G4Media.ro

VIDEO Familiile ostaticilor Hamas au instalat corturi în fața locuinței premierului Netanyahu…

Photo by Menahem Kahana / AFP

VIDEO Familiile ostaticilor Hamas au instalat corturi în fața locuinței premierului Netanyahu și cer un acord imediat: „În captivitate nu există ziua de mâine”

Un grup de familii ale ostaticilor și protestatari au blocat duminică seara traficul în fața reședinței private a premierului Benjamin Netanyahu de pe strada Azza din Ierusalim, cerând guvernului să ajungă la un acord pentru a asigura întoarcerea ostaticilor rămași în captivitatea Hamas, transmite Times of Israel.

Organizată de Forumul ostaticilor și al familiilor dispărute, demonstrația încearcă să tragă la răspundere actualul guvern pentru viețile ostaticilor, evitând în același timp condamnarea directă a actualei conduceri a Israelului.

În mijlocul discursurilor susținute de membrii familiilor ostaticilor, organizatorii au fost nevoiți să reducă rapid la tăcere demonstranții rătăciți care au izbucnit în scandări de „Rușine!” împotriva guvernului.

Demonstrația a avut loc la scurt timp după ce Wall Street Journal a relatat despre un plan propus de SUA, Egipt și Qatar pentru a pune capăt războiului pe termen lung, pentru a aranja întoarcerea ostaticilor ținuți în captivitate de Hamas și pentru a duce la o normalizare completă a relațiilor Israelului cu vecinii săi și la discuții pentru crearea unui stat palestinian.

Israelul consideră că 132 de ostatici au rămas în Gaza, în urma unui acord încheiat la sfârșitul lunii noiembrie care a permis eliberarea a 105 civili din mâinile Hamas. IDF a confirmat moartea a 28 dintre cei încă deținuți de Hamas, citând noi informații și constatări obținute de trupele care operează în Gaza. Patru ostatici au fost eliberați înainte, iar unul a fost salvat de trupe. De asemenea, au fost recuperate cadavrele a opt ostatici, iar trei ostatici au fost uciși din greșeală de către armată. Încă o persoană este dată dispărută din 7 octombrie, iar soarta ei este încă necunoscută.

Orin Gantz, mama lui Eden Zacharia, în vârstă de 28 de ani, care a fost răpită și ucisă în captivitatea Hamas, l-a îndemnat pe prim-ministru și cabinetul de război să „renunțe la ego”.

„Fiica mea nu a murit pur și simplu, a murit sub supravegherea noastră”, a spus ea.

„Bibi Netanyahu, avem încredere în tine. Nu există nicio altă persoană care să poată [să-i returneze pe ostatici]”, a continuat ea. „107 zile, nu mai au timp. În captivitate, nu există ziua de mâine. Știu asta pentru că am primit un cadavru”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...