G4Media.ro

VIDEO Fraudă vamală cu trafic de biomotorină și contrabandă cu tutun, investigate…

sursa foto: Guardia di Finanza Palermo

VIDEO Fraudă vamală cu trafic de biomotorină și contrabandă cu tutun, investigate de Parchetul European. Procurorii EPPO au făcut percheziții în Germania, Austria, Slovacia și Italia

Biroul Parchetului European din München a efectuat 10 percheziții în Germania, Austria și Slovacia într-un caz de fraudă vamală agravată, anunță EPPO

Se presupune că suspecții ar fi importat biomotorină, despre care se spunea că este fabricată într-o țară din Balcanii de Vest, dar în realitate era fabricată într-o țară terță. Prejudiciile aduse bugetului UE sunt estimate de procurorii europeni la peste 1,1 milioane de euro 

Celor trei suspecți li s-au adus la cunoștință faptele de care sunt acuzați, iar mai mulți martori au fost audiați. O mare cantitate de date și documente a fost ridicată și va fi analizată în continuare.

Într-o altă acțiune, Biroul Parchetului European din Palermo a condus o operațiune împotriva unui grup infracțional suspectat de contrabandă cu produse din tutun de fabricație străină, mai notează EPPO. Poliția financiară italiană (Guardia di Finanza – Comando Provinciale Palermo) a arestat 12 suspecți și a confiscat 1 barcă cu motor, 7 vehicule și 16.000 euro în numerar.

Se presupune că suspecții ar fi organizat o schemă de trafic de țigări contrafăcute din Tunisia către Sicilia (Italia). O organizație criminală a fost responsabilă pentru aprovizionarea cu țigări de contrabandă și pentru organizarea de transporturi ilegale pe mare de pe coasta Africii de Nord până la granița maritimă cu Italia, transbordând și cutiile de țigări către bărci mai mici. O a doua organizație criminală, activă în Palermo (Sicilia), a achiziționat cantități mari din mărfurile importate ilegal și le-a transportat cu mașina pentru a le vinde pe piața cu amănuntul din Sicilia.

Țigările de contrabandă aveau o valoare de piață de 3,5 milioane de euro, iar prejudiciul calculat de procurorii europene este de peste 6 milioane de euro.

Acesta este primul caz din Italia cu mandate de arestare emise de Biroul din Palermo al EPPO. În ultimii doi ani, polițiștii financiari au interceptat deja numeroase transporturi ilegale, a arestat 36 de contrabandiști prinși în flagrant și a confiscat 23 de tone de țigări contrafăcute, 10 bărci (4 bărci de pescuit și 6 bărci cu motor) în valoare de aproximativ 500 000 euro și 170.000 euro în numerar. 

sursa foto: Guardia di Finanza Palermo

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...