemarea prin internet?
    Se rasuceste Profetul in mormant

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.