G4Media.ro

VIDEO Flacăra olimpică a ajuns la Festivalul de Film de la Cannes

Photo by Aris MESSINIS / AFP

VIDEO Flacăra olimpică a ajuns la Festivalul de Film de la Cannes

Flacăra olimpică a fost, marţi, vedeta Festivalului de Film de la Cannes. După o lungă călătorie prin sud-estul Franţei, flacăra a ajuns pe Croazetă, în faţa unui public numeros, relatează AFP, citată de News.ro.

Cu 99 de zile înainte de Jocurile Paralimpice (28 august-8 septembrie), patru sportivi care s-au remarcat în disciplinele paralimpice au avut onoarea de a purta torţa. Alexis Hinquinquant, medaliat cu aur la para-triatlon la Tokyo, a fost văzut purtând torţa după ce a preluat ştafeta de la Arnaud Assoumani, campion paralimpic la săritura în lungime în 2008 la Beijing. Nélia Barbosa, vicecampioană paralimpică la caiac-canoe în Japonia, şi Marie Patouillet, dublă medaliată cu bronz la paraciclism în 2021, au purtat apoi torţa.

 

La flamme olympique vient d’arriver sur le tapis rouge à Cannes.

#franceinfo #canal27 pic.twitter.com/lgOU7DM7N8
— franceinfo (@franceinfo) May 21, 2024 

Tony Estanguet, preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Paris, s-a declarat „atât de fericit să vadă flacăra olimpică urcând treptele Festivalului”, înainte de a „mulţumi lumii cinematografiei pentru primirea sa”. Preşedintele COJOP a fost însoţit la Cannes de foştii sportivi Marie-José Perec (atletism) şi Thierry Rey (judo), precum şi de baschetbalista Iliana Rupert.

Cu această ocazie a fost prezentat documentarul „Olympiques! La France des Jeux” de Mickaël Gamrasni, care trece în revistă mai mult de un secol de participare franceză la Jocurile Olimpice, de la crearea acestora în 1896.

Brahim Asloum, Félicia Ballanger, David Douillet, Guy Drut, Laura Flessel, Jean Galfione, Laure Manaudou… Douăzeci şi şapte de campioni olimpici şi paralimpici francezi îşi spun povestea în acest lungmetraj narat de actriţa Marion Cotillard.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...