G4Media.ro

Victimele incendiului de la depozitul de artificii din Zărneşti nu aveau contracte…

Victimele incendiului de la depozitul de artificii din Zărneşti nu aveau contracte de muncă / Doi dintre bărbaţi nu aveau deloc documente, iar cel de-al treilea avea contractul suspendat

Niciunul dintre bărbaţii surprinşi de incendiul izbucnit, miercuri seară, la depozitul unei firme de artificii din Zărneşti, judeţul Braşov, nu avea contract cu muncă cu respectiva societate. Doi dintre bărbaţi – între care şi cel decedat – nu aveau deloc contracte, iar al treilea avea contract de muncă valabil de joi, 12 august şi nu trebuia să se afle pe platforma industrială, a constatat Inspectoratul Teritorial de Muncă Braşov, transmite News.ro

”Două persoane nu aveau contracte în formă legală, iar una dintre ele avea contractul suspendat, urmând ca astăzi să reînceapă activitatea. Dar ieri, potrivit legislaţiei, se afla tot în muncă nedeclarată, el având contractul suspendat şi nu avea ce căuta acolo”, a declarat, joi după-amiază, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Braşov, Dana Pascu.

Aceasta a menţionat că bărbatul care şi-a pierdut viaţa în incendiu nu avea deloc contract de muncă cu firma respectivă.

Pe de altă parte, specialiştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov verifică în teren situaţia firmei private unde sute de kilograme de artificii au fost detonate, în urma incendiului de miercuri seară.

Conform primelor date, firma nu se află în evidenţele ISU Braşov cu solicitări de avizare sau autorizare pentru securitatea la incendiu, iar documentele prezentate de reprezentanţii acesteia arată că depozitul este mai mic decât suprafaţa minimă pentru care trebuie solicitată autorizarea.

”În evidenţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Ţara Bârsei» al judeţului Braşov nu există solicitări de avizare/autorizare, pe linia securităţii la incendiu din partea firmei SC Temexson SRL. In perioada imediat următoare se vor desfăşura activităţi de verificare specifice atât a situaţiei din teren cât şi a documentelor firmei, urmând a stabilii dacă se încadrează sau nu în prevederile HGR 571/2016 – privind aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/ sau autorizării privind securitatea la incendiu”, informează, joi după amiază, ISU Braşov.

Conform Hotărârii de Guvern privind aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu, de acest document au nevoie spaţiile de producţie sau de depozitare mai mari de 600 de metri pătraţi.

Reprezentanţi din cadrul ISU Braşov au declarat, pentru News.ro, că reprezentanţii firmei au prezentat inspectorilor ISU documente din care reiese că suprafaţa depozitului care a ars este mai mică de 600 de metri pătraţi.

O deflagraţie s-a produs, miercuri seară, la un depozit privat de artificii din zona Uzinei Mecanice Tohan, din Zărneşti, judeţul Braşov. Prefectul judeţului Braşov, Cătălin Văsii, a declarat că victimele pregăteau un transport de artificii când s-a produs explozia.

Un tânăr de 29 de ani, angajat al companiei Tohan, şi-a pierdut viaţa, anunţă Ministerul Economiei, precizând că el se afla în afara programului de lucru şi că urmează a se stabili ce relaţii de muncă avea cu firma care deţine depozitul.

În acest caz au fost demarate anchete la nivelul Poliţiei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărneşti, la nivelul ISU dar şi de către Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Context

Explozia a avut loc la instalațiile operate de o companie privată, numită Temexson SRL, care are un spațiul de lucru pe platforma Uzinei Tohan, a declarat pentru G4Media.ro Ionuț Tudorică, purtătorul de cuvânt al Ministerul Economiei. El a confirmat decesul unei persoane.

Compania Temexson este deținută de Mihai Bondria, despre care presa locală a scris că realizează spectacolele pirotehnice la marile festivaluri precum Untold și Neversea.

Uzina Tohan din Zărnești (Brașov) este o subsidiară a Companiei Romarm, care funcționează sub autoritatea Ministerului Economiei. Este condusă de Administratorul special Blejdea Elviss Liviu și de Directorul General Florin Ștefan Tudorache.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Astea-s firmele alea din SEAP/SICAP cu zero angajati?
  Cîțule – fă ceva frate cu softu ala … integreaza-l cu ITM cu ceva…

  • … mai repede în absolut!

  • Ia verificati activitatea firmei pe ultimii 20 de ani. Veti descoperi numai furaciuni. Astia-s noii oameni de afaceri, care te calca cu SUV-urile lor daca le iesi, din greseala, in fata. Si daca e vorba de produse pirotehnice, in mod absolut sigur in spatele lui este un militian sau securist care il protejeaza.

 2. E clar.In tara asta poti sa faci bombe atomice ca nu stie nimeni.Ala lucra cu explozibili si nu stia nimeni ca nu detine avize, are lucratori cu ziua…etc…

 3. Măi băieți jurnaliști ia cercetați voi cine se află în spatele acestei firme care si-a găsit depozitul în interiorul protejat militar al unei firme de armament că la Teldrum dupa spusele voastre era Dragnia dar ce avem noi aici? Ia începeți voi o anchetă să vedem și noi cine are depozit acolo ia aveți curaj sau este ca avionul care a intrat in spațiul aerian al României țară NATO și nimeni nu știe.Cred că urmează o nouă Hexipharma sub acoperire bineînțeles Boul este în vacanță,drogatul mai ia un împrumut,sobolanul mușca ,vaca in vacanta ,cuibul de barză se tunde Jan plătește

 4. Măi băieți jurnaliști ia cercetați voi cine se află în spatele acestei firme care si-a găsit depozitul în interiorul protejat militar al unei firme de armament că la Teldrum dupa spusele voastre era Dragnia dar ce avem noi aici? Ia începeți voi o anchetă să vedem și noi cine are depozit acolo ia aveți curaj sau este ca avionul care a intrat in spațiul aerian al României țară NATO și nimeni nu știe.Cred că urmează o nouă Hexipharma sub acoperire bineînțeles Mustul este în vacanță,drogatul mai ia un împrumut,sobolanul mușca ,Colgate in vacanta ,cCuibul de barză se tunde Jan plătește

 5. Eu știam că în țara asta este haos, dar nu mă așteptam ca acesta să fie cât țara!!

 6. O tara bine guvernata de pirtzu si PeNaLi sai!

 7. Cum poti sa deschizi o firma cu astfel de activitate fara sa ai mai intai toate avizele?Sa inteleg de la ISU. ca poti sa-ti deschizi o firma , sa desfasori activitati de productie si comert concomitent cu depunerea ducumentelor in vederea obtinerii avizului.Am vazut multe imobile in care te avertizeaza prin afise scrise ca nu au autorizatie ISU.Nu-i normal sa- suspenzi activitatile economice pana la punerea in legalitate, nu sa avertizezi clineti , ca si cum este raspunderea celor care intra in astfel de locuri daca se intampla ceva.

  • Ferice de cei ce au văzut și n-au crezut🤣🤣
   La următoarele alegeri tot cu ” răul cel mai mic” înainte!🤣🤣