G4Media.ro

VIDEO „M-am întors!”Trump publică pe Facebook şi YouTube pentru prima dată după…

Sursa foto: Brendan Smialowski / AFP

VIDEO „M-am întors!”Trump publică pe Facebook şi YouTube pentru prima dată după suspendarea sa din 2021, în urma asaltului de la Capitoliu

Fostul preşedinte american Donald Trump, care candidează pentru al doilea mandat în 2024, a publicat vineri pe Facebook şi YouTube pentru prima dată de când a fost expulzat în urmă cu peste doi ani în urma asaltului asupra Capitoliului de la Washington, notează AFP, citată de Agerpres.

„M-am întors!”, a scris omul de afaceri.

„Îmi pare rău că v-am făcut să aşteptaţi, a fost complicat”, a spus el într-un scurt videoclip al CNN care însoţeşte mesajul său, posibil realizat în noaptea alegerii sale în 2016.

Cuvintele sale au fost întâmpinate cu mii de comentarii, dintre mai multe „Mă bucur să vă revăd” şi „Ce uşurare că v-aţi întors, domnule preşedinte”.

Donald Trump are 34 de milioane de abonaţi pe Facebook şi peste 2,6 milioane pe YouTube.

Vineri mai devreme, platforma de streaming video YouTube a anunţat că pune capăt suspendării. Meta, compania-mamă a Facebook şi Instagram, a făcut un anunţ similar la sfârşitul lui ianuarie.

„Începând de astăzi, canalul +Donald J. Trump+ nu mai este supus restricţiilor”, a scris YouTube pe Twitter.

Republicanul în vârstă de 76 de ani a fost interzis de pe principalele reţele sociale principale în ianuarie 2021, în timp ce era încă în funcţie, pentru că şi-a încurajat partizanii în cursul atacului asupra Congresului la Washington.

La 6 ianuarie în acel an an, mii de partizani ai săi convinşi că alegerile din 2020 au fost afectate de fraudă, în ciuda numeroaselor dovezi contrare, au atacat Capitoliul în încercarea de a împiedica certificarea alegerii lui Joe Biden.

Pentru a-şi justifica decizia, YouTube a spus vineri că a evaluat „riscul de violenţe”, ţinând cont în acelaşi timp de importanţa, pentru alegători, de a-i auzi „în mod egal pe marii candidaţii naţionali”.

Pe lângă YouTube, Facebook şi Instagram, Donald Trump a fost readmis în noiembrie pe Twitter de noul patron, Elon Musk. Până în prezent, a comunicat în principal prin intermediul propriei platforme, Truth Social.

Vineri seară, nu postase nimic pe Instagram sau Twitter, fosta sa platformă preferată unde are nu mai puţin de 87,4 milioane de abonaţi şi pe care o folosea cu aviditate înainte de suspendare.

În ultimul său tweet, din 8 ianuarie 2021, cel care repetă mereu că i-au fost „furate” alegerile prezidenţiale din 2020 anunţa că nu va merge la ceremonia de învestire a rivalului său democrat Joe Biden.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Un mandat de arestare si pentru Pucistul lui Putin ar fi la fel de binevenit ca si pentru Stăpânul lui!

  • catre @Marioneta. Trump pucistul lui Putin ?. Daca Trump e ,,pucistul lui Putin” de ce Putin NU a invadat Ucriana (in mod masiv) in 24 feb 2017, sau 24 feb 2018, sau 24 feb 2019, sau 24 feb 2020 ?. Atunci era Trump la Putere !.
   Daca Putin avea un ,,Pucist” la Casa Alba, in persoana lui Trump, de ce sa fie Putin atat de prost incat sa atace Ucraina tocmai pe 24 februarie 2022 cu Biden la Putere ?

 2. Mai întâi îl frăgezesc mexicanii, apoi îl iau negrii în primire.

 3. Opriți nebunul !

 4. ‘Omul de afaceri’.
  Dar avem atatea cuvinte mult mai descriptive pentru activitatea lui Trump de o viata.
  Şmenar, țepar, bişnițar. Si de ce nu, chiar politician. Are stofa de uselist si le-ar da clasa lui Ioha sau Dragnea.
  Chiar si in engleza – bs artist, snakeoil salesman, cult leader.
  Cum zicea un coleg de breasla mai vechi de-al lui, „la fiecare minut se mai naste inca unul bun de fraierit”.

 5. Era greu sa nu il observi, genul ca el intodeuna atrage atentia.

 6. Cu regret îmi pare rău, pe Tribunalul Poporului Facebook nu mă mai întorc decât dacă își face Iisus cont. Am trăit prea mult pe vremea lu’ Ceaușescu și cenzura îmi face o mare scârbă.

 7. O să le dea flit oceanic Trumpache la toată cohorta de bolșevici aciuați de Geo Bidon și un șpiț in păsarică lu Fauscis cu centrare directă în Țuhaus 😸