G4Media.ro

VIDEO Busculadă într-o universitate din Bolivia / Patru studenţi şi-au pierdut viaţa…

sursa foto: Al Punto Noticias "Potosí"/ Facebook

VIDEO Busculadă într-o universitate din Bolivia / Patru studenţi şi-au pierdut viaţa şi alţi 70 au fost răniţi

Patru studenţi şi-au pierdut viaţa şi alţi 70 au fost răniţi luni într-o universitate din oraşul Potosi, sud-estul Boliviei, în cursul unei busculade provocate de explozia unei bombe lacrimogene în timpul unei adunări la care urma să fie ales consiliul studenţilor, relatează  Agerpres, potrivit AFP.

Între 400 şi 500 studenţi se adunaseră într-o sală de sport a unei universităţi din Potosi pentru a-şi alege consiliul studenţilor, a indicat presei rectorul universităţii, Pedro Lopez.

Potrivit poliţiei, în timp ce dezbaterile între două grupuri de studenţi erau animate, o grenadă lacrimogenă a fost lansată, provocând panică.

„Avem confirmate decesele a patru persoane, 70 sunt rănite, iar cinci sunt la terapie intensivă”, a indicat procurorul regiuni, Roxana Choque. Persoanele decedate au murit „prin asfixiere”, iar răniţii au numeroase contuzii sau fracturi, a precizat ea.

Ministrul de interne, Eduardo del Castillo, a spus că o anchetă a fost deschisă şi că unul dintre studenţii implicaţi în lansarea grenadei a fost identificat.

Spitalul public al acestui oraş minier, cu 270.000 de locuitori, a fost depăşit de sosirea unui număr mare de răniţi şi de părinţi în căutarea copiilor lor.

Confruntările între studenţi nu sunt rare în Bolivia şi grenade lacrimogene au fost deja utilizate în precedentele incidente, care nu s-au soldat cu decese.

În martie 2021, 12 studenţi şi-au pierdut viaţa la Universitatea publică El Alto, un oraş vecin cu La Paz, în urma prăbuşirii unei tribune în cursul unei adunări studenţeşti.

sursa foto: Al Punto Noticias „Potosí”/ Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Corupția ucide.