G4Media.ro

VIDEO Imagini rare cu vedeta lui FCSB, Olimpiu Moruțan. Fotbalistul făcea spectacol…

VIDEO Imagini rare cu vedeta lui FCSB, Olimpiu Moruțan. Fotbalistul făcea spectacol pe teren încă din competițiile de juniori

„E un copil la U Cluj.. driblează tot, hai să-l aducem, cum facem?” „Moruțan, da. Vorbim cu cei de la U, vedem, vedem și cu părinții, vedem ce zic.”

Discuția are loc între Gică Hagi și Zoli Iașko, directorul Academiei Viitorul. În 2011, la Cupa Danone, regele fotbalului românesc s-a îndrăgostit iremediabil de un jucător al Univeristății Cluj, Olimpiu Moruțan.

S-a născut în 1999, când Gică strălucea în naționala României și la Galatasaray. Apoi a visat să-l întâlnească într-o bună zi pe cel mai mare fotbalist român. Nu numai că l-a întâlnit, dar Hagi a vrut și tot vrea de-atunci să-l transfere la Viitorul. De când l-a văzut prima oară. De când l-a urmărit cum driblează.

Între timp, Moruțan a ajuns la FCSB, după ce a evoluat în Liga 1 pentru FC Botoșani. Rezervă la început, fotbalistul e titular incontestabil și se anunță un viitor lider al echipei naționale de fotbal. În plus, a atins la doar 21 de ani câteva borne importante.

Are 10 pase decisive în acest campionat și a egalat deja performanțele celor mai buni pasatori ai FCSB-lui, Dorinel Munteanu, în 2005 -2005 și Lucian Sânmărtean, în sezonul 2014-2015. Iar Moruțan mai are 13 etape în care, cel mai probabil, îi va depăși. Mai mult decât atât, jucătorul născut în Cluj poate deveni cel mai bun pasator din ultimii 10 ani în Liga 1, dacă mai oferă patru assisturi. Dan Nistor a reușit 13 pase de gol în sezonul 2018-2019, în tricoul lui Dinamo.

Ioan Ovidiu Sabău, fost mare internațional român: „A crescut foarte mult, ca evoluție, atitudine și randament. E un pui de lider!”

Septimiu Ormenișan, antrenorul care a lucrat cinci ani cu Moruțan la juniorii Universității Cluj: “E un băiat cu totul special, un talent cum n-am mai văzut. Oli dribla tot ce prindea și o făcea în viteză. Are un talent nativ pe care l-a dezvoltat și care îl face cu totul și cu totul special. Hagi l-a iubit din prima. Vă zic o întâmplare din 2011 sau 2012. Eram cu soția pe la cumpărături și-mi sună telefonul. Răspund: „Salut, Gică la telefon”. Zic: Care Gică? „Gică Hagi. Fii atent, e un copil, Olimpiu Moruțan. Ce mai face? Îmi place extraordinar și-aș vrea să vină la noi. Zic: păi trebuie să vorbiți cu cei de la club, cu părinții, nu știu, eu pregătesc doar grupa. Apoi a mai sunat și s-a interesat mereu de Olimpiu. Driblingul său te face să-l iubești. E jucător rasat, va ajunge mare pentru că are și un bun simț, o modestie aparte”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. stiri de stiri…

  2. Mue Becali

  3. mammaaaa, creste inima in mine de bucurie … marfa .. prosdanca, bercali … manele … masini .. parasute .. viitor luminos are ..