G4Media.ro

VIDEO Andrei Baciu: Vaccinarea prin intermediul medicilor de familie a crescut cu…

VIDEO Andrei Baciu: Vaccinarea prin intermediul medicilor de familie a crescut cu peste 30% în ultima lună

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat într-o dezbatere organizată de G4Media.ro că, odată cu apariția pericolului iminent al infectării, a crescut vaccinarea prin intermediul medicilor de familie cu peste 30% în ultima lună.

”O parte importantă a populației a amânat decizia de vaccinare în timpul verii, când lipsea pericolul iminent, și a început să se vaccineze acum”, a mai spus Andrei Baciu, care a adăugat că ”fondurile europene creează condiții excepționale pentru sistemele de sănătate ale României pentru a reduce decalajele față de restul statelor membre UE”.

Andrei Baciu, principalele declarații:

 • A crescut semnificativ numărul celor care se vaccinează în ultima perioadă, sperăm să crească. De ce? Pentru că există o proporție importantă a populației care a amânat decizia de vaccinare în timpul verii, când lipsea pericolul iminent
 • Iminența pericolului determină oamenii să se vaccineze. Haideți să ne vacinăm cât de repede se poate!
 • Numărul celor care s-au vaccinat în spitalele publice s-a dublat în ultima lună. De asemenea, a crescut vaccinarea prin intermediul medicilor de familie cu peste 30% în ultima lună
 • E esențial să gestionăm aceste zile, dar la fel de important să pregătim ce se întâmplă peste câteva săptămâni
 • Partea de tratamente este cea mai delicată în acest moment, am cerut sprijin de la celelalte state membre prin Mecanismul de Protecție Civilă al UE
 • Fondurile UE creează condiții excepționale pentru sistemele de sănătate ale statelor membre, pentru a reduce decalajele față de restul statelor UE
 • Sper să nu rămânem în ultima parte a clasamentului cu vaccinarea.
 • Toate măsurile anunțate de președinte vor fi detaliate și explicate în zilele imediat următoare. Complianța și implementabilitate măsurilor sunt foarte importante. Există deja o vastă experință de un an și jumătate privind măsurile care sunt ușor acceptate de populație. Vor exista câteva zile pentru a comunica bine aceste măsuri. Impactul va fi evaluat de la o zi la alta, există deja câteva milestones de etapă, putem evalua la câteva zile cum evoluează. Dacă sunt insuficiente, se pot suplimenta sau se poate crește nivelul de rigurozitate

Context.

LIVE Video și principalele declarații, pe G4Media.ro https://bit.ly/ImpactulPandemiei_LIVE2021

Facebook event page: https://www.facebook.com/events/597807358329257

Impactul pandemiei asupra sistemului românesc de sănătate și modificări în politicile europene – un eveniment LIVE organizat pe 21 octombrie 2021 de G4Media.ro, în parteneriat cu Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM).

Acțiune co-finanțată de Uniunea Europeană (Parlamentul European prin DG Communication)

Sectiunea dedicată proiectului pe G4Media.ro – Parlamentul UE https://www.g4media.ro/parlamentul-ue

G4Media.ro și Edupedu.ro implementează în cursul acestui an proiectul ”The European Parliament: leadership during historical change” finanțat de Uniunea Europeană (Parlamentul European prin DG Communication).

Proiectul se concentrează pe trei sectoare principale în care se așteaptă ca acțiunile Parlamentului European să ofere ajutor, îndrumare și soluții pentru cetățeni, companii și instituții puternic afectate de pandemie: economia, sistemul medical și educația. În timp ce România are probleme sistemice în toate aceste trei sectoare, pandemia provoacă mai multe daune și este evidentă nevoia de soluții și reforme. Acesta este motivul pentru care este crucial să abordăm aceste trei fenomene în proiectul nostru.

sursa foto: Inquam Photos/ Sabin Cîrstoveanu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Chiloțarul de servici din echipa “câștigătoare”…🤮🤮🤮

 2. Pai medicul meu de familie este antivaxxer, pot eu să-i cer părerea pentru doza a3-a ?!

 3. deci luna trecuta s-au vaccinat 3 oameni, in aceasta 4? (deci procentul in sine nu inseamna nimic, lipseste contextul)

 4. ” Care este termenul de valabilitate al certificatului digital?

  Certificatele eliberate sunt valabile astfel:

  certificatele de vaccinare: până la data de 30 iunie 2022;
  • certificatele de testare: 48 ore pentru testul antigen rapid și 72 de ore pentru testul RT-PCR;
  certificatele de vindecare: 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2, înregistrat în platforma informatică „Corona-forms”.”

 5. Probabil si vaccinarea la chiuveta se intensifica acum, de cand cu obligativitatea certificatului verde.

  • Și acum toți vaccinații când aud de unul vaccinat că a mierlit-o , imediat o baga pe asta la înaintare : era vaccinat la chiuveta . Stai că mai e una : avea comorbitati :))))

 6. Poate incet incet abordati si povestea cu clima cu o rubrica permanenta. Aveti material cat vreti, paduri, plastic, gunoaie, ape, orase in care se construieste aiurea, dens si distrugand si ce parcuri mai exista, primari care nu-si fac treaba. Voi le stiti mai bine!