G4Media.ro

VIDEO David Popovici, mesaj de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilităţi: Susţin…

Sursa foto: Facebook/ David Popovici

VIDEO David Popovici, mesaj de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilităţi: Susţin copiii cu dizabilităţi, să se bucure de viaţă

Mesaj din partea campionului mondial la nataţie, David Popovici, sâmbătă, 3 decembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilităţi.

„Susţin copiii cu dizabilităţi să se bucure de viaţă. Haideţi să-i susţinem împreună!”, spune campionul într-un mesaj postat pe Facebook.

De Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi („International Day of People with Disability”) sunt promovate şi implementate programele destinate îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă pentru aceste categorii sociale defavorizate, potrivit site-ului Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), www.un.org.

Marcată, anual, la 3 decembrie, această zi a fost stabilită de către Adunarea Generală a ONU în 1992, prin rezoluţia 47/3, pentru a marca încheierea Deceniului Naţiunilor Unite dedicat persoanelor cu dizabilităţi (1983-1992).

Convenţia privind drepturile persoanelor cu handicap, adoptată în 2006, şi semnată de 180 de ţări, promovează drepturile şi bunăstarea persoanelor cu dizabilităţi în vederea implementării Agendei pentru Dezvoltare Durabilă 2030 şi a altor formate internaţionale de dezvoltare, cum ar fi Cadrul de la Sendai pentru reducerea riscului de dezastre, Carta privind incluziunea persoanelor cu handicap în acţiunile umanitare, Noua Agendă Urbană şi Agenda de acţiune de la Addis Abeba privind finanţarea pentru dezvoltare.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. se pare ca termina in curind cu inotul si trece la lucruri mai murdare.