G4Media.ro

VIDEO Israelul prezintă imagini cu bărbaţi înarmaţi în complexul agenţiei ONU pentru…

Sursa foto: Captură video – Twitter / @AdityaRajKaul

VIDEO Israelul prezintă imagini cu bărbaţi înarmaţi în complexul agenţiei ONU pentru refugiaţi palestinieni din Fâşia Gaza

Armata israeliană a publicat imagini filmate cu o dronă care arată bărbaţi înarmaţi care stau lângă vehicule cu însemnele ONU într-un complex al Naţiunilor Unite din oraşul Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, cerând ONU o anchetă în legătură cele filmate, relatează Reuters, transmite Agerpres.

Un comunicat al Forţele de apărare israeliene (IDF) a indicat că, sâmbătă, trupele lor au observat luptători în complexul logistic central al agenţiei Naţiunilor Unite pentru refugiaţii palestinieni, UNRWA, la est de Rafah, unde armata israeliană operează de peste o săptămână.

Un purtător de cuvânt al UNRWA a declarat că agenţia analizează imaginile şi va oferi informaţii imediat ce acestea vor fi disponibile.

Publicitate electorală

 

Reuters a localizat înregistrarea prin compararea clădirilor din apropiere, a stâlpilor, a balustradelor, a rezervoarelor de pe un acoperiş şi a spaţiilor verzi cu imagini din satelit şi de arhivă, dar nu a putut să verifice data la care a fost făcută înregistrarea sau identitatea bărbaţilor înarmaţi.

UNRWA a fost vizată de critici acerbe din partea Israelului, care acuză agenţia de cooperare cu gruparea islamistă Hamas din Gaza şi a cerut desfiinţarea acesteia. Agenţia, înfiinţată pentru a ajuta refugiaţii palestinieni strămutaţi în timpul războiului care a izbucnit în perioada creării statului Israel în 1948, neagă cu fermitate acuzaţiile.

Purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că armata a transmis imaginile către „reprezentanţi de rang înalt ai comunităţii internaţionale” şi a cerut ONU să investigheze legătura dintre centrele logistice ale UNRWA şi ceea ce el a descris ca fiind „agenţi Hamas” în apropierea vehiculelor din filmare.

Criticile israeliene la adresa UNRWA s-au intensificat într-un moment în care Israelul este supus unei presiuni internaţionale în creştere pentru a spori livrările de ajutoare în Fâşia Gaza în vederea atenuării crizei umanitare care ameninţă sute de mii de persoane strămutate din cauza războiului.

Israelul declară că este gata să permită accesul nelimitat al ajutoarelor umanitare în Fâşia Gaza şi acuză agenţiile de ajutorare ale ONU şi alte organisme internaţionale că nu ar fi distribuit ajutoarele într-un mod corespunzător.

Agenţiile umanitare spun că distribuirea ajutoarelor în Gaza a fost grav afectată de lupte şi acuză Israelul că a restricţionat accesul în enclavă în pofida avertismentelor privind foametea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. ONU tace semn ca e cea mai corupta organizatie mondiala