G4Media.ro

VIDEO Călători surprinși fără mască de protecţie şi vagoane pline la un…

VIDEO Călători surprinși fără mască de protecţie şi vagoane pline la un tren Regio Sinaia-Bucureşti, deși masca este obligatorie / CFR Călători: Păstrarea distanţei sociale ţine de nivelul de conștiință al fiecărui călător

Călătorii dintr-un tren Regio care circulă sâmbătă seară pe relaţia Sinaia – Bucureşti Nord nu poartă mască de protecţie, iar vagoanele sunt pline, ceea ce contravine prevederilor din ordinele privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19. Reprezentanţii CFR Călători susţin că nivelul de rezervare este de 180 de locuri la peste 400 de locuri oferite şi că păstrarea distanţei sociale ţine de nivelul fiecărui călător, de nivelul de conştiinţă al fiecărui călător, al fiecărui om care este în acel tren, transmite News.ro

CFR Călători poate face filtre în zonele unde are personal, dar acesta este un tren Regio care opreşte în orice haltă şi călătorii respectivi nu se duc să îşi ia rezervare, afirmă reprezentantul companiei.

Conform imaginilor difuzate de Digi 24, cei mai mulţi călători dintr-un vagon al trenului Regio Sinaia – Bucureşti Nord nu au mască, iar locurile pe scaune sunt ocupate în întregime.

Aceasta în condiţiile în care, potrivit Ordinului privind măsuri şi reguli în domeniul transporturilor, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19 publicat vineri în Monitorul Oficial, purtarea măştii de protecţie este obligatorie pentru accesul la bordul trenurilor şi pe toată durata călătoriei.

De asemenea, operatorul feroviar promovează vânzarea on-line a biletelor şi utilizează cu prioritate biletele electroniceşi pun în aplicare rezervări obligatorii de locuri pentru trenurile de lung parcurs şi pentru cele regionale, ”acolo unde este tehnic posibil şi eficient din punct de vedere economic”.

Adrian Vlaicu, şef de comunicare la CFR Călători, a precizat la Digi 24 că nivelul de rezervare este de 180 de locuri la 400 de locuri, iar ceilalţi pasageri probabil au abonamente sau pur şi simplu s-au urcat în tren.

”Nivelul de rezervare este de 180 de locuri la peste 400 de locuri oferite. Ceilalţi călători probabil că au abonamente sau pur şi simplu s-au urcat în tren. În această situaţie discutăm de o problemă generală. În al doilea rând, CFR Călători face filtre la urcarea în tren, deci verifică în capetele de secţie, acolo unde are personal, verifică legalitatea călătoriei, verifică existenţa biletului şi a rezervării. În funcţie de acestea noi facem şi suplimentări ale trenurilor în circulaţie, pentru a putea oferi cât mai multe locuri tuturor persoanelor care accesează trenul respectiv”, a declarat Vlaicu.

El a mai spus că există o situaţie: ca acei călători care fac parte dintr-o familie, care oricum nu poartă mască în casă, şi ceilalţi călători care lucrează împreună şi nu au această mască de protecţie, aceştia s-au grupat şi sunt împreună în grupuri în tren.

”În rest, în aceste situaţii, păstrarea distanţei sociale ţine de nivelul fiecărui călător, de nivelul de conştiinţă al fiecărui călător, al fiecărui om care este în acel tren. CFR Călători poate face filtre în zonele unde are personal, dar acesta este un tren Regio care opreşte în orice haltă şi călătorii respectivi nu se duc să îşi ia rezervare”, a adăugat el.

„Noi nu avem nicio informaţie despre câţi oameni se urcă în trenul respectiv. Iar personalul CFR Călători, în afară de verficarea legitimaţiilor de călătorie şi faptul că li se atrage atenţia de fiecare dată să poarte masca în mod corespunzător, astfel încât să-i protejeze şi pe ceilalţi şi pe ei, mai mult aceşti oameni de la CFR Călători nu pot face pentru călători”, spune Vlaicu.

Astfel, doar organele abilitate pot sancţiona pasagerii care nu poartă mască în timpul călătoriei, CFR Călători nefiind abilitată în acest sens.

În ceea ce priveşte obligativitatea purtării măştii în timpul călătoriei, reprezentantul CFR Călători spune că orice cetăţean trebuie să cunoască legea.

De asemenea, o altă variantă ar fi ca unii din acei călători să nu fi avut bilet.

Sursa: News.ro/ Sursa Foto: Captură Digi24.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Cand a fost virusul in floare nu era masca obligatorie, iar acum când virusul e pe ducă, e masca obligatorie. De ce?
  Explicația e că la început nu aveam pe stoc, iar acum stocurile sunt prea mari, si trebuie sa scăpăm de ele. Curat murdar nene Iancule…

 2. Mai bine o plimbare prin parc , decat un sejur la Sinaia. Si ai timp si pentru cumparaturi.

 3. „Bla-bla-bla… Călătorii sunt de vină… bla-bla-bla”, a declarat unul Vlaicu, purtătorul de cuvânt al CFR Călători.

  Păi, stimate Vlaicu și stimată CFR Călători, controlorul de bilete ce treabă are? Doar să citească biletele? Sau doar să ia banii, că de-aia i se zice „naș”, așa-i?
  Supracontrolul unde era? Sau, fatalitate, tocmai pe trenul ăla nu era control civil, așa-i?
  Sau Poliția TF? Ăia n-au atribuții în trenuri? Rolul lor e doar în stații, să preia turbulenții și să-i amendeze?

  Și cum adică „poate aveau abonamente, sau poate n-aveau deloc bilet”?
  Controlorul vostru ce păzește acolo? Dacă n-aveau bilet, ar fi trebuit înșirați frumos și amendați. O dată pentru călătoria fără bilet, a doua oară pentru împiedicarea combaterii bolilor.
  Dar și pe voi vă doare la ștangă. Controlorul ăla ia șpagă să-i lase pe toți să meargă fără bilet, iar șpaga aia o împarte mai sus ierarhic. Așa că să nu vă mai aud că merg prea mulți fără bilet, pentru că VOI nu vreți să-i opriți pe cei fără bilet.

  Și, ca să vă spun și rezolvarea…
  Voi știți, la sfârșitul fiecărei zile câți călători au mers cu fiecare tren. Știți câte bilete ați vândut, știți câte abonamente ați vândut. Iar nașul vă poate spune și câți călători au mers fără bilet. Se poate face o sumă a biletelor vândute cu abonamentele emise și cu călătorii cu nașul și găsiți un număr de locuri. A doua zi ar trebui să asigurați măcar atâtea locuri cât v-a dat suma aia.

  Dar voi n-aveți vagoanele respective ca să le puneți în circulație, pentru că banii din încasările biletelor vândute se duc la salarii de directori și purtători de cuvânt care declară pompos că „de vină sunt călătorii, că se înghesuie în trenurile noastre”…

  Bă, tu ești dement????
  Cine ți-a aprobat să ieși în presă cu asemenea declarație? Tu trăiești din banii încasați de la ăia pe care-i înghesui ca pe vite! Și în loc să taci dracului din gură, mai ai și tupeu să zici de „conștiența fiecăruia cum circulă cu trenurile noastre”?????

  Dă-ți, bă, demisia, porcule!
  Iar directorul CFR poate iese cu altă declarație, ceva mai bine gândită decât asta din puțul gândirii tale…

  • @Marcu:
   Vlaicu ala nu e un simplu purtator de cuvant ci e ditamai „Directorul Directiei de comunicare al CRR Calatori !

   PS. Pe langa cele propuse de tine ar trebui ca si alte masuri sa fie impuse prin Ordin al Ministrului Transporturilor !

  • Susufler0: sincer, puțin mă interesează ce funcție are tâmpitul.
   Pe mine m-a frapat declarația, ușurința cu care a acceptat o încălcare a legii și-a și găsit vinovații în persoana celor transportați, și în niciun caz în personalul CFR. El a zis clar că „CFR-ul n-are nicio vină, de vină sunt ăia care s-au urcat în trenurile noastre”!!!!
   Cât de pus pe pile să fii să dai asemenea declarații? Cât de inconștient să fii să dai asemenea declarații dintr-o poziție oficială?

   Și-am căutat, de curiozitate, să văd și eu cine este „duomnul”.
   La o primă căutare am găsit trei declarații de avere:
   2018 – Director General Adj, salariu anual 118.688 lei
   https://www.cfrcalatori.ro/wp-content/uploads/2018/05/VLAICU-ADRIAN-CALIN-2018.pdf
   2019 – Sef Oficiu Marketing, salariu anual 79.202 lei
   https://www.cfrcalatori.ro/wp-content/uploads/2018/05/VLAICU-ADRIAN-CALIN-2019.pdf
   2020 – Sef Oficiu Marketing, salariu anual 139.073 lei
   https://www.cfrcalatori.ro/wp-content/uploads/2018/05/VLAICU-ADRIAN-CALIN-2020.pdf

   Frumoasă creșterea asta salarială din 2019 în 2020, aproape dublă!
   Și la mai mult de 11.000 lei pe lună salariu, bani luați de la călători, dementul ăsta își permite să spună că personalul CFR n-are ce să facă, iar toată vina pentru aglomerație aparține numai și numai… călătorilor?
   Mai are un pic să spună și că dezinfectările vagoanelor nu-s făcute, pentru că… sunt călători care așteaptă vagoanele și nu-i poate lăsa să aștepte!

   Sau, altfel spus, eu, care-mi cumpăr bilet on-line, pentru c-așa au decis mai-marii, sunt fraier, pentru că lângă mine se așază altul, mai șmecher, fără mască și fără bilet, iar nașul nu-i zice nimic, pentru că… „nu intră în atribuțiile lui”???

   Și cum să ți se indice o încălcare a regulilor, iar prima ta reacție să fie să cauți scuze celor în discuție? „Să vezi, că poate erau din familie, sau poate lucrau împreună, sau poate aveau abonamente… sau poate n-aveau bilet”.
   Da, fix navetiștii (că ăia au abonamente!) se înghesuiau să plece sâmbăta din București la Brașov și retur. Sau s-au întâlnit toate familiile să petreacă împreună Paștele ăluia care vrea să-l repete…

   În loc să spună „nu știu situația, lăsați-mă să văd și eu despre ce a fost vorba”, Vlaicu ăsta a decis direct că CFR a pus la dispoziție 180 de bilete pe care s-au înghesuit familii și călători fără bilet. Iar CFR-ul n-a fost de vină cu nimic, ci doar călătorii ăia nesimțiți care și-au permis să-i deranjeze pe salariații CFR și să-i pună să-i transporte aiurea… Chiar am auzit într-unul din anii trecuți o tăntică controloare, țâfnoasă că ea lucrează de un 1 mai, în timp ce călătorii se plimbă!!
   BĂĂĂĂ!!! Călătorii ăștia vă plătesc vouă salariile! Nu mai vreți să-i transportați, opriți-vă și ne găsim alte modalități de transport. Sau vin alții cărora nu le put banii pe care-i încasează de la noi!

   Pleacă, Vlaicule! Du-te!
   În comerț nu-i permis să spui că al tău client n-are dreptate! Poți să-i demonstrezi, dar niciodată nu-i spui în față că n-are dreptate!
   Ce „marketing” ai făcut ca să ajungi „Sef Oficiu”? Plimbatul banilor de la mine la angajator?

 4. Asa da ! Trebuie pus piciorul in prag si spus ca nu mai suportam super-coruptia din tara asta.

  Asa da ! Frumos combatut nene Iancule.

 5. casually – chiar daca m-ai jignit eu nu ma supăr si chiar vreau sa te ajut cu un sfat.
  Dacă vrei să te protejezi mai bine, foloseste argint coloidal. Argintul omoară toate virusurile si bacteriile. Cine foloseste vase de argint pentru mâncare sau băutură nu se infecteaza. Vezi împărtășania cu potir si linguriță de argint, sau nobilii care pe vremuri nu mureau niciodată de ciumă.
  https://www.farmacialapretmic.ro/blog/542_9-beneficii-ale-argintului-coloidal-pentru-sanatate.html

  • „Cine foloseste vase de argint pentru mâncare sau băutură nu se infecteaza.”

   Ați fi se acord sa faceti un mic test, gen Catarama, in care sa luati sange, saliva, orice fluide de la cineva infectat cu o boala oarecare, gripa, hepatita, HIV etc, sa le puneti in acel pahar de argint coloidal, sa mai puneti si niste apa de la robinet, cat sa umpleti paharul, iar apoi sa-l beti cu pofta?
   Doar sa vedem si noi cum anume functioneaza argintul ala coloidal de care marile corporatii producatoare de medicamente si cei care ne implanteaza microcipuri cu care ne controleaza creierul prin intermediul termometrului laser 5G de la intrarea in magazine nu vor sa stim?

   Si dupa aia, personal va propun la premiul Nobel.
   Va dati seama ca o sa inchideti toata industria farmaceutica, spitale, etc? Ce dezinfectanti, ce medicamente? Argint si gata.

  • Eu folosesc acest supiment alimentar https://www.mattca.ro/secom-first-defense-sirop-cu-gust-de-fructe-118-5ml si nu m-a ajuns virusul, sau daca m-a ajuns nu s-a masifestat :)))

 6. Nu e doar purtator de cuvant, e sef oficiu marketing! Nesinirea declarației ca CfR Calatori a dat fost 180 de bilete cu loc rezervat din 400 si ca acei calatori ” nu se duc sa si ia rezervare” abate atentia intentionat. Nu a spus 180 de bilete. Trebuie verificat cate bilete s au vandut la acel tren cu loc si fara loc. Iar problema reala e lipsa capacitatii de transport mai ales duminica. Solutia poate fi in aceste circumstante o indrumare mai eficienta in tren cu personal suplimentar , politie tf, jandarmeria care sa asigure atata distanta cat se poate. Cu masti gratuite de care vorbește guvernul. Cu redistribuire vagoane intre trenurile ce circula in weekend. Cu suplimentare autocare din garile mari de ex Busteni / Sinai Buc. Ploiesti Buc. Declaratia dl Vlaicu – de 20 de ani director de matketing -este o insulta la adresa publicului.

 7. 1. Institutiile Statului roman habar nu au sa faca Proceduri, sa stabileasca REGULI pentru astfel de situatii!
  2. Nivelul de educatie al majoritatii romanilor arata clar: Romanii nu sunt prieteni cu REGULILE, „decat” amenda, vorba analfabetelor somera Veorica Dancila si sluga Carmen Dan, ii poate invata minte!

  • @lili:
   Pe vremea comunistilor o lege continea 99% reguli iar 1% reprezenta exceptia/exceptiile de la reguli !

   PS. Ciumatii rosii au inventat altceva in democratia de dupa 90 : regula reprezinta 1% din lege iar restul de 99% sunt exceptiile de la regula !

   PPS. Ca regula este „sa nu furi pt ca altfel platesti” este lesne de inteles ! Dupa cum simplu de inteles este ca cele 99 de exceptii de la regula sunt in favoarea talharului, excrocului, hotului etc si in defavoarea victimei !

 8. „Asa e ca pana acum nu stam nici bine, nici rau, adica nici asa, nici altminteri.”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.