G4Media.ro

Victorie strânsă a social-democraților asupra naționaliștilor la alegerile legislative din Macedonia de…

sursa foto: Facebook/ Zoran Zaev

Victorie strânsă a social-democraților asupra naționaliștilor la alegerile legislative din Macedonia de Nord

Social-democraţii au obţinut o victorie strânsă în alegerile legislative din Macedonia de Nord, potrivit Comisiei Electorale, fostul premier Zoran Zaev declarând că tabăra sa a devansat dreapta naţionalistă cu cel puţin trei locuri, relatează AFP, citată de Agerpres.

În absenţa unei majorităţi absolute, fostul partid de guvernământ va trebui să se angajeze în negocieri complicate pentru a forma un guvern de coaliţie şi, în special, să găsească aliaţi între partidele reprezentante ale minorităţii albaneze.

„Calea noastră către progres a fost confirmată”, a declarat Zoran Zaev în discursul său despre victorie. ”Cetăţenii au votat pentru un viitor clar (…), pentru a alege un prezent mai bun şi un viitor mai bun”, a afirmat el.

Conform rezultatelor publicate de Comisia Electorală de Stat (SEC) după numărarea a 95% din voturi, social-democraţii (SDSM) au obţinut 35,8 % din voturi faţă de 34,4% cât a obţinut dreapta (VMRO- DPMNE). SEC nu a precizat numărul de locuri care ar urma să revină fiecărei tabere din cele 120 din Parlament.

sursa foto: Facebook/ Zoran Zaev

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter