G4Media.ro

VIDEO INTERVIU Dan Barna, după închiderea dosarului 10 August: O hotărâre cel…

VIDEO INTERVIU Dan Barna, după închiderea dosarului 10 August: O hotărâre cel puțin stupefiantă/ Totdeauna mai există o cale. CEDO este una dintre ele, într-adevăr. Ar însemna din nou să ne facem de râs ca țară / Aștept să văd ce o să spună ministrul justiției

Vicepremierul Dan Barna a declarat, într-un interviu pentru G4Media.ro, că a discutat cu ministrul justiției, Stelian Ion despre decizia Tribunalului București de a respinge definitiv cererea de redeschidere a dosarului 10 August, pe care a numit-o ”o hotărâre cel puțin stupefiantă”, și că ”totdeauna mai există o cale”. El a spus că așteaptă să vadă ce va spune ministrul justiției pe această temă. Stelian Ion a anunțat pentru vineri dimineață, de la orele 11, o conferință de presă.

”Dacă se mai poate face ceva, vom face cu siguranță. Dacă nu, se va merge mai departe spre CEDO”,  precizând însă că varianta CEDO ”ar însemna să ne facem din nou de râs ca țară”.

Barna a respins acuzațiile CSM, care a criticat USR PLUS că atac prin pozițiile exprimate independența justiției.

Liderul USR consideră că partidul său, chiar dacă este la putere, are dreptul să exprime un punct de vedere, care ”reflectă o stare de spirit care există în societate”, fără ca acest lucru să însemne o presiune asupra justiției. ”Ideea că nu există vinovați nu este sustenabil pentru nicio putere a statului. Deci nu poți să spui privind cetățenii în ochi, e în regulă, 10 august a fost corect, noi ne-am exprimat punctul de vedere, asta este. Aici avem problema de fond, nu putem să ridicăm din umeri la nesfârșit și să spunem nu avem niciun vinovat”, a declarat Barna în interviul pentru G4Media.ro

Vezi aici un fragment din interviul realizat de G4Media.ro. Interviul integral va fi difuzat vineri.

 

Dan Tăpălagă: Ați discutat cu ministrul justiției, Stelian Ion, pe tema închiderii dosarului 10 august?
Dan Barna: După ce am văzut această concluzie, rezoluție a instanței, da, am discutat.

Dan Tăpălagă: Și ce v-a spus?
Dan Barna: Era la fel de nemulțumit și supărat cum sunt și eu și cum este cea mai mare parte a societății, pentru că și eu am fost atunci în piață, sunt filmulețele pe FB, cu gazele, cu lacrimile șiroind, cu toată revolta, cu oamenii bătuți. E o decizie dezamăgitoare a justiției. Dacă e să spunem lucrurilor pe nume asta e, o decizie inexplicabilă, mă rog, foarte greu de explicat. Stelian, am vorbit și astăzi cu el, va ieși într-o conferință de presă să explice tehnic, deși nu e rolul ministrului justiției să comenteze deciziile judecătorilor, asta e o altă situație. Mă aștept ca și CSM să aibă un punct de vedere față de o hotărâre cel puțin stupefiantă.

Dan Tăpălagă: Dincolo de dezamăgire, de revoltă, v-a spus ministrul justiției dacă se mai poate face ceva?
Dan Barna: Discuția detaliată am avut-o în Parlament, când eram la votul bugetului, acolo am discutat. Spunea că va face o analiză în cadrul ministerului să vadă întregul context. Eram încă sub impresia știrii incredibile. Faptul că oamenii au fost bătuți, gazați, fugăriți de jandarmi, cu căști cu numere ascunse, adică era evident că a fost complet în afara legii ce s-a întâmplat acolo, să ți se spună că totul e în regulă și nu e nimeni vinovat este ….O să iasă într-o conferință de presă într-un termen foarte scurt pentru a ne spune toate concluziile cel puțin administrative dinspre minister.

Dan Tăpălagă: Concluzia care ar fi, așa, foarte pe scurt. Se mai poate face ceva sau singura soluție va fi CEDO pentru victimele de aici din Piața Victoriei?
Dan Barna: Totdeauna mai există o cale. CEDO este una dintre ele, într-adevăr. Ar însemna din nou să ne facem de râs ca țară. Dar aștept poziția lui. Evit să mă exprim în vreo direcție tocmai din firescul de a aștepta analiza pe care o face în aceste zile.

Dan Tăpălagă: Aveți semnale că mai e posibilă o soluție internă?
Dan Barna: Aștept să văd ce o să spună minstrul justiției după o analiză cu specialiștii din cadrul ministerului.

Dan Tăpălagă: Insist, deoarece toată lumea se întreabă acum dacă se mai poate face ceva în plan intern.
Dan Barna: Știu, tocmai de aia nu vreau să generez așteptări nerealiste. Dacă se mai poate face ceva, vom face cu siguranță. Dacă nu, se va merge mai departe spre CEDO.

Dan Tăpălagă: Bun, reacții. Reacțiile USR PLUS au stârnit o contrareacție de la CSM. Și CSM consideră că a fost depășită limita libertății de exprimare și că e un atac la independența judecătorului, cu referire la comunicatul USRPLUS.
Dan Barna: Independența justiției este o condiție a statului de drept. Dar este în egală măsură dreptul cetățenior, membrilor de partide, membrilor USRPLUS, de a-și exprima nemulțumiri atunci când o hotărâre este evident în afara oricărui cadru de normalitate morală într-o societate. Nu știu conținutul dosarului, ce s-a administrat, ce nu s-a administrat, dacă au fost administrate corect probele sau nu, asta este o chestiune pe care o să o aflăm din poziția ministerului justiției. Dar justiția trebuie să-și asume – și o spun asta din poziția de cetățean în primul rând, apoi de vicepremier – deciziile pe care le ia, pentru că, repet, e foarte greu să le spui cetățenilor că totul e în regulă. Pentru că decizia instanței asta spune, domne, am închis dosarul, s-a respins, nu am găsit nimic în neregulă. Este același sentiment revoltător cum a fost dosarul mineriadei, cum e dosarul revoluției, în care parcă avem un handicap moral, noi ca societate, o jenă, să ne recunoaștem drojdia. Aici suntem.

Dan Tăpălagă: nu mai puteți spune ca atunci că avem o poziție ca oricare alt cetățean, deoarece sunteți la putere, sunteți vicepremier, sunteți partid de guvernământ. Iar CSM a considerat că aceste evaluări făcute sunt o presiune pusă pe justiție.
Dan Barna: Tocmai pentru că justiția este independentă consider că putem să exprimăm aceste puncte de vedere. Tocmai din acest motiv. Pentru că nu pretindem, nici nu practicăm presiuni asupra justiției. Exact din acest motiv considerăm că avem dreptul să ne exprimăm punctele de vedere. Pentru că într-adevăr…

Dan Tăpălagă: La putere fiind, partid de guvernământ?
Dan Barna: Exact, fiind la guvernare. Pentru că într-un stat de drept, așa cum noi considerăm că acest guvern păstrează România, justiția este independentă de componenta guvernamentală sau de cea legislativă.

Dan Tăpălagă: Deci nu considerați că ați atacat justiția, că ați exercitat presiuni?
Dan Barna: Nu este o presiune în nici un fel. Este exprimarea unui punct de vedere. Este reflectarea unei stări de spirit care există în societate. Pozițiile exprimate de colegii din USR PLUS vis a vis de această decizie – o să vedem din analiza MJ care au fost temeiurile contextual formale – dar mesajul pe care l-am primit cu toții ca țară, că dacă administrația statului abuzeză cetățenii cum s-a întâmplat pe 10 august, mesajul că lucrul acesta poate să scape complet nepedepsit ca pe o fatalitate, este unul la care nu avem cum să reacționăm.

Dan Tăpălagă: Dar dacă PSD ar fi spus despre un dosar care îi viza pe ei, pe liderii PSD, cu PSD la putere, că justiția n-a instrumentat toate probeme, că n-au fost audiat toți suspecții, martorii și victimele, ce-ați fi spus?
Dan Barna: Dacă nu s-ar fi întâmplat toate lucrurile acelea, declarația respectivă este legitimă. Până la urmă trebuie să vorbim despre realități, despre factual. Repet, nu știu conținutul dosarului și evit să comentez pe fond, dar 10 august, la fel ca Mineriada, la fel ca dosarul Revoluției sunt clare pentru toți românii. Ideea că nu există vinovați nu este sustenabil pentru nicio putere a statului. Deci nu poți să spui privind cetățenii în ochi, e în regulă, 10 august a fost corect, noi ne-am exprimat punctul de vedere, asta este. Aici avem problema de fond, nu putem să ridicăm din umeri la nesfârșit și să spunem nu avem nici un vinovat, s-a întâmplat. A fost de la Dumnezeu citire, că nu-i așa.

Nota redacției: G4Media.ro va difuza vineri interviul integral cu Dan Barna. Rămâi pe G4Media pentru a afla ce spune liderul USR despre cum vor fi cheltuiți cele 30 de miliarde de euro din PNRR, despre candidatura la șefia noului partid rezultat din fuziuinea USR și PLUS, despre candidatura la prezidențiale și despre cum evoluează ancheta în  dosarul deschis de DNA Alba in rem, după ce Rise Project a scris în 2019 că Barna ar fi cheltuit ilegal fonduri europene.

Sursa Foto: Inquam Photos / Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

59 comentarii

 1. Dacă e un ministru demn de toată încrederea acesta este Dl. Stelian Ion. Am avut de la început încredere în el. Sunt convins că are cele mai bune intenții dar e greu de unul singur să răzbată in demersurile sale. Sper să aibă mai multă susținere.

  • L-au făcut muci CSM!
   Și pe bună dreptate!
   Dacă nu ești pregătit, nu te băga în cușcă! Punct.
   Restul, e cancan!
   Justiția e ….cu donița în șanț! Demult.
   Tov GHINET! Se aude pe scările JUSTIȚIEI?

  • Barna nu stie ca CEDO poate, cel mult, sa oblige statul sa plateasca niste bani victimelor ?
   Problema este ca cei vinovati de violentele comise de Jandarmerie in Piata Victoriei si judecatorii corupti sau santajabili, aflati in slujba mafiei psd, care au clasat dosarul, trebuie sa fie pedepsiti exemplar.
   Mafia psd a adus derbedei in Piata Victoriei, ca sa justifice represiunea salbatica a jandarmilor, impotriva demonstrantilor pasnici.
   Tot mafia psd, infiltrata in justitie, este in spatele tergiversarii dosarului si in final clasarea acestuia.

  • Sa modifice Codul de proedura penala astfel inat sa permita revizuirea hotararilor penale u mai multa usurinta, de pilda daa statul roman pierde la CEDO.

  • Cred k la ora actuala sunt lucruri mai importante decat dosarul 10 August .. cum ar fi pandemia si efectele socio economice ale acesteia,dar si propaganda de pe televiziunile oligarhiei p$d .. Doar un exemplu de manipulare de la vuvuzeaua Andreea Cretzulescu (de la SOV la Ghitza) in emisiune .. spunand ca americani ridica masurile de carantina/protectie si dand exemplu Texasul,dar omitzand sa spuna si reactia presedintelui american la aceasta chestiune .. https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/biden-texas-mississippi-mask-mandate-b1812019.html care a caracterizato drept „Neanderthal thinking”.Dupa care l a sunat si pe „liderul” hAUR sã infiereze orice masura a guvernului pe tema pandemiei .. O ABJECTZIE DE JURNALISM INREGIMENTAT SI ASERVIT P$Dismului si mafiei post decembriste.

 2. Dupa ce Hosu si ai ei au sabotat dosarul, hai USR vino sa faci miracole, sa cureti Romania de 30 de ani de coruptie impamantenita marca PSD/PNL…

 3. De când se baga ministrul in sentințele și deciziile judecătorești bai pui de securist? Așa ti-a povestit tie gradatului de tacto ca se făcea justiție pe vremea lui ceașca?

  • Esența comentariului tău este justificată!
   Dar când președintele coloniei îți cere justificări? Pe FB?
   Cum se numește?
   Subminarea autorității MJ!!!
   Și asta se întâmplă…
   PS. Prostu’ MJ a pus și botul, repede…
   Iar barna și mai.
   A avut impresia că e ” susținere” … 🤣🤣🤣

  • Habar n-ai tu in ce partid s-au strâns securiștii precum muștele la…
   Îți ofer un indiciu: tartorul lor suprem a sărbătorit ieri 91 de primăveri de când face umbră pământului, iar gurile rele spun că ar fi primit telefon de felicitare chiar și de la KGB.., pardon, de la FSB, chit că eu cred că la celălalt capăt al firului era un reprezentant GRU…

 4. oare cand vom auzi de la cei pe care i-am ales niste raspunsuri CLARE cu REZULTATE

  cel putin ca de la Barna e clar , nu le vom auzi, nu prea pare omul sa dea raspunsuri concrete. orice interviu, la orice intrebare raspunde duplicitar am observat tactica asta, ca o sa intrebe, ca o sa se intereseze, ca nu cunoaste dosarul , ca e in asentimentul nostru … luati ce am spus si veti vedea paternul asta la orice intrebare

  vrem reguli, vrem corectitudine, de asta v-am ales, nu vrem textele de la PNL

  naivii care au votat PNL au votat e filiera IOHANIS-PREDOIU-HOSU, si ingroparea dosarului, dar noi ceilalti care am votat USR+? vrem directii / legi CLARE si CORECTITUDINE si TRANSPARENTA in justitie

  • Îți dau dreptate!

  • ce sa intelegi , e greu

  • Un singur lucru poate face ministrul care are la dispozitie un corp de control si care poate spune public ( in urma unor verificari ale corpului de control ) niste adevaruri asa cum i-a cerut deja presedintele Iohannis . In rest baliverne

  • … președintele nu avea ce căuta în ecuație!!!
   Mai ales sa ceară MJ! Trebuia să ceară, eventual, CSM!
   Pe FB.
   Mizeriei marcă PNL!
   Punct.
   PS. Naivii, au pus botul!
   Cu bârnă in frunce.

  • mai @ nu ai priceput ce face presedintele ?

 5. Dragi păcatoși,
  Faceți cumva să-l vadă pe Dracu’ măcar 2-3 ultrași din grupul celor tocmiți să o inconjoare pe jandarmerița aia bună de…pus la rană…! Am să mă prefac că mă uit in altă parte atunci când ii veți strânge cu ușa, așa că aceste păcate nu vă vor fi consemnate cu creion chimic in Catastif.
  Doar așa veți putea obține proba indubitabilă pentru a putea redeschide dosarul „10 August”…
  Hough!

 6. pe 10 august s-a incercat daramarea puterii, actiunea a esuat si acum se incurca in propriile mizerii pe care le-au elaborat atunci!

  toata manipularea a inceput in 2018, odata cu europarlamentare si cu referendumul…s-au facut atunci ca guvernul sa demisioneze ( informatiile sunt pe net) si apoi s-a pus de mitingul diasporei care sa ceara ce?

  a venit unul si s-a dat pe post o caseta in care ala spunea ce pe 10 august va curge sange, ca ce a fost le revolutie a fost fleac

  a venit altul si a spus ca el nu mai organizeaza mitingul, ca se retrage, asta dupa ce oamenii au fost atatati….

  mitingul a fost ilegal cap-coada, nu tu organizator, nu tu autorizatie, nu tu propriile forte de ordine…

  exact ca la mineriade si ca atunci cand muncitorii ocupau drumurile nationale, ca asa vroiau ei…macar acolo erau organizatori, puteai sa-i tragi la raspundere…

  aici noaptea, ca un fur, cum zice evanghelistul..

  si acum toti astia care nu au dat doi bani pe respectarea legii vin acum si ne arata ca nu dau doi bani nici pe separarea si autonomia puterilor in stat…

  toate ca toate, dar se cred si smecheri…

  vai, la CEDO…asta e cea mai buna gluma…adica CEDO ii va despagubi pe cetatenii care s-au dus ilegal in piata si au luat bastoane in cap si gaze la nas si care nu au gasit dreptate la guvernarea care a fost beneficiara manifestatiei de la 10 august..

  poti protesta la asa ceva? nu se poate, caci vorba conului Leonida: *Câtă vreme sunt ai noștri la putere, cine să stea să facă revuluție? *

  • Vezi ca nu esti pe forumul latrinei

  • de unde vii amice ?

  • @stefan :
   Acestea sunt minciunile sfruntate ale mafiei psd.
   psd a castigat alegerile prin frauda si cu promisiuni mincinoase.
   Dupa ce a pus mana pe putere, psd nu a respectat nimic din ce a promis si s-a apucat sa modifice legile justitiei, pentru a scapa Dragnea si ceilalti infractori din psd de puscarie.
   De aceste modificari ale legilor justitiei au beneficiat si infractori de la alte partide.
   Societatea Civila a fost scandalizata, a fost revoltata, de ce a facut psd si, in mod legitim, a protestat pasnic.
   Derbedeii, prezentati de jandarmerie ca initiatorii incidentelor, au fost adusi de oamenii mafiei psd si au fost doar pretextul.
   Jandarmeria era pregatita sa-i gazeze si sa-i loveasca pe protestatarii pasnici.
   Asa au procedat si cu Piata Universitatii. Si-au dat singuri foc la autobuze, ca sa aiba motiv sa-i bata si sa-i aresteze pe demonstrantii pasnici.

  • Precum îți spunem ” deunăzi”, aici nu pot fi de acord cu tine.😁😜
   Acțiunea a fost premeditată și studiată!
   Loviluție? 🤣🤣🤣
   Decât!
   Reprimare abuzivă, calculată și coordonată a unei manifestații, chiar dacă ilegală, dar pașnică.
   Știu că pt tine subiectul este ca cum as combate oculta mondială…😜😁
   Seara buna.
   PS. În schimb, solicitarea lui tov preș e perfect legală!? Pe FB?
   Cu niște fraieri care pun botul să și răspundă/acționeze!
   Vae victis…!

  • Sper ca nu au fost si studenti printre ei. Mda.

 7. Ca șef de partid, deja trebuia să știe ce va spune amețitul ăla de Stelian!!

 8. La CEDO nu vor putea plati vinovatii ci se vor da compensatii materiale victimelor si atit. Barna nu stie?

  • Depinde de ce reclami – daca ai un jandarm care confirma ca a primit in casca ordin la ora 16 sa traga cu gaze lacrimogene in milocul multimii unde erau si copii – care au fost afectati – seful acelui jandarm va plati despagubirile

  • Spark- un om normal nu- și duce copilul la demonstrații unde se poate întâmpla orice.In Suedia, Norvegia etc copiii aceia expuși pericolelor de către părinți, ar fi fost luați din familie de către protectia copilului.

  • Mda, să mergi la cedo sa ceri despăgubiri că ti- a fost gazat copilul la miting, e de noaptea minții.Copii au interzis la mitinguri,din cauza pericolelor ce se pot ivi.Peste tot în lume.

 9. Nu exista nici o fapta penala in actiunea jandarmeriei pe 10 august. In schimb a fost ultraj la adresa jandarmeriei si tulburarea linistei publice.

  Totul a fost la TV in direct, nu aveti pe cine sa pacaliti. Doi măscărici – Barna cu Stelian, niște ipocriti fuguranti, Neo-bolshevici.

  • Vrei să spui că bebelușii din cărucioare s-au gazat între ei, rolul buteliei de gaz fiind luat de pempărșii plin de r…?
   Măi, să fie.., de mici te bagă la idei…!

  • problema ta e ca si atunci cand in mod absolut accidental ai avea dreptate (nu e cazul acum, e doar o ipoteza) nu te va baga nimeni in seama.

  • Da, la TV se vede cum jandarmii au venit echipați ca la razboi cu intenția vădită de a intimida lumea să participe la miting. Apoi, în timpul manifestației, în loc să izoleze și să scoată din piață grupul celor 30 de ultrași, așa cum au făcut de atâtea ori la alte manifestații, au decis să-i folosească ca pretext pentru a gaza toata piața și apoi a o elibera prin forță. Tot la TV ai putut vedea imaginea de final cu piața goală si cu zecile de dube de jandarmerie aliniate în fața guvernului, toate cu luminile sirenelor aprinse. Un gest care arată cum puterea e satisfăcută că și-a reprimit populația.

 10. Problema de fond o reprezinta structurile suprastatale in care foarte multe persoane (majoritatea) din justitie si din politie sunt legate de politicienii care de 30 de ani sunt la putere. Aceste legaturi sunt atat de puternice incat orice proba se prezinta poate fi trecuta cu vederea de catre procuror ori judecator. Structurile statului roman sunt atat de pline de acesti indivizi incat statul de drept nu este decat o gluma pentru ei. Ceea ce conteaza sunt doar interesele acestor structuri si ale membrilor lor. Daca s-ar face o cercetare pe bune a golaniilor puterii din 10 august, am avea confirmarea putregaiului moral si a ilegalitatilor indivizilor care luau si iau decizii in aceasta tara.

 11. „dacă PSD ar fi spus despre un dosar care îi viza pe ei, pe liderii PSD, cu PSD la putere, că justiția n-a instrumentat toate probele, că n-au fost audiat toți suspecții, martorii și victimele, ce-ați fi spus?”
  ???????? Ce legătură are? 10 august e ca dosarele Revoluției și Mineriadei, nu ca dosarele lui, nu știu, Năstase sau Udrea. Vorbim de o problemă generală în care au fost implicați direct cetățenii, nu USR-ul sau PSD-ul și șefii lor sau mai știm noi cine. Doar nu se apucau să ia apărarea cuiva pe persoană fizică care cine știe ce a făcut în privat. Aici vorbim de a lua apărarea cetățenilor și de ignorarea unor probe și martori clari. A fost bătut șeful PSD-ului în Piață, acțiunea surprinsă pe camere și probele ignorate? Despre asta vorbim. wtf

  • Despre asta este vorba!
   A prins gust de FB.
   Ii s-au înmuiat bețele de schi.
   Și fraierii pun botul și se executa!
   Politica mucless in justiție!!!
   Angrenați societatea civilă!
   Care?
   Nu știu.
   Singurii au fost Declic!
   Restul, ongeuri.
   Societatea civilă= sindicate!
   Vezi aici ” societatea civilă”!!!
   Fmm!

 12. A fost miningul autorizat? Nu! Duceți-vă si va împușcați!!!

 13. Eu cred ca s-a inchis dosarul, pt ca se grabeste cineva. Daca dai timp si alte resurse pt a investiga 10 august, sunt sanse mari sa se afle adevarul. Adevarul, parerea mea, e ca premierul de la Grivco nu e strain de abuzurile din 10 august.

  • Sunteți într-o mare confuzie!
   Mulți dintre noi.
   Tov preș tocnai încearcă să spele rufele USL prin albia USR+!
   Ăsta a fost unul dintre aspectele de ” spălat” pentru liniște politică, între PSD și ” coaliție”.
   Pai ce credeți că ar declara stimabili chestori la o eventuală anchetă?
   Că de la cine au primit ordin?
   O mână spală pe alta.
   Politica nu e pentru domnișoare! E cea mai curva meserie.

  • Lili, fata, lasa bautura si mergi la cratita! Se castiga banii greu, nespalatule!

 14. Dlor guvernanți: ați fost aduși la putere pt a rezolva: eliminarea pensiilor speciale , a corupției în sistemul public , dimensionarea in mod corect a nr de salariați a acestuia ( supradimensionat este prea elegant spus) , pt o justiție europeană , pt condamnarea vinovățiilor ce au premeditat și condus ( ministrul de interne cu jupinul dragnea)atacul barbar și disproporționat al jandarmilor conduși bahic de șefii acestora . Aceiași Jandarmi nu au acționat în mod brutal la mitingul latrinistilor din jurul Cotroceniului ( și bine au făcut) pt că nu a fost ordin ! Acum au dat ordine și au condus atacul din sediul MApN ! Pt asta vinovații și slugile lor umile trebuie sa plătească. Cu ai grei de temniță !
  Acestea sunt elementele care trebuie sa poziționeze politica guvernamentală actuala . Îndepliniți mandatul primit . Daca nu sunteți în stare , plecați !!!

 15. O sa facă cedo rahat cu apa. Fix asta. Puneți în plm mana pe carte sa vedeți ca fără probe noi nu deschide nici hristos dosarul. Ce trebuia făcut era la up. Acum e pa, cu tot cu prostul bărnău și aragazul Johnny.

 16. Detașamentul pesedist din justiție este condus de Lia aSavonea, și format din Dana Garbovan Ciuca, Baltag, Afrasinei, Corbusi cei doi reprezentanți ai societății civile în CSM. Ii vedeți, revoltați la Antena 3 și la România TV. Este o lupta deocamdată inegala, dar veți vedea ca pesedistii vor fi puși cu botul pe labe și în domeniul justiției. Independenta justiției ei o vad numai cu sentințe în favoarea PSD.

 17. Jandarmeria Română este subordonată Ministerului Afacerilor Interne.
  Adica PNL adica Iohanis. Daca a dat cineva cu flit si cu placuta suedeza sunt cei 2 ministri de interne/cei 2 prim ministri liberali + Iohanis.
  Dovezile sunt acolo daca tovarasi jandarmi nu vin de bunavoie cu dovezile si cu dosarele pe masa aluia de la interne atunci deschiintata institutia inutila si pusi pe liber astia ca oricum nu sunt utili nimanui.
  Avem politie locala niste nenea Dorel care doar fac scandal/jandarmeria care doar bate nevinovati/pensionari si poltia cu scoala scolita in special sa incalce legea cat mai abil ca la Suceava.

 18. Să ne fie clar. Marea majoritate a politicienilor, provin din servicii, magistratură, instituții de forță. La revolta din 1989, puterea cică a trecut de la comuniști la … alți îndoctrinați. De aici se văd nefacutele, privilegiile, chiar și pensiile așa zise speciale, care nu sunt bazate pe contributivitate. Îndiferent de partidul sau alianța aflată la guvernare, aceștia au de câștigat. Poate sa treacă și 100 de ani, aștia se înmulțesc ca Euglena verde. Binele națiunii, prosperitate și altele ?
  Totul pentru ei, nimic pentru …”pulime”.
  Asta se vede.
  O zi plăcută !

 19. Interesanta idee !!! Spuneți ce s-au întâmplat la 10 august sau …
  Jandarmeria a fost înființată prin lege de ion iliescu . Tot prin aceiași lege ii desființați ! Sa vezi coloana la declarații…
  Întrebarea ce urmează este simpla: dlor guvernanți , vreți să faceți dreptate pt miile de gazați , maltratați, fugăriți , loviți fara motiv, umiliți … ? Spuneți-ne și nouă ce gânduri aveți?
  Și știți f bine că soluție juridică de atac în anulare exista ! Voi acționați sau sunteți complicii lui dragnea ?

 20. discursul triumfalist cu privire la reformarea statului 🙂 statului de drept a disparut in bataia vantului 🙂 relax, tergiversarea / ametirea problemelor / adormirea unui conflict e o datorie 🙂 iar goana dupa capital electoral o obligatie morala 🙂 😛

 21. !Reborn

  Nu voi raspunde la replici, fac cu dumneata o exceptie, nu din lipsa de consideratie ci pentru ca daca un om vrea cu tot dinadinsul sa se persuadeze in loc sa caute adevarul, nu are rost sa pierd timpul…caci vorba lui Twain * e mai usor sa inseli oamenii decat sa-i convingi ca au fost inselati*!

  la nivel de principii, nimic nu este de negociat…mitingul a fost ilegal, pentru ca nu a satisfacut cerintele legii 60, organizator, durata, forte proprii de ordine etc.

  in democratii tot ce este ilegal aduce atingere libertatii, iar libertatea este fapt constitutiv, daca pot spune asa…am dat citatul din Locke, se gaseste, nu revin la el…

  In spatiul romanesc oamenii nu dau doi bani pe principii, fie ca vorbim de libertate, fie ca vorbim de separatia puterilor in stat, ambele incalcate in acest caz si cu aceasta ocazie!

  ca atare, este neimportant daca mitingistii au fost pasnici sau violenti, ei au afectat principiul libertatii..mineriadele au fost violente, dar ocuparea drumurilor nationale de catre muncitor/sindicate a fost pasnica…nu conteaza modul de manifestare a faptului ilegal..un hot este condamnat daca fura si chiar daca da un pahar cu apa victimei…

  de-acum intru pe banuieli, nu sunt implicat in situatie, privesc lucrurile cu luciditate, nu ma uit la oamenii politici ca la zeitati…

  cine a avut de castigat de pe urma mitingului? fosta opozitie, fie daca guvernul si-ar fi dat demisia, fie daca jandarmii au aruncat cu gaze si au dat cu bastoane, castigul electoral a fost al fostelor forte de opozitie……eu zic ca s-a mers la doua capete..maximum si minimum

  dupa europarlamentare si referendum presedintele a cerut plecarea psd-ului de la guvernare…negandu-se un articol din Constitutie..doar prin parlament se produce schimbarea guvernului

  planul s-a dereglat cand a fost atacata jandarmerita…atunci lucrurile nu au mai decurs cum fusesera planificate…miting, *aducerea unora *, replica jandarmilor care trebuia sa creasca nemultumirea si pana la urma, chiar fortarea/intrarea in palat..

  marile nedumeriri…cum toate televiziunile au prezentat caseta cu acel domn din diaspora care ne anunta ca pe 10 august va curge sange in Bucuresti, mai ceva ca la revolutie?

  cine a avut forta sa oblige redactiile sa dea pe post o asemenea caseta inregistrata?

  cat priveste presedintele, sunt convins ca este la *impuse*. Iar sentintele juridice primite de doamna Udrea si doamna Ioana Basescu au bagat ceva spaima si pe la Cotroceni.

  in toata povestea asta lipseste CINEVA..despre care nimeni nu sufla o vorba…

  • nu te apuca sa comentezi ce nu stii .

  • Apreciez, însă nu sunt de acord cu dvs.
   Acel ” cineva” ar fi putut fi demascat printr-o justiție liberă!
   Mă repet: am renunțat la a mai argumenta ” oculta mondială”!
   Dacă imaginile live și TOATE documentările din acea perioadă va aduc aceste argumente….
   Aspectul legalității, așijderea!
   Pt că și Nuremberg a scos la iveală faptul că a fost ” ordin de la superior”!
   Latura emoție nu pușcă în context…
   Concluzionez și închid subiectul: loviluție? mineriadă? 😁😁😁👍
   PS. Ar fi și este, de fapt, un exercițiu constructiv in a asculta și citi părerile pro și contra. Fără patos. Indiferent de „bulă”.
   Seara buna.

 22. !v

  am aplicat avertismentul inainte de a mi fost fi trimis de domnia-voastra!

  am banuit ca aveti un rol pe-acilea, nici vorba de constiinta, doar de rol!

  • nu poti nici macar sa faci diferenta intre declaratii politice si decizii juridice , daramite sa intelegi restul . totul este varza .

 23. !Reborn

  o replica, daca imi permiteti!

  nu e vorba de nici o * oculta mondiala*..

  cazul nu poate fi comparat cu Germania nazista pentru ca acolo au existat decizii scrise, cu exceptia intalnirii de la Wannsee, de altfel procesul principal nu a luat in seama decat documente!

  arhetipal, modernitatea noastra nu s-a construit pe transparenta!

  Trahanache il are la mana pe Catavencu inainte de toate si fara ca cineva sa stie asta! iar Zoe, dupa ce acesta din urma incercase sa-i distruga reputatia si prin asta *fata*, nu doar ca ii cere sa organizeze balul final, dar ii si promite ca va ajunge deputat! de ce o face si nu-l distruge? pentru ca urma sa-l aiba la mana pe veci si astfel controla situatia!

  transparenta presupune societate deschisa, la noi intr-o noapte apare un nou partid si intra si in parlament si intr-o noapte deputatii majoritatii trec in tabara cealalta ca sa blocheze demiterea guvernului!

  lumea acum este nervoasa… inteleg…sa descoperi ca ai fost manipulat nu este un lucru placut, mai ales cand te consideri director de constiinta….poate unii o sa primeasca ceva banuti de la CEDO, poate ca se are in vedere ca piesa sa continue printr-o alta actiune juridica..ma rog…e vorba de a sterge *pacatele tineretii*..

  eu pun acestor *directori de constiinta* aceeasi intrebare: cum sa te duci la o actiune publica de amploare care este ilegala, adica incalca principiul fundamental al democratiei, care este libertatea, caci libertatea se impune prin respectarea legii!

  mi-a povestit un arhitect o chestie…era student in 1956 si a fost scos sa protesteze in fata ambasadei SUA impotriva implicarii americanilor in Coreea! ambasada era aparata de trupe speciale, cu spatele la cladire, cu fata catre studenti……el s-a trezit in primul rand, ai din spate impingeau tare spre soldati, iar unul din soldati l-a apucat de haine, spre gat, si ii striga, * tipa ba, daca nu dau cu bastonul in tine!*. Omul de frica a inceput sa tipe * americani, jos mana de pe Coreea!*.

  aici s-a dat cu gaze doar, doar s-o enerva si or intra in cladirea guvernului..baietii nu au suportat ideea de a lua bastoane in cap ca sa plece Dancila de la guvernare, ei erau pe arhetipul *cine nu sare, nu vrea schimbare* si au tulit-o care incotro….

 24. !v

  eu cand am spus ca aveti un rol pe-acilea nu am gresit!

  si o spun cu toata sinceritatea, il jucati mai bine decat a facut-o Caramitru la revolutie!