G4Media.ro

Ungaria confirmă că a primit 11 prizonieri de război urcaineni, trimiși de…

Sursa foto: Twitter / Andriy Yermak

Ungaria confirmă că a primit 11 prizonieri de război urcaineni, trimiși de Biserica Ortodoxa Rusă / Prizonierii sunt etnici maghiari din Transcarpatia și au fost preluați fără acord din partea Ucrainei

Biserica Ortodoxă din Rusia, cu acordul partriarului Kiril, a trimis în Ungaria 11 prizoneri ucrainieni. Aceștia sunt toți maghiari din Transcarpatia, scrie publicația m.hvg.hu.  Informația a fost confirmată și de vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjén.

Semjén a confirmat vineri dimineaţă că ruşii au predat Ungariei 11 prizonieri de război ucraineni. Oficialul maghiar care este și responsabil cu afacerile bisericii a declarat că gestul bisericii ruse este unul de bunăvoință față de Ungaria, „pentru că acești oameni își datorează libertatea”.

Prizonierii de război sunt maghiari transcarpatini care luptau de partea ucraineană.

Vicepremierul Semjén a coordonat personal transportul acestor prizonieri în Ungaria, iar Serviciul de Caritate Maltez Ungar a acționat ca mediator.

Primele informații privind predarea prizonierilor ucraineni către Ungaria au venit din partea Rusiei, joi. Cererea pentru predarea celor 11 prizonieri de etnie maghiară, din Transcarpatia, care luptau de partea Ucrainei, a venit la cererea Ungariei.

Ucraina nu a comentat oficial această declarație.

Publicația maghiară Index, citând surse RBC Ucraina, a relatat că decizia privind preluarea prizonierilor de către Ungaria nu a fost convenită cu Ucraina.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează