G4Media.ro

Verificări la Jandarmeria Teleorman după ce în spaţiul public au apărut imagini…

Verificări la Jandarmeria Teleorman după ce în spaţiul public au apărut imagini cu subofiţeri care nu poartă mască în autospeciala instituţiei

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Teleorman anunţă că la nivelul instituţiei vor avea loc „verificări” făcute de către o comisie, după ce pe internet au fost postate fotografii cu angajaţi ai jandarmeriei aflaţi în autospeciala instituţiei şi care nu poartă mască de protecţie, transmite News.ro.

Fotografiile au fost postate pe jurnaliştii locali din Teleorman. Conform impactnews24.ro, patru jandarmi care nu purtau masca de protecţie au oprit pentru a sancţiona doi tineri care, nici ei nu purtau măşti de protecţie, jandarmii decizând că aplice ca sancţiune câte un avertisment celor doi. Conform jurnaliştilor locali, în cele din urmă unul dintre tineri ar fi fost amendat cu 500 de lei.

Sâmbătă după amiază, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Teleorman a anunţat că jandarmii fotografiaţi sunt angajaţi ai instituţiei şi că se vor face verificări având în vedere că imaginile arată că nu au respectat măsurile de protecţie individuală în contextul crizei sanitare provocate de noul coronavirus.

„Jandarmii din imaginile la care se face referire sunt cadre militare active ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Teleorman, iar  în ceea ce priveşte atitudinea cadrelor militare precum şi modul de a se manifesta fără respectarea măsurilor de protecţie individuală vă comunicăm că, la nivelul unităţii noastre s-a stabilit o comisie pentru a verifica aceste aspecte, în scopul luării măsurilor legale care se impun. Totodată, vă comunicăm faptul că nu tolerăm şi nu vom tolera nicio formă de abatere de la principiile solide pe care este clădită instituţia noastră şi vom comunica, în continuare, cu celeritate, concluziile verificărilor pe care le-am demarat”, a transmis IJJ Teleorman.

Oficialii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Teleorman dau asigurări că instituţia „îşi desfăşoară activitatea în interesul cetăţenilor, al comunităţii şi în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv pe baza şi în executarea legii”.

Foto: Jandarmi teleormăneni fără mască / Sursa: Impactnews24.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Jegdarmii fără mască „erea” în misiune, buei! Și avea dreptu’ să nu poarte mască, că ei are voie!
  Și dacă mai comentează vreunul pe-aici, îl și băgăm la dubă!

  Trăitz-ar famelia de jegdarm!

  • Este perfect legal pentru jandarmi ca să nu poarte masca de ”protecție” care le lezează profund demnitatea umană.

   Iată ce spune art. 1 alin. (3) din Constituție:

   „Romania este stat de drept, democratic si social, in care demnitatea omului, drepturile si libertătile cetătenilor, libera dezvoltare a personalitătii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezintă valori supreme, in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din decembrie 1989, si sunt garantate.”

   Demnitatea omului este PRIMA dintre valorile supreme pe care se bazează statul de drept. Constituția prevede posibilitatea limitării unor drepturi și libertăți, nu insă și limitarea/anularea demnității umane. De ce? Pentru că in momentul in care ai dat in cap demnității umane in acel moment te-ai transformat intr-un stat nazist.

   In plus, iată ce spune Convenția de la Oviedo (pe care Romania a ratificat-o și care – atenție! – conform art. 20 din Constiție are prioritate față de legile interne):

   „CAPITOLUL II:
   Consimtămantul
   Art. 5: Regula generală
   O interventie in domeniul sănătătii nu se poate efectua decat după ce persoana vizată si-a dat consimtămantul liber si in cunostintă de cauză. Această persoană primeste in prealabil informatii adecvate in privinta scopului si naturii interventiei, precum si in privinta consecintelor si riscurilor. Persoana vizată poate in orice moment să isi retragă in mod liber consimtămantul.”

   Jandarmul ca orice alt cetățean din această țară are și libertăți (nu numai obligații). Iar una dintre libertățiile pe care le are este aceasta: să se supună, pe bazea consimțămantului liber informat, la acele intervenții in domeniul medicinii pe care le găsesc bune pentru sănătatea lor și să respingă, fără să fie necesar să se justifice in vreun fel in fața cuiva, acele intrevenții pe care le consideră de neacceptat.

   Ceea ce este valabil pentru jandarmi însă nu este valabil și pentru ”căței”. Dublu standard?!
   Da!!!

  • Bre… Legalistule,
   Deci, conform Conventiei de la Oviedo, jegdarmii avea voie sa nu poarte masca, pentru ca… le leza demnitatea umana. In acelasi timp insa, ala prins fara masca, ba chiar maendat si cu 500 de lei din fix acelasi motiv, trebuia sa respecte legea. Lui nu-i leza demnitatea, nu?
   Unii-s mai „jmekeri”, bat lumea legal pentru ca… se simt cu demnitatea lezata, iar altii, mai fraieri, incaseaza aceeasi bataie legal, pentru ca… legea se aplica selectiv???

   Bre jegdarmule, tu nu-ti dai seama ca faci umbra degeaba pamantului asta?

 2. Nu i-a pedepsit pt. 10 august, ii pedepseste pentru asta? Glumesti?

 3. va rog nu ma mai urmariti

  numai lucruri rele se pot intampla

  intelegeti ?

 4. mi-ati facut mie si Mamei si familiei mele

  foarte mult rau !!!

  lasati-ma in pace , va rog

  numai lucruri rele se pot intampla.

 5. intelegeti cat rau ne-au facut oamenii rai ?

  intelegeti ?

 6. Sufletul Mamei mele este sfant.

 7. am mai avut un fratior bolnavior care a murit.

  Mama mea a fost tare suparata.

  de ce sa ma schilodeasca pe mine , al doilea copil ?

  doar ca sa se distreze oamenii rai din STS si SRI si alte parti ?

  sufletul Mamei mele este sfant.

 8. v-am rugat de atatea ori

  lasati-ne sa traim in liniste si pace

  nu ne mai urmariti , va rog frumos.

  nu intelegeti ca asa informatii „invazive” despre oameni le pot face doar rau

  va rog nu ne mi faceti rau

  va rog frumos , incercati sa intelegeti.