G4Media.ro

VIDEO Biserica Ortodoxă face saltul tehnologic de la sfințirea cu trafalet la…

VIDEO Biserica Ortodoxă face saltul tehnologic de la sfințirea cu trafalet la ștampila aplicată pe pereții casei / Producătorii de ștampile s-au adaptat din mers și raportează stocuri epuizate

Biserica Ortodoxă face saltul de la sfințirea pereților cu trafalet la ștampila aplicată direct pe pereții casei. O publicație din Arad a postat pe contul de Tik Tok imagini cu un preot care sfințește o casă și aplică semnul crucii pe perete cu ștampila.

 

Noua metodă pare să fie la modă din moment ce producătorii de ștampile de acest gen, care se vând undeva la 100 de lei bucata,  raportează stocuri epuizate.

Stampila sfestanie in carcasa mare
Sursa Foto: www.bizoo.ro

În trecut, sfeștania sau sfințirea pereților se făcea cu ajutorul unui băț de chibrit învelit în vată. Patriarhul Daniel a făcut deliciul presei în 2014 când a folosit un trafalet de zugrăvit la sfințirea redacției Trinitas, dar și această tehnică pare să fie de acum depășită.

Patriarhul Daniel, trafalet, sfintire
Sursa Foto: Basilica

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. Daca folosesti ceva neobisnunit, pretind ca esti ridicol („ahaha, are pantofi rosii!”).

  Daca folosesti ceva obisnuit, pretind la fel de natural ca esti ridicol (‘ahaha, are trafalet”, „ahaha, are vata”, „ahahahahahahahaha are pantofi”).

  Ia vedeti, poate gasiti ceva amuzant in faptul ca in Bucuresti se practica circumscrierea.

 2. Și după aceea curăță ei peretele, pe banii lor?

  • Îmi vine sa mă îmbăt.🤔 Dracu nu mai fuge de tămâie și agheazmă. Acum fuge de stampilă 🤔 Cred că am rămas nostalgic. Ma adaptez greu cu modernismul🤔

 3. Propun sfințirea cu Drona, urmatorul salt tehnic de la metoda Dosarul-cu-şina la digitalizare.

 4. Si pasul următor e să trimită un email cu sfințirea sau ce vrajă fac ei acolo.

  • La sfințirea casei la sfeștanie se face cu un bețișor cu vată care îl pune în ulei sfințit ,aceea stapil cu tuși și curucea acea din tuși nu este ortodoxe, niciodată nu accept așa ceva ,

 5. Dacă o făceau catolicii sau vreun evanghelist-luterane, reformat sau pl calului câți mai sunt era 👍

  • nu, nu era deloc ok, avem exemple in biblie si prin germania nazista cu peceti de-astea. chiar nu le vad rostul, dar accept o explicatie rezonabila. poate imi scapa de ce tre sa pui stampila pe o casa sfintita. altfel, bine ca e botnita pecetea diavolului

  • ni s-a redat in integralitatea sa comunicatul Ultimului Presedinte al UASCR Cluj

  • Accept și stampila și vaccinul, sunt credincios dar nu practicant sunt și pe vechi și pe nou

  • Numai la ortodocsi am vazut stampilarea peretilor. E de ris pur si simplu. Clar ca nu as permite niciunui popa sa-mi murdareasca peretii. Adica nu prea pricep ce bine poate sa faca faptul ca ai peretii cu cruci. E de ev mediu.

 6. Slujbe bisericești prin Zoom…
  Binecuvântarea prin Raspberry Pi
  Agheasma prin TikTok

 7. Domne, romanul verde e credincios. Crede in pisica neagra, in deochi, in zodiac si mai nou in stampila pe perete.

  Mai apoi, stampila cu cruce pe perete are si avantajul ca arata care este credincios=credincios si care este mai putin credincios. Ai stampilelele din ultimii x ani pe perete? Atunci esti credincios nevoie-mare si popa te mangaie pe cap si te baga sub patrafir.

  Nu ai stampile pe perete? Nasol, te mananca focul iadului si te paste afurisenia ortodoxa.

  Nimic nu se compara cu aceste mici detalii de evul mediu ce arata cam pe unde se afla majoritatea romanilor.

  • Nu asa ne-a zis Ieuropa Libera? „Nihil sine deo”? Daca nu ti-a placut Ceausescu, ia niste Ieuropa Libera sa te dregi.

 8. Astea nu au nicio legătură cu Biserica adevărată, dar nu exista nimic care sa nu se rezolve în Isus Hristos!

 9. O metoda venita din ,,vrednicia ,, preotilor tineri . Sa vedem cit de acceptata va fi de Sfantul Sinod .
  Nu ar fi mai bine ca cel ce cheama preotul sa savirseasca Sfestania ( slujba Aghiasmei mici ) sa aibe deja pe perete crucea ? Cine se rusineaza sa puna crucea pe fiecare perete de rasarit al camerelor casei sale ?!
  In plus , aplicarea acelei stampile este optiunea proprietarului casei . Preotul trebuie sa intrebe daca proprietarul este de acord . In caz contrar va folosi metoda transmisa de la Sfintii Parinti ; aceea care nu lasa urme vizibile .

 10. Maine poimaine vom avea sfintire prin mail, sau direct prin messenger. Hai, digitalizati biserica.

 11. Sunt ortodox nepracticant. Nu accept nicio stampila, trafalet sau alte prostii. Ala vine sa sfinteasca sau sa isi bata joc de peretii mei? Slujba nu e sufivienta, de ce trebuie sa arunce cu apa si sa murdareasca peretii? Nu am nevoie de urme fizice prin casa, credinta e in spirit, nu in lumea fizica.

 12. Imi place foarte mult de Pr. Iosif Ghiuzan de la Biserica Sf. Iosif din București.
  tine niște predici foarte bune te u g la suflet.
  daca as sta in Bucuresti nu as lipsi la ora 18 de la
  predica.
  e extraordinar.
  Si este o fata tânără care canta dumnezeiește la orgă.

 13. De toate vedeți dragi toași și breteni înafară de esență. Că s-a umplut BOR de milițienii care n-au mai avut loc de șefi pe servicii de pază, că s-au îndulcit la trai bun câțiva, dacă nu chiar prea mulți, că BOR are toate boalele timpului dar care sânt mai vizibile fiind mai puțin contondenți pe contraatac dar vă invit să vă gândiți la credința cu care au murit străbunicii voștri pentru voi și pentru ce înjurați voi azi deși e ultima voastră redută, România. Și vă mai invit să vă gândiți un pic și la dorința papei Ratzinger de a-și recreștina conaționalii prin forța brută și nestăvilită a creștinismului de factură pur ortodoxă care a dat o demnitate în fața morții și a suferinței creștinilor copți pe care voi n-o veți atinge nicicând. Apropo de miștocăreală, ea nu a împins istoria înainte și nici nu a creat civilizația datorită căreia n-ați murit la prima măsea infectată. Să nu mai vorbim de frica viscerală cu care escamotați Adevărul între alte „adevăruri” și vă proclamați mai oameni decât cei care vă scot din zona de confort. Biserica este formată din cei care trăiesc și cei care au murit în ea și pentru ei în ea, cu dragoste, nu din funcționari de vorbe goale și trai bun iar restul sânt hiloți așa cum Istoria a arătat-o și o arată cui vrea să vadă. Solidaritatea este superlativul libertății, dacă mai știți ce înseamnă asta.

 14. De toate vedeți dragi toași și breteni înafară de esență. Că s-a umplut BOR de milițienii care n-au mai avut loc de șefi pe servicii de pază, că s-au îndulcit la trai bun câțiva, dacă nu chiar prea mulți, că BOR are toate boalele timpului dar care sânt mai vizibile fiind mai puțin contondenți pe contraatac dar vă invit să vă gândiți la credința cu care au murit străbunicii voștri pentru voi și pentru ce înjurați voi azi deși e ultima voastră redută, România. Și vă mai invit să vă gândiți un pic și la dorința papei Ratzinger de a-și recreștina conaționalii prin forța brută și nestăvilită a creștinismului de factură pur ortodoxă, care a dat o demnitate în fața morții și a suferinței creștinilor copți pe care voi n-o veți atinge nicicând. Apropo de miștocăreală, ea nu a împins istoria înainte și nici nu a creat civilizația datorită căreia n-ați murit la prima măsea infectată. Să nu mai vorbim de frica viscerală cu care escamotați Adevărul între alte „adevăruri” și vă proclamați mai oameni decât cei care vă scot din zona de confort. Biserica este formată din cei care trăiesc și cei care au murit în ea și pentru voi cu dragoste, nu din funcționari de vorbe goale și trai bun.Restul sânt hiloți așa cum Istoria a arătat-o și o arată cui vrea să vadă. Solidaritatea este superlativul libertății, dacă mai știți ce înseamnă asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.