G4Media.ro

VIDEO Imagini cu scurgerile de gaze din gazoductele Nord Stream 1 și…

captura twitter

VIDEO Imagini cu scurgerile de gaze din gazoductele Nord Stream 1 și 2, în Marea Baltică

Ministerul danez al Apărării a publicat imagini video cu scurgerile de gaze din gazoductele Nord Stream 1 și 2, înregistrate de un elicopter al marinei, potrivit Le Monde.

„Nord Stream 1 are două scurgeri la nord-est de Bornholm, iar Nord Stream 2 are o scurgere la sud de Dueodde. Scurgerile au fost descoperite de unitatea de interceptare F-16 a apărării daneze”, a precizat Ministerul danez al Apărării într-un comunicat.

„Cea mai mare (zonă) agită suprafața pe un kilometru diametru. Cel mai mic este un cerc cu un diametru de aproximativ 200 de metri”, a precizat armata daneză.

Nord Stream AG, operatorul rețelei, a declarat marți că trei linii offshore ale sistemului de gazoducte Nord Stream au suferit daune „fără precedent” într-o singură zi.

„Nici o opțiune nu poate fi exclusă în acest moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în cadrul unei conferințe telefonice cu reporterii, când a fost întrebat dacă sabotajul a fost motivul avariilor.

Nord Stream 1, care constă din două linii paralele cu o capacitate nominală de 27,5 miliarde de metri cubi pe an fiecare, a început să furnizeze gaze direct din Rusia către Germania în 2011.

Nord Stream 2, care merge aproape în paralel cu Nord Stream 1, a fost construit în septembrie 2021, dar nu a fost lansat niciodată, deoarece Germania a refuzat să îl certifice. Proiectul a fost oprit complet cu doar câteva zile înainte ca Moscova să își trimită trupele în Ucraina, la 24 februarie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

11 comentarii

  1. Conductele trebuie lovite cu rachete și distruse. Nu ne trebuie gazul vostru, cri mi nalilor ! :-)))

    • @ ilie – Vezi bre postac ca niciuna dintre cele doua conducte nu mai aduce gaz in Europa. Nord Stream 1 e oprit cica pentru mentenanta (o munciuna, bininteles) si Nord stream 2 nu a fost niciodata functional.

  2. Cum e afectata flotabilitatea unei ambarcatiuni in aria respectiva?

  3. am imbulinat-o… degeaba punem termostatul pe 19 grade, debeaba facem toata familia dus la comun, daca gazul care ar fi fost ars pentru incalzirea a milioane de locuinte din europa se pierde in atmosfera. zilele astea o sa se incalzeasca clima iar in ianuarie Greta Thunberg o sa faca plaja in centrul Stockholmului…

  4. sa curga gazul prin conducta, fara ca lumea sa stie? numa-ntreb

  5. Toate conductele aste trebuie desfăcute și folosite pt a primi gaz de la alt furnizor. Pe lângă Europa sunt mulți. Dependența europei de gazul și petrolul rusesc a fost tot timpul politica germaniei. Au fost tot timpul pe mână cu rușii să țină Europa dependenta de ruși cu toate că se putea și altfel. Multă lume a spus dar la brusel se discuta numai ce trebuia. Povestea e mai lungă,se întinde pe ani de zile și cel mai bine o poate explica angela merkel și putin. Toate astea pt ca germania să aibe conducta ei proprie și gaz la preț special.

  6. Oricum Germania a fost favorizată cu aceste conducte și tot ei ar trebui astăzi să de-a educație Europei întregi situația la care sa ajuns.Doua războaie le sunt pe conștiință și acum au o vina de putini știută și Angela Merkel ar putea să de-a explicații la toate manevrele făcute cu rușii in favoarea lor,dar astăzi nimeni nu scoate un cuvînt ,fiinca motorul Europei încetinește și încet se oprește,fiind total dependent de unele resurse ale Rusiei,și de aceea se încearcă in ascuns înlăturarea lui Putin că fiind una din cauzele majore a cea ce se poate vedea ,războiul din Ucraina.