G4Media.ro

VIDEO Limbaj suburban al deputatului PSD Eugen Nicolicea: ”Am explicat o dată,…

VIDEO Limbaj suburban al deputatului PSD Eugen Nicolicea: ”Am explicat o dată, probabil că erați la budă”

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a fost luni protagonistul unui moment jenant în comisia Iordache, unde care se dezbăteau modificările Codului penal. El a folosit un limbaj suburban într-o dispută cu fostul ministru PNL al Justiției Cătălin Predoiu.

Liberalul a întrebat de ce a fost scoasă categoria terților din noua definiție propusă de PSD la infracțiunea de abuz în serviciu.

”Am explicat o dată înainte de a pleca la plen, probabil că erați la budă. Păi ce facem aicea?”, a răspuns Nicolicea.

”La nivelul la care ați replicat dumneavoastră, puteți rămâne. Nu pierde țara nimic. Dar când scoateți terții din categoria acestor subiecți de infracțiune, dați o primă de încredere celor care vor să fure acest buget. Câtă vreme se poate fura prin intermediari, asta faceți: legiferați furtul în România. La budă sau unde vreți dumneavoastră”, a reacționat Predoiu.

”În locul dumneavoastră de autor al prostiilor ăstora din Cod parcă ar fi bine să tăceți o țâră”, a replicat Nicolicea.

”Eu n-o să tac când îmi spuneți dumneavoastră și nici când îmi spun alții. Și nici n-o să mă cobor la nivelul abject la care ați adus discuțiile în această comisie. Dar nu ne putem face că nu vedem faptul că legiferați furtul. Se va fura prin intermediari. Să nu ne mințim, să nu ne prostim aici. Nimeni nu va lua pentru el, va lua prin X, Y și Z de la partid”, a continuat Cătălin Predoiu.

Discuția a continuat mai mult de 5 minute, Eugen Nicolicea evitând să răspundă la întrebarea pusă inițial: de ce a formulat în așa fel noua definiție a abuzului în serviciu încât dacă un funcționar obține, în mod ilegal, foloase pentru altcineva în afară de el și rudele apropiate, nu va fi tras la răspundere.

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Comisia parlamentară specială condusă de Florin Iordache a adoptat luni, după 4 ore de discuții și alte 4 joia trecută, un raport de admitere la Codul penal, urmând ca marți acesta să fie adoptat de Senat și, până la finalul săptămânii, și de Camera Deputaților.

Cea mai importantă modificare adusă actului normativ a vizat abuzul în serviciu, care a fost dezincriminat parțial printr-un amendament al PSD, care la rândul lui a preluat aproape în totalitate o propunere venită de la Ministerul Justiției. Noua formulare a abuzului în serviciu scade limitele pedepselor și, implicit, a termenului de prescripție, elimină pedeapsa complementară de interzicere a dreptului de a ocupa o funcție publică, iar fapta trebuie comisă în timpul orelor de program pentru a fi considerată infracțiune.

De asemenea, infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos patrimonial, pedepsită cu închisoare de la 3 la 15 ani în legea 78/2000 privind prevenirea faptelor de corupție, a fost abrogată. Asta înseamnă că, dacă un funcționar comite infracțiunea de abuz în serviciu, va putea fi condamnat la maximum 5 ani de închisoare, iar fapta va fi prescrisă în termen de maximum 5 ani, în loc de 10 ani.

Comisia a dezincriminat total infracțiunea de neglijență în serviciu și a modificat infracțiunile de dare de mită și cumpărare de influență. De asemenea, au fost dezincriminate parțial infracțiunile de mărturie mincinoasă și favorizare a infractorului prin adoptarea unor prevederi din OUG 13.

Nu în ultimul rând, conceptul de grup infracțional organizat a fost redefinit.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

 1. Nu cred că domnul Nicolicea preferă să fie chelnerul FMI-ului așa cum ar crede domnul Predoiu că e inadmisibil asta. Totuși, nu cred că ai găsi să spui ceva pozitiv despre domnul Predoiu. Așa că domnul Nicolicea, după părerea mea, n-a folosit niciun „limbaj suburban”.

  Lăsați fandoseala, că iarăși se lasă de interpretat că suntem o nație de curve virgine.

 2. mintea si sufletul lor sunt o buda.

 3. Astia doi (Ciordache si Niciolicea) nu pot fi incadrati la favorizarea infractorilor? Scapa aia, dar sa intre ei la inchisoare!!!

 4. Sunt niste scursuri de om atat Nicolicea cat si Iordache. Ei si gasca lor de penali din PSD , ALDE si UDMR sunt groparii Romaniei democrate si civilizate. E un cosmar ce se intampla cu legile noastre si in special cu legile justitiei. Vom ajunge niste slugi pt ei , sa muncim pt ca cei din Grupul Infractional Organizat PSD+ALDE+UDMR sa traiasca in huzur. In curand toata pleava societatii , hotii, talharii si violatorii vor face viata imposibila noua platitorilor de taxe asta in timp ce gasca GIO au numai beneficii si noi nici macar drepturile de baza.

 5. Scirsuri sunt nu doar toti pesedistii astia penali ci si infectii lor de postaci care bantuie peste tot. Jobl lor e sa improaste cu noroi, sa minta si sa enerveze ca sa demoralizeze.

  Mizerii subunitare ca Laura Croitorul, Rilache, Pudila, Morjan, Asistat, A310 si alti viermi.

  Sper, sincer, sa se lase cu razboi civil si sa primeasca penalii ceea ce merita nu ce isi aranjeaza ei in legislatia asta falsa. Sper sa fie calcati in picioare de oamenii satui de hoti alde Dragnea, dancila, serban nicolae, tariceanu, Nicolicea, Ciordache, Vosganian, Carmen dan, Daea, Olguta, Gratiela si inca cativa penali iremediabili.
  Si mai sper ca Transilvania sa deviba independenta si sa ramana in UE si NATO. MOARTE CLANULUI TELEORMANENILOR!

 6. exact ca in anii 50 .in functiile statului-mai importante (de la raion in sus )erau numai membrii de partd care nu puteau fi anchetati.