G4Media.ro

VIDEO Cioloş îi îndeamnă pe românii din diaspora să se înregistreze până…

VIDEO Cioloş îi îndeamnă pe românii din diaspora să se înregistreze până la data de 22 octombrie pentru votul prin corespondenţă

Dacian Cioloş, copreşedinte USR PLUS, i-a îndemnat, sâmbătă, pe românii din afara graniţelor să se înregistreze până pe data de 22 octombrie pentru votul prin corespondenţă, pe platforma www.votstrainatate.ro.

Într-o postare pe Facebook, el a subliniat că pandemia „va face dificil” votul pentru cetăţenii români din străinătate, din cauza restricţiilor din ţările de rezidenţă. În acest sens, Cioloş a precizat că votul prin corespondenţă este „simplu şi sigur din punct de vedere sanitar”.

Liderul USR PLUS şi-a însoţit postarea şi de un mesaj video, în care a precizat că următoarele alegeri parlamentare sunt „esenţiale”.

„Acest vot prin corespondenţă poate să rezolve multe din problemele care au apărut cu această pandemie. Cred că dacă faceţi acest pas simplu puteţi demonstra o doză de implicare şi de responsabilitate, dar şi interes pentru ceea ce se întâmplă acasă. Ştiu că există acest interes, ştiu că vreţi să daţi o mână de ajutor ca lucrurile să se schimbe în bine acasă. Pentru asta e nevoie de votul vostru şi e important să folosim orice mijloc care să vă aducă la vot. Şi votul prin corespondenţă, mai mult decât acum patru sau cinci ani, este important şi este adaptat la situaţia de faţă”, a spus Cioloş.

Pe 28 septembrie, Autoritatea Electorală Permanentă anunţa că peste 3.900 de cetăţeni români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării s-au înscris pe portalul www.votstrainatate.ro pentru votul la secţie la alegerile parlamentare, iar peste 14.000 pentru votul prin corespondenţă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Si in 4 ani – vot ONLINE, nu

  2. Eu il indemn pe Ciolos sa candideze, nu sa se ascunda ca anul trecut. Asa cum un bun cetatean trebuie sa isi exercite dreptul de vot, un MARE barbat de stat trebuie sa isi exercite dreptul de a fi votat.

  3. ca sa ne radem
    M**e PSD.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.