G4Media.ro

Victor Ponta: Tudorel Toader, critici majore la proiectul de OUG pentru Fondul…

Victor Ponta: Tudorel Toader, critici majore la proiectul de OUG pentru Fondul Suveran de Investiții

Fostul premier Victor Ponta a postat pe contul său de Facebook un aviz dat de Ministerul Justiției pe un proiect de OUG inițiat de Ministerul Finanțelor privește înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții. Avizul Ministerului Justiției este extrem de critic și vorbește despre ”viciu de neconstituționalitate”.

În primul rând, documentul de la Ministerul Justiției arată că nu sunt întrunite condițiile cerute de lege pentru emiterea unei ordonanțe de urgență: ”condiția urgenței apare în mod evident ca neîndeplinită”. De asemenea, documentul arată că proiectul de OUG modifică o altă OUG 100/2018) la doar patru luni de la adoptare și în timp ce Parlamentul dezbate legea de aprobare a vechii OUG, fapt ”de natură să încalce principiul securității raporturilor juridice”.

De asemenea, Ministerul Justiției arată că ”intenția de reglementare încalcă principiul conform căruia reglementarea la nivel de lege trebuie să instituie reguli aplicabile unui nedeterminabil de situații juridice”.

În ceea ce privește fondul proiectului de OUG, Ministerul Justiției reclamă ”lipsa de coerență”, ”lipsa de claritate”, dar și lipsa unor clarificări necesare.

”D&D ( Dragnea si Darius) nu se multumesc sa scape de inchisoare cu ce au strans pana acum / vor sa dea si “marea lovitura” si sa vanda Hidroelectrica, portul Constanta, Aeroportul Otopeni si ce mai prind in Fondul Jafului Suveran: problema cu Toader Tudorel e ca acesta e suficient de inteligent ( spre deosebire de Teodorovici) si nu vrea sa semneze ceva ce il va duce 100 de ani in inchisoare / asa ca le da observatii!”, a scris Ponta pe Facebook cu referire la avizul MJ,

Citește mai jos avizul MJ prezentat de Victor Ponta:

Foto sus: Tudorel Toader (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter