G4Media.ro

VIDEO Anvelopări de blocuri făcute de mântuială în București: cum muncesc constructorii…

VIDEO Anvelopări de blocuri făcute de mântuială în București: cum muncesc constructorii la temperaturi scăzute, când lucrul cu adezivul e interzis

Mai multe blocuri din Sectorul 5 sunt izolate termic cu un adeziv care nu poate fi folosit la temperaturi mai mici de cinci grade. Locatarii se tem că plăcile de polistiren se vor desprinde la cel mai mic şoc.

Mai multe blocuri de pe Bulevardul Sebastian se află în plin proces de anvelopare, lucrările fiind realizate de firma Rotary Construct. De când se crapă de ziuă şi până se întunecă, sute de muncitori lipesc plăcile de polistiren cu un adeziv pe care il prepară pe loc, într-o găleată.

Problema este că, potrivit indicaţiilor tehnice de pe ambalaj, producătorul spune ca adezivul pentru exterior trebuie să fie folosit numai la temperaturi de peste cinci grade. Ceea ce nu se întâmplă, având în vederea temperaturile scăzute din ultima perioadă. Prin urmare, locatarii îşi pun serioase semne de întrebare asupra calităţii lucrării.

„Am sesizat atât Primăria, cât și Rotary Construcții despre nerespectarea standardelor de lucru, despre dezinteresul privind calitatea execuției, despre bătaia de joc legată de cheltuirea banului public încă din 23.11.19. Telefonic, firma Rotary, prin inginerul Alexandru Vasiliu mi-a comunicat ca ei folosesc un super adeziv și ca “merge și așa”, cu toate ca pe sacul de adeziv pe care-l folosesc pe șantier, Termo Eco din Bulgaria, scrie clar să nu se folosească la temperaturi mai mici de 5 grade”, a declarat pentru G4Media.ro Iustin Roşca, preşedintele asociaţiei de proprietari.

Într-un răspuns pe care preşedintele asociaţiei de proprietari l-a primit de la Primăria Sectorului 5, acestuia i s-a spus că firma de construcţii a asigurat autorităţile locale că „nu a utilizat materiale la temperaturi mai mici de 5 grade Celsius”. Pentru a proba cele afirmate, omului i-a fost trimis şi un grafic al temperaturilor înregistrate în ultima perioadă.

„Un grafic manipulator care nu are legătura cu temperaturile reale ci cu cele estimate după cum scrie in pagina a 2-a a graficului: “arhiva meteo oferă date simulate, nu măsurate, pentru locul selectat.”. Au fost zile când parbrizele mașinilor erau înghețate și temperatura era sub 0 grade”, a declarat pentru G4Media.ro preşedintele asociaţiei de proprietari.

Iustin Roșca a înregistrat și imagini care arată că muncitorii lucrează pe temperaturi scăzute, în ciuda recomandărilor producătorului de adeziv.

Experţii în construcţii consultaţi de G4Media.ro spun că temerile locatarilor sunt îndreptăţite deorece, în general, atât în cazul adezivilor, betoanelor cât şi în cazul structurilor metalice, nu se lucrează sub 5 grade decât în medii controlate. Asta pentru că atunci când adezivul este folosit în afara temperaturilor recomadate de producător, procesul de întărire poate fi afectat.

Potrivit meteorologilor ANM, maxima de marți din capitală nu a depăşit 4-5 grade Celsius.

Foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Se pregatesc de aceeasi operatiune si unele firme care lucreaza pt blocuri din sectorul 6. E foame mare de bani la PSD!

 2. Temperatura suportului și a aerului trebuie să fie minim 5 grade, minim 24-72de ore (timpul de uscare creștere odată cu scăderea temperaturii) .
  Dacă temperatura aerului e de 5 grade, peretele are mult mai puțin, deci nu se pote aplica adezivul…
  Având în vedere faptul că este un haos legislativ și nici o autoritate nu iese pe teren să verifice aplicarea normelor din fișele tehnice ale produselor precum și aplicarea corectă a tehnologiei de execuție a lucrărilor, cetățenii sunt furați de 2 ori, odată de constructorii șmecheri care fentează legea și o data de indolența autorităților care ar trebui să îl protejeze de oportuniștii și impostorii din domeniul construcțiilor (mai sunt și oameni onești dar sunt din ce în ce mai puțini).

  • Foarte bine spus. Totul este pe hartie sau din vorbe. Nici o autoritate nu vine sa controleze ce se intampla in realitate.

 3. Doctore sunt obsedat(ă) de 3 litere. Din culcare in sculare numai la asta ma gandesc, PSD, psd, PsD, pSd, pe se de…
  Cum sa scap?
  Inlocuieste-le cu altele: PNL, pe ne le, pNl, PnL

 4. Cine florea? El nu acceptă asemea mizerii, el nu a luat șpagă procent din lucrări, o să arate prin teste și ievaluari că temperaturile la fața locului au fost peste 10 grade. Fmmpsd va posta pe toate canalele de comunicare că este un fake news si un atac marsav la primarul florea ,cel mai cinstit corect și care nu fură primar al sectorului 5. Proștii din sectorul 5 să nu se teamă că nu se vor tăia micii, berea, fasolea cu ciolan de la chiolhanurile primăriei pesediste și profund necoruptă. Da-le dreaq de anvelopari că e bine și așa.

 5. Mantuiala ca la Catedrala !

 6. Romanii nu sunt buni de nimic.

 7. Prea multă gălăgie pentru nimic. Lucrez de 25 de ani în construcții și va garantez că nu o să se întâmple nimic rău. Probabil e dimineață dar cu siguranță în cursul zilei au fost destul de multe grade cu plus.Sincer acest site nu e bun decât la instigat.

 8. Cu o minima cercetare o sa vedeti ca peretii sunt calzi datorita caldurii din apartamente care trece prin pereti spre exterior. Astfel, chiar si la temperaturi negative ale aerului exterior intre placa de polistiren si perete temperatura va fi pozitiva. Vorbim strict de lipirea polistirenului nu de masa de spaclu.

  Problemele pot aparea din alte cauze, adeziv de proasta calitate sau praf pe perete.

 9. Deci pe vremuri, normativul pt ciment/ betoane prevedea o temp. de lucru panala -5 grade, acum cu solutii si aditivi, nu sunt in stare sa coboare sub -5 grade !? trebuie temperatura de copt gogosi pt. alipi o placa de polistiren ?

 10. Degeaba zic muncitorii de prin comentarii ca se poate ca nu e asa. Cimentul turnat iarna crapa pana in vara daca e sub 5°. Nu sunt ei mai destepti decat producatorul, niste muncitori cu 4 clase care lucreaza fara echipament de protectie corespunzator.. Lucrarea e de mantuiala. Toatna vara ce au pazit?

 11. Daca Iustin Rosca nu ar fi decat presedinte de asociatie, ar fi bine. Ei, dar ce sa vezi?! Se viseaza Primar la sectorul 5. Vedeam de curand o postare de-a lui pe facebook cum poza el niste gunoaie si spunea ca nu face nimeni nimic…si vorbea de o adresa unde s-ar afla gunoaiele, apoi posta un raspuns de la Primarie cun ca s-a remediat situatia….ce sa vezi…in raspuns alta adresa. Ce dorea domnul?! Sa arate ca inca exista gunoiul la o adresa, unde doar el stie. Anterior a facut o sesizare care a primit raspuns si s-a si rezolvat.
  Asocierile sunt menite sa induca in eroare.
  Rosca, succesuri depline. Stiu ca nu iti convine ca se reabiliteaza.
  Pentru idiotii care intreaba de ce nu s-a reabilitat pana acum, va rog sa va informati cum se face o achizitie si cum nu se poate finaliza datorita contestatiilor si proceselor. Totul se blocheaza, iar cand se deblocheaza….comenteaza cacatii care se vad primari.

 12. Ai încercat sa posedezi adevarul ….. nasol …. Rotary e in insolventaaaa….
  Dacă nu erai fraier nu slujeai la #DFect

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.