G4Media.ro

VIDEO Cel puțin 52 de morți într-un incendiu la un spital COVID…

VIDEO Cel puțin 52 de morți într-un incendiu la un spital COVID din Irak, după explozia unor tuburi de oxigen

A fost declarată starea de urgență în provincia Dhi Qar din Irak, după ce 52 de pacienți și-au pierdut viața și alți 22 sunt răniți în urma unui incendiu izbucnit într-un spital COVID aflat în orașul Nassirya, anunță Agerpres. La numai două luni și jumătate în urmă, o tragedie similară a făcut peste 80 de morți într-un spital din Bagdad.

Bilanţul morților și răniților este provizoriu, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al autorităţilor sanitare locale, Haydar al-Zamili, adăugând că unitatea COVID-19 din spitalul Al-Hussein devastată de flăcări avea 70 de paturi.

Premierul irakian Mustafa al-Kazimi a convocat de urgenţă în cursul nopţii miniştri şi responsabili de securitate pentru „a examina cauzele şi consecinţele incendiului”, a indicat cabinetul său, adăugând pe Twitter că directorul spitalului şi şeful apărării civile din provincia Dhi Qar, de care depinde oraşul Nassiriya, au fost interogaţi de poliţie.

Înregistrări video postate pe reţelele de socializare au arătat scene de haos şi valuri uriaşe de fum negru care ieşeau din clădire. Potrivit unei surse din cadrul departamentului sanitar al provinciei, citate de Agerpres, incendiul a fost cauzat de explozia unor tuburi de oxigen. În Nassiryia, sute de oameni s-au adunat la locul tragediei pentru a ajuta pompierii şi echipele de salvare, a transmis un corespondent al agenţiei France Presse.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...