G4Media.ro

Vicepreşedintele celei mai mari bănci de stat din Rusia a murit la…

Sursa foto: Sberbank / Facebook

Vicepreşedintele celei mai mari bănci de stat din Rusia a murit la 42 de ani, în urma unui atac de cord, sugerează informațiile oficiale

Vicepreşedintele Sberbank, cea mai mare bancă de stat din Rusia, a încetat brusc din viaţă luni, informaţiile oficiale sugerând că Nikolai Vasev, care avea 42 de ani, a murit în urma unui atac de cord, relatează dpa, citată de Agerpres.

Vasev a fost în ultimii ani responsabil pentru clienţii privaţi şi sectorul imobiliar, iar în decembrie 2022 a fost numit vicepreşedinte, la aproape un an de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

Sberbank a anunţat decesul acestuia într-un comunicat de presă.

Uniunea Europeană a impus şi Sberbank sancţiuni stricte în vara lui 2022, ca răspuns la invazie. Sub presiunea sancţiunilor occidentale băncile ruse au raportat scăderi ale profiturilor de peste 90%, în 2022, în primul an de război.

Mai mulţi politicieni ruşi, precum şi lideri în sectorul industrial şi al finanţelor, au murit în urma unor presupuse atacuri de cord ori sinucideri, de la debutul războiului. Printre ei s-a aflat și fostul director adjunct al Gazprombank, care s-ar fi sinucis împreună cu membri ai familiei în apartamentul lor din Moscova la circa două luni de la începutul invaziei. Vecinii săi şi-au exprimat îndoiala faţă de versiunea oficială a acestor decese.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Inca o veste buna!

  2. E faza pregatitoare pe vice-presedinti. Asteptam „ceaiurile” pentru presedinti.