G4Media.ro

VIDEO Magistratul din Mangalia care judecă accidentul din 2 Mai, în care…

sursa foto: Captură video ziuaconstanta.ro

VIDEO Magistratul din Mangalia care judecă accidentul din 2 Mai, în care Vlad Pascu a ucis doi adolescenți, a întrebat dacă victima e în sală și i-a cerut buletinul, susține tatăl băiatului mort, care a ieșit plângând din judecătorie

Magistratul din Mangalia care judecă accidentul din 2 Mai în care Vlad Pascu a ucis doi adolescenți a întrebat dacă victima e în sală și a cerut buletinul băiatului mort, susține tatăl acestuia care a făcut declarații pentru presa locală, după ce a ieșit plângând din Judecătoria Mangalia, transmite Info Sud-Est. 

Tatăl băiatului a ieșit plângând din sală, la fel și alte rude și apropiați ai tinerilor uciși în 19 august. Tatăl spune că judecătoarea i-a cerut buletinul copilului mort și a întrebat unde este.

Vlad Pascu este judecat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului. Pascu nu a fost reprezentat de avocat la primul termen de joi, iar procesul a fost amânat.

Pascu a condus autoturismul drogat, conform rechizitoriului procurorilor, iar moartea celor doi tineri a fost extrem de violentă. Accidentul s-a produs la intrarea în localitatea 2 Mai când Pascu a intrat cu maşina într-un grup de persoane care se deplasa pe marginea drumului. În urma accidentului doi tineri, de 20 ani şi 21 de ani au murit, iar alţi trei tineri au fost răniţi.

Pascu se află în arest preventiv din 20 august 2023. Vlad Pascu a mai solicitat înlocuirea arestului preventiv cu o altă măsură preventivă mai blândă, dar instanţa i-a respins cererea.

În urma acestui accident mai mulţi poliţişti şi-au pierdut funcţiile din cauza modului în care au acţionat în orele de dinaintea producerii evenimentului rutier, printre aceştia aflându-se şi fostul şef al IPJ Constanţa, Adrian Glugă. De asemenea, după această tragedie, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat o reorganizare a Poliţiei Judeţene Constanţa.

Pascu este trimis în judecată și de procurorii DIICOT, împreună cu părinţii săi, pentru trafic de droguri, pentru determinarea unei persoane să dea declaraţii mincinoase sau să nu prezinte probe şi pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consum de droguri. Acest dosar va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.

Cu privire la încercările de influențare a anchetei de către mama lui Pascu, G4Media a arătat că la o lună și jumătate de la apariția în presă a stenogramelor tragediei de la 2 Mai, nici Parchetul General (PG), nici Inspecția Judiciară (IJ) nu făceau verificări cu privire la identitatea „procurorului Niț”, care apare în dosarul DIICOT al lui Vlad Pascu. Nici DIICOT, în ale cărei stenograme apare numele procurorului, nu a disjuns cauza.

În stenogramele procurorilor DIICOT, publicate în mass-media în 18 septembrie și regăsite în rechizitoriul DIICOT trimis în judecată la începutul lunii octombrie, este menționat numele unui procuror „Niț” la care ar fi apelat avocatul familiei Pascu și pe care îl menționează într-o discuție cu Miruna Pascu, mama tânărului care a provocat accidentul sub influența drogurilor și care se află în arest preventiv pentru că ar fi încercat să influențeze martorii din dosar.

Procurorul era menționat în contextul în care avocatul familiei Pascu (cu care Miruna Pascu se sfătuia frecvent în chestiuni juridice conform DIICOT) încerca să o ajute pe aceasta în situația arestului preventiv în care se afla fiul său, Vlad Pascu. Detalii, pe G4Media. 
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. Nu cred ca a intrebat asa ceva! Mi se pare imposibil!

 2. Mafia postdecembristă a scos împins doar ticăloși în justiție? Și-a dat demisia de oroare?

 3. du-te tata , mai judecatorule, si vinde covrigi ca esti degeaba…

 4. Oameni buni, trebuie sa va faceți dreptate singuri. Acest stat de drept este o gluma.

  • Această Justiție trebuie desființată și reorganizata, nu putem accepta continuarea glumei!

 5. I-aș sparge capul nesimțitei aia de judecătoare!

 6. Se gandea la pensie probabil (doamna jude).

 7. Aici, până nu vom face noi, civilii, dreptate ca jurați, nu va exista lege și dreptatea legii. Hahalerele din justiție și parlamentarii hoți nu ne vor face dreptate. Se vor acoperii unii pe alții. Doar atât.

 8. Era si aia dupa doua prize , camarada cu Pascu

 9. Ar trebui testati si astia pentru alcool si narcotice , daca a intrebat asa ceva este clar ca era undeva in nirvana . Va rabufni lumea pana la urma , deja s intinde coarda prea mult .

 10. Astept comunicatul privind demisia !
  Alo, C.S.M. – ul !

 11. Poate 500.000 Euro pe lună si pensia de la 25 de ani i-ar face mai ok? Poate noi cetățenii suntem vinovați că nu îi respectăm suficient pe speciali?

 12. Magistrați la Mangalia ? Era sub influență ?