G4Media.ro

Vicepremierul ucrainean nu se așteaptă la „anunțuri strălucitoare”, în ciuda „întâlnirii istorice”…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Vicepremierul ucrainean nu se așteaptă la „anunțuri strălucitoare”, în ciuda „întâlnirii istorice” dintre liderii UE la Kiev

Vicepremierul ucrainean a declarat că nu se așteaptă la „anunțuri strălucitoare” în urma vizitei liderilor francez, italian, german și român în Ucraina, relatează CNN.

Vicepremierul Iryna Vereshchuk s-a adresat jurnaliștilor pe peronul unui tren din Kiev, în timp ce îi primea joi pe cei trei lideri UE.

„Nu sunt sigură că vor fi anunțuri strălucitoare în urma întâlnirii, dar indiferent cum se va încheia, va fi o întâlnire istorică care fie va deschide calea către o Europă mai puternică, fie către o Ucraină mai puternică.

Faptul că trei lideri europeni au venit în Ucraina chiar în mijlocul unui război total, este un semnal grozav care întărește Ucraina și Europa”, a declarat ea.

Vereshchuk a spus că există „două întrebări importante” care trebuie adresate liderilor.

„Cum să punem capăt războiului și cum să întoarcem o nouă pagină pentru Ucraina și să deschidem calea pentru Ucraina în Uniunea Europeană”, a spus ea.

Context

Este așteptat ca vineri Comisia Europeană să ofere avizul său conform căruia Ucraina ar trebui să fie considerată un stat candidat la aderarea la blocul comunitar. Apoi, cele 27 de state membre ale UE vor trebui să decidă dacă sunt sau nu de acord cu avizul Comisiei.

Deși majoritatea națiunilor europene susțin ferm Ucraina și au ajutat, în diferite moduri, eforturile de război ale țării, nu este deloc sigur că vor susține candidatura acesteia la aderarea la UE.

Întrebarea dacă Ucraina ar trebui sau nu să adere la UE și cum ar reacționa Rusia a fost un subiect controversat de ani de zile. În 2013, au izbucnit proteste proeuropene după ce fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici a luat brusc decizia de a nu semna un acord cu UE care ar fi atras Ucraina și mai mult în orbita UE. În schimb, el a ales să urmărească legături mai strânse cu Rusia lui Putin. În anul următor, Rusia a invadat Donbasul și a anexat ilegal Crimeea.

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. sunt 3 lideri UE + UN TRADATOR

    • Nu, sunt 4 trădători, se duc să-l convingă pe Zelenski să se predea, fiindcă vor să facă bani cu Rusia. Iohannis e omul serviciilor, adică al unor filoruși.

  2. E realista.Eu sper totusi sa se decida odata ce vor: sa castige Ucraina razboiul ori sa lase Rusia sa ocupe Donbasul si apoi Dumnezeu stie ce va mai dori Putler.