G4Media.ro

VIDEO Cimitirul de tancuri: Ce a rămas din Brigada 74 a armatei…

VIDEO Cimitirul de tancuri: Ce a rămas din Brigada 74 a armatei ruse, care a încercat să traverseze râul Severski Doneț

O înregistrare video filmată în locul în care forțele rusești au încercat să traverseze râul Severski Doneț, în regiunea Lugansk, în 11 mai, arată pagubele importante suferite de ruși, care au pierdut peste 80 de unități de echipament, potrivit ucrainenilor, relatează cotidianul Pravda.

Între 5 și 12 mai, forțele rusești au încercat să traverseze râul Severski Doneț, folosind un regiment de tancuri.

Tentativa de trecere a râului a fost abandonată în 13 mai.

Potrivit ucrainenilor, armata rusă a pierdut într-o singură zi, în 11 mai, 485 de militari din Brigada 74 de pușcași motorizați, din totalul de 550 (88%), iar peste 80 de unități de echipament rusesc au fost avariate.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. A mai ramas exact ce trebuie: praf si pulbere. La cat mai multe asemenea ispravi! Cu cat sunt mai multe astfel de ispravi, cu atat trupele de orci se cara inapoi de unde au venit.

  2. Chestia asta va rămâne în istorie, la capitolul „erori tactice majore”. Probabil cei de la Hollywood vor face și un film.
    Glorie Ucrainei!

  3. Majoritatea par intacte. Cifra victimelor însă e pompieristică, ca deobicei. Au furat-o rușii acolo..dar și ucrainienii s-au fript la alt ponton, al lor de data aceasta. 485 din 550 e cam imposibil, după filmarea aceasta.

    • Avand in vedere ca de 100 de ani pentru rusi pierderile umane nu reprezinta nimic,nu e exclus sa fie reale cifrele. La Academia Militara din Moscova,se preda materia din 1930: valuri-valuri de mujici insignifiabili pana se blocheaza armele adversarilor si tancuri cat mai grele,de sute de tone,in ww2 un Panther german de trei ori mai mic distrugea zeci de tancuri sovietice, norocul lor a fost ca le-au dat americanii arme moderne. Ghinionul lor acum este ca ei sunt in rolul nazistilor si armele americane merg la ucrainieni.

  4. Probabil de asta rușii s-au apucat de vânat și distrus M777…

  5. Tacurile rusești sunt de obicei verzi, alea care sunt galbene și par intacte sunt doar puțin pîrlite