G4Media.ro

VIDEO Încă un stareț de mănăstire în campania electorală pentru liberalul Mugur…

VIDEO Încă un stareț de mănăstire în campania electorală pentru liberalul Mugur Cosmanciuc. Arsenie Popa: „L-am simțit pe domnul Mugur un om evlavios, sincer, un om de bine”

Arhimandritul Arsenie Popa de la Mănăstirea Sihăstria din județul Neamț îi aduce un adevărat elogiu lui Mugur Cozmanciuc, candidatul PNL pentru șefia Consiliului Județean Neamț, într-un clip postat de acesta pe Facebook.

Este al doilea stareț care îi face campanie lui Mugur Cozmanciuc, după arhimandritul Hariton Negrea, starețul Mănăstirii Petru Vodă.

„L-am simțit pe domnul Mugur un om evlavios, sincer, un om de bine, un om care dorește să facă ce este posibil pentru semenii lui, cu jertfă, cu dăruire de sine și credem că poate fi de folos în societate. Îi mulțumesc că cercetează mănăstirea noastră și l-am simțit cu acea dorință de a face bine. Sunt bucuros că l-am cunoscut și indiferent ce, poate, vor spune ceilalți, eu nu pot vorbi decât de bine despre cei care doresc binele și pe care i-am simțit în inima mea ca oameni ai Bisericii”, spune starețul Arsenie Popa în clipul postat pe Facebook de Mugur Cozmanciuc.

Starețul mănăstirii încearcă să pareze el însuși acuzația că îi face campanie candidatului liberal, fapt interzis printr-o decizie a Sfântului Sinod (conducerea colectivă a Bisericii Ortodoxe Române): ”Chiar dacă cuvintele mele poate că vor fi interpretate ca o campanie electorală, eu nu pot să vorbesc decât despre om. Oricine face bine în jurul lui nu putem decât să îl respectăm și noi, ca monahi, să ne rugăm pentru el ca să facă bine. E greu să treci de la promisiuni la fapte. Dar fără o intenție bună nu poate exista o împlinire.

Sâmbătă, Patriarhia Română a criticat implicarea starețului Mănăstirii Petru Vodă în sprijinul candidatului liberal, catalogând-o ”total inadecvată și contrară hotărârii ferme a Sfântului Sinod”.

Foto: Arsenie Popa și Mugur Cozmanciuc / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. PSD-ule pazea, va fura asta electoratul!

  • Pai normal ca le fura electoratul, mai ales dupa ce au furat peste 150 de primari de la PSD, nu este normal sa se transfere si electoratul de la PSD la PNL?

 2. Se pare duhovniceşte că Ciolacu nu mai poate conta pe Moldova, unde Ponta şi Tăriceanu n-au pornit autostrada Bucureşti-Chişinău cu ramificaţia spre Cernăuţi.

 3. In Bucuresti, PNL chiar a facut eforturi sa schimbe, presati de scorul mare al USR la ultimele alegeri. Echipa lor e acum decenta, poti sa votezi cu entuzaiasm chiar un Ciprian Ciucu sau un Cristian Bacanu pentru primarie.

  In tara insa e cam jale. In multe locuri nu prea intelegi care e PSD-ul si care e PNL-ul.

 4. Vai,vai,vai,unde-am ajuns! Ăstia stareți?! Unde mai este neimplicarea monahilor,cel puțin!( că a ierarhilor e mai mult decat evdentă!!)în politică?! Unde mai este necesara detașare de ,,cele ale lumii acesteia”?! Dacă la nivelul acesta,al celor mai reprezentative mănastiri din țară prin STAREȚI(!?!)ce să mai spunem de ,,neimplicarea Înaltelor Fețe bisericești” în această ,,troacă de porci”?…Banii n-au miros,așa-i,,preacuvioșilor? părinți?!?”

 5. Suspect acest dublu standard al BOR si nu numai…
  Am mai spus si cu altă ocazie:
  Sigur ca pentru candidatul PSD – baronul Arsene de la Neamț (alias Șosetă – care a și recâștigat acum un mandat de președinte CJ), se pot face clipuri cu binecuvantări, certificate de Ierarhi la fel de comuniști ca el, dar cand e vorba că un stareț de manastire spune cateva cuvinte despre un om liberal, fară sa mentioneze partide, atunci nu e bine și sare Patriarhia si alti ierarhi in sus.
  Dovada, ar fi cateva spoturi apărute tot in aceeasi campanie, chiar inainte de cel al liberalului, dar fiind de la contracandidatul PSD – Arsene, se pare că nu a deranjat…
  1. https://www.facebook.com/watch/?v=303979174035086 (de la min. 3:17)
  2. https://www.facebook.com/watch/?v=2722152214771052 (de la min. 4:04)
  3. https://www.facebook.com/watch/?v=790577591677815 (de la min. 3:05 Aici chiar apare IPS Ioachim al Romanului și Bacăului )

  Poate ar trebui sa se pronunte si pe acestea vigilenta Patriarhie si ierarhie BOR.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.