G4Media.ro

VIDEO Flamingii au revenit în Delta Dunării

sursa foto: Facebook\ Adrian Bîlbă

VIDEO Flamingii au revenit în Delta Dunării

Păsările flamingo au poposit din nou în Delta Dunării, anunță Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

„Astăzi sărbătorim Ziua internațională a Biodiversității și, ca un răspuns la întrebarea ”De ce protejăm Delta Dunării?”, în oazele de liniște de pe brațul Sfântu Gheorghe au făcut din nou un scurt popas de odihnă și hrănire păsările flamingo”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a ARBDD.

„Cu penajul lor în diferite nuanțe de roz și modul grațios în care se mișcă prin apele puțin adânci în căutarea hranei, ca adevărați ambasadori ai biodiversității, vin și adaugă un plus de frumusețe habitatelor naturale deltaice.
Dat fiind faptul că au tendința să plece din locurile în care oamenii se apropie prea mult, inspectorii ecologi ai A.R.B.D.D. au ales să le urmărească de la o distanță ceva mai mare”, mai adaugă ARBDD.

„Sperăm să le revedem mereu mai des, și dacă se vor simți suficient de în siguranță, poate în viitor vor și cuibări în zonă”.

În martie, mai multe păsări flamingo au fost fotografiate pe Lacul Techirghiol.

Păsările roz au mai fost văzute şi anii trecuţi, tot cam prin această perioadă. Specialiștii spun că unele înaripate rămân la noi pentru că iernile sunt tot mai blânde, iar temperaturile depăşesc normalul perioadei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Unde-i salupa?