G4Media.ro

VIDEO FSB publică o înregistrare care arată momentul în care vedeta americană…

VIDEO FSB publică o înregistrare care arată momentul în care vedeta americană de baschet Brittney Griner este eliberată în schimbul traficantului de arme Viktor Bout, supranumit „Negustorul Morții”

FSB, serviciul rus de securitate, a publicat imagini video de la schimbul americancei Brittney Griner cu rusul Viktor Bout, care a avut loc pe aeroportul din Dubai.

Statele Unite și Rusia au convenit să o schimbe pe Brittney Griner, baschetbalista americană încarcerată după ce a fost condamnată de o instanță din Moscova, cu cunoscutul traficant de arme Viktor Bout, supranumit „Negustorul Morții” și deținut într-o închisoare americană de 12 ani.

Spre surprinderea multor experți, din acest acord de schimb de prizonieri nu a făcut parte și Paul Whelan, un fost pușcaș marin american care ispășește o pedeapsă de 16 ani în Rusia pentru acuzații de spionaj.

Griner a fost reținută în februarie pe un aeroport din Moscova pentru posesie de ulei de canabis.

Supranumit „negustorul morții” pentru traficul de arme din anii de după căderea Uniunii Sovietice, faptele rusului au inspirat filmul hollywoodian „Lord of War” din 2005, care se bazează în mare parte pe viața sa.

Cariera sa secretă a fost încheiată în 2008, când a fost arestat la un hotel din capitala thailandeză Bangkok, în 2008, în ciuda furiei guvernului rus.

 


 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Trebuia sa o lase acolo, inscenare sau nu la data la care a fost arestata nu avea ce sa caute in rusia….

  • Nu a contestat detinerea de droguri, s-a aparat spunand ca are indicatie medicala. Nici vorba de inscenare, o BLM-ista drogata.
   Nu inteleg cum poate fi corect sa elibereze un traficant de arme pentru o nimeni.

  • @Mario: tu nu stii ce reprezinta fata asta pentru baschetul american. Daca nu stii, taci. Va dati cu parerea despre absolut orice, si totul va depaseste.

  • babaiatule, aceasta jucatoare a jucat lca cupa modiala de basket feminin dn qatar, megaaudienta, a castigat cupa inscriind cosuri de 2, de 3 si chiar de 7

   puterea baschetbalistei americane este mai mare decata cercetatorului britanic

   ce daca se droga? asa e in sport, te droghezi daca esti valoros

 2. Nu a contestat detinerea de droguri, s-a aparat s.punand ca are indicatie medicala. Nici vor.ba de in.s.cenare, o BLM-ista d.rogata.
  Nu inteleg cum poate fi cor.e.ct sa elibereze un t.raficant de arme pentru o nimeni.

 3. care baschetbalista frate?…are vocea mai groasa ca mine!!

 4. Bine ca au eliberat-o, pentru un an gram de ulei de canabis sa faci puscarie atatia ani in ghena aia de tara, e culmea. Si pentru desteptii de mai sus, voi nu stiti ce-s alea droguri adevarate. Mai cititi, mai invatati. Chestia asta o sa se legalizeze peste tot peste cativa ani. Sa va vad atunci ce mai comentati. Mai bine v-ati vedea de tuica voastra, care e mult mai nociva si pentru corpul vostru si pentru cei din jur atunci cand o consumati si va apuca spumele, la volan sau nu.