G4Media.ro

VIDEO ”Avatar 2” s-a menţinut în fruntea box-office-ului nord-american în weekendul prelungit…

Sursa Foto: Twitter

VIDEO ”Avatar 2” s-a menţinut în fruntea box-office-ului nord-american în weekendul prelungit de Crăciun / Ce filme sunt în Top 10

Filmul „Avatar: The Way of Water”, regizat de James Cameron, s-a menţinut pe primul loc în box-office-ul nord-american în weekendul prelungit de Crăciun, potrivit datelor comunicate luni de compania specializată Exhibitor Relations, în pofida cinematografelor rămase parţial fără spectatori din cauza unei violente furtuni de iarnă care a afectat serios activităţile şi deplasările din Statele Unite şi Canada, informează AFP, citată de Agerpres.

Această continuare mult aşteptată a superproducţiei SF din 2009 a obţinut încasări de 90 de milioane de dolari de vineri până luni inclusiv, zi liberă în Statele Unite şi Canada, în cel de-al doilea weekend al său de proiecţii în America de Nord.

În box-office-ul mondial, filmul „Avatar: The Way of Water” a obţinut până luni încasări totale de peste 889,3 de milioane de dolari, potrivit site-ului boxofficemojo.com.

Cu o acţiune plasată din nou pe planeta fictivă Pandora, acest lungmetraj prezintă o serie de evenimente care se desfăşoară la peste un deceniu după intriga din filmul original din 2009.

Puşcaşul marin Jake Sully, interpretat de actorul Sam Worthington, şi-a efectuat tranziţia în corpul unui Na’vi – popor de dimensiuni mari, cu pielea albastră, din Pandora – şi colaborează cu acesta pentru a-i proteja habitatul de o ameninţare mortală.

O altă continuare, filmul pentru copii „Puss in Boots: The Last Wish”, a urcat pe locul al doilea, în pofida unor încasări considerate dezamăgitoare – 17,5 milioane de dolari – obţinute în cele patru zile ale primului său weekend de proiecţii.

În acest film, Motanul Încălţat, a cărui voce este asigurată de Antonio Banderas, porneşte într-o aventură de dimensiuni epice pentru a-şi recupera cele nouă vieţi.

Un film biografic despre viaţa şi activitatea cântăreţei Whitney Houston, intitulat „I Wanna Dance With Somebody”, ocupă locul al treilea, cu încasări de 6,8 milioane de dolari în weekendul său de debut pe marile ecrane nord-americane.

Locul al patrulea este ocupat de lungmetrajul „Babylon”, cu Margot Robbie şi Brad Pitt, care a vândut bilete în valoare de 5,3 milioane de dolari în primul său weekend de proiecţii, o altă performanţă considerată „dezamăgitoare din cauza condiţiilor externe”, a subliniat David Gross, specialist al cabinetului Franchise Entertainment Research.

La şase ani după triumful musicalului „La La Land”, talentatul regizor Damien Chazelle revine în activitate cu acest film, care aduce un omagiu vibrant Hollywoodului din anii 1920, într-o epocă în care sunetul începe să îşi facă apariţia în industria cinematografică, condamnând peliculele mute la uitare.

„Black Panther: Wakanda Forever”, continuarea unui film Marvel futurist care a impresionat în box-office-ul din 2018, a coborât pe poziţia a cincea cu încasări de 5,3 milioane de dolari în cel de-al şaptelea weekend al său de proiecţii.

Topul 10 din box-office-ul nord-american este completat de următoarele producţii cinematografice:

6 – „Violent Night” (4,3 milioane de dolari)

7 – „The Whale” (1,5 milioane de dolari)

8 – „The Menu” (1 milion de dolari)

9 – „The Fabelmans” (900.000 de dolari)

10 – „Strange World” (675.000 de dolari).

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...