G4Media.ro

VIDEO Grădina Zoologică din Sibiu se mândreşte cu cel mai mare crocodil…

Sursa Foto: Gradina Zoologică Sibiu / Facebook

VIDEO Grădina Zoologică din Sibiu se mândreşte cu cel mai mare crocodil din ţară: ”A venit la grădina noastră de la Grădina zoologică din Bucureşti. Este un mascul. Are vreo patru metri şi vreo 280 de kilograme”

Cel mai mare crocodil dintr-o grădină zoologică din România se află la Sibiu, fiind vorba despre un mascul în vârstă de 20 de ani, lung de patru metri şi care cântăreşte aproape 300 de kilograme, a precizat pentru AGERPRES veterinarul parcului zoo, Liviu Todescu, citat de Agerpres.

„Grădina Zoologică din Sibiu se mândreşte cu cel mai mare crocodil din ţară, este un crocodil de Nil. A venit la grădina noastră de la Grădina zoologică din Bucureşti. Este un mascul. Are vreo patru metri şi vreo 280 de kilograme. Este un exemplar deosebit şi condiţiile de habitat trebuie să fie deosebite. Noi ne mândrim că putem să-i oferim aceste condiţii şi ne mândrim că avem un asemenea exemplar”, a spus Liviu Todescu.

Adus de la Zoo Bucureşti în urmă cu cinci ani, crocodilul de Nil de la Sibiu are un bazin încălzit şi o mică plajă amenajată, fiind folosite becuri cu ultraviolete şi infraroşii pentru ca acesta să se poată bucura în permanenţă de căldură.

„Fiind o specie exotică, în permanenţă trebuie să aibă un microclimat care este controlat, undeva la 28-30 de grade ca şi temperatură, umiditate 60-70%, bazinul este tot timpul încălzit cu control al temperaturii. Fiind iarnă, nu poate să stea la soare şi avem becuri cu ultraviolete şi infraroşii care să poată să mimeze efectul benefic al soarelui. Avem o plajă încălzită, în care crocodilul îşi alege periodic în ce loc vrea să stea: dacă vrea să stea pe plajă, ca şi când ar sta la soare, sau dacă vrea să stea în bazin”, explică Liviu Todescu.

Crocodilul de la Sibiu are şanse să mai trăiască cel puţin o jumătate de secol, dacă este bine îngrijit şi va fi sănătos, potrivit veterinarului de la Zoo Sibiu.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. I-ar trebui si o femela

  2. De ficus nu spuneti nimic?