G4Media.ro

VIDEO Avionul prăbușit lângă Teheran a fost lovit de două rachete ale…

VIDEO Avionul prăbușit lângă Teheran a fost lovit de două rachete ale armatei iraniene

Avionul Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines, doborât în Iran pe 8 ianuarie, a fost lovit de două rachete lansate de la o bază militară din apropiere de Teheran, potrivit unor noi imagini video publicate marţi de cotidianul New York Times, relatează Agerpres.

Imaginile au fost înregistrate, potrivit ziarului citat, de o cameră instalată pe acoperişul unei clădiri din apropierea satului Bid Kaneh, la 6 km de o bază militară iraniană. Satul este situat la aproximativ 30 km nord-vest de aeroportul internaţional din Teheran, potrivit Agerpres.

Aceste imagini, înregistrate de o cameră video de supraveghere şi filmate cu un telefon mobil, arată traiectoria unui obiect luminos noaptea, apoi o explozie pe cer după aproape 20 de secunde.

Un al doilea obiect luminos este lansat zece secunde mai târziu din acelaşi loc, în aceeaşi direcţie şi explodează după zece secunde. Un minut mai târziu, o minge de foc a apărut pe scurt în partea de sus a ecranului.

New York Times încadrează în înregistrarea sa ceea ce prezintă drept cele două rachete şi avionul Boeing al companiei Ukraine International Airlines, care s-a prăbuşit la scurt timp după decolare cu 176 de persoane la bord care şi-au pierdut viaţa.

Aceste imagini sunt ”verificate”, subliniază cotidianul american. Ele explică ”de ce transponderul aeronavei a încetat să funcţioneze cu câteva secunde înainte de a fi lovit de o a doua rachetă” şi că aeronava a reuşit să-şi schimbe traiectoria pentru a reveni la aeroport înainte de a se prăbuşi.

Anunţul accidentului a declanşată o furie populară împotriva regimului iranian, acuzat că a negat orice responsabilitate înainte de a admite o ”eroare umană”.

Iranul a recunoscut sâmbătă că a doborât ”din eroare” avionul Boeing 737-800 al companiei Ukraine International Airlines, la scurt timp după ce decolase miercurea trecută din Teheran.

Foto: Captură Youtube

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează